Caely's familie en voorvaderen

Op deze pagina vindt u foto's van Caely's familie en van een aantal verre en minder verre voorvaderen. We zijn zo ver mogelijk terug gegaan in de stamboom, maar daar het onmogelijk is dat allemaal op de site vast te leggen hebben we er een verslagje met foto's van gemaakt om u zodoende toch een indruk te geven van de verwantschap.

Generatie 1: Caely's ouders...

  

Links ziet u Leslee of Haely's Future (Caely's moeder) en rechts ziet u Baron vom Schloss Stutensee (Caely's vader). Beiden zijn in 2003 in Dortmund FCI Wereldkampioen geworden.

Caeles of Haely's Future
(Geb: 11-01-'04) HD A,
ED 0, BAER-vrij,  
VDH Bundesjugendsiegerin '04,
Best of Show Kampioenschapsclubmatch ZWHbe '06

Baron vom Schloss Stutensee

HD A, Weltsieger 2003 (FCI)

Tyson White Tiger vom Schloss Stutensee

HD A, SchH3

General-Lee von Hayden

Maximillion von Hayden

Dawna von Hayden

Angel von White Shepherd's

Aron Gen. Jaspers Haus

Asta from the Snowflake

Kimba vom Wolfshügel

HD A

Ascan vom Hohenharster Forst

Anico vom Silberwald
Alaica von Haus Mollnau

Cinderella von Wolfshügel

Jonny of the First Choice
Censi of the White Stars

Leslee of Haely's Future

HD TC, Weltsiegerin 2003 (FCI), Best of Breed Alpentrophy 2006


Ice-Boy vom Sutumer Grund

Domingo vom Sutumer Grund
BH, SchH3
Amy Crishan of White Condor
SchH3, FH, Rettungshund
Aliena von White Princess
BH, SchH3, IPO3, FH
Angel Champ of Canada
BH, SchH3
Basko of the White stars
Aura vom Weissen Stern
Lee vom Sutumer Grund

HD TC
Flash Yukon of White Condor
SchH3, IPO3, FH, Landesmeister Österreich
Atlas Sultan vom AC Nordlicht
SchH3, IPO3, FH
Briska-Gill vom Schmollerhof
SchH3, FH
Aliena von White Princess
BH, SchH3, IPO3, FH
Androit Boy vom Polarstern
Princess vom Wolfsgehege

Generatie 2: De grootouders van Caely (de ouders van Leslee)...

  

Links ziet u Lee vom Sutumer Grund (Caely's grootmoeder). Rechts ziet u Ice Boy vom Sutumer Grund (Caely's grootvader).

We blijven aan de kant van Caely's moeder Leslee als we de volgende generatie gaan bekijken...

Generatie 3: Caely's overgrootouders aan Lee's kant...

  

Links ziet u Lee's moeder Aliena von White Princess, Caely's overgrootmoeder (SchH3, IPO3, FH, Zb. Vorzüglich, HD A). Rechts ziet u Flash Yukon of White Condor, Caely's overgrootvader (SchH3, HD B).

Generatie 3: Caely's overgrootouders aan Ice Boy's kant...

     

Links ziet u Ice Boy's moeder Angel Champ of Canada, Caely's overgrootmoeder (HD A,BH,SchH3). Rechts en in het midden  ziet u Domingo vom Sutumer Grund, Caely's overgrootvader (Zb.: vorzüglich Auslese, BH, SchH3, HD Fast Normal).

Generatie 4: Caely's voorvaderen...

De ouders van Aliena von White Princess: Princess vom Wolfsgehege (HD A) en Androit Boy vom Polarstern. Hier hebben we nog geen foto's van.

De ouders  van Flash Yukon of White Condor: Briska-Gill vom Schmoller Hof (SchH3, FH, HD A) en Atlas Sultan vom American Canadian Nordlicht (SchH3, IPO3, FH, HD A):

  

De ouders van Angel Champ of Canada: Aura vom Weissen Stern en Basko of the White Stars:

  

De ouders van Domingo vom Sutumer Grund: Aliena von White Princess en Amy Crishan of White Condor (SchH3, FH, Rettungshund, HD A):

  

Generatie 5:

Wayn Condor von Ronanke...

  

Angel Leysa vom Polarstern...

Clint aus dem Weissen Zwinger...

Attila vom Schwanensee...

Generatie 6:

Hoof Print Fire Onyx...

Fleetwood Woody of Hoofprint (rechts op de foto)...

Champion von Kron (links op de foto)...

Generatie 7:

Kron's Rani von Finn (rechts op de foto)...

Hoof Print Pancho...

Dit is slechts een handjevol namen die we tegen zijn gekomen tijdens het uitpluizen van Caely's stamboom. We zijn er natuurlijk nog lang niet...

Via Kron's Rani von Finn zijn we tot een leuke ontdekking gekomen in de elfde generatie. Een ontdekking die te verwachten was...

Kron's Rani von Finn zagen we in de zevende generatie voor het eerst.

Ze is geboren in december 1978. Via haar stamboom komen we uit bij de elfde generatie. In de elfde generatie (van Caely uit gezien) komen we dan de volgende reu tegen:

Bernd von Kallengarten...

Hij is geboren op 23 oktober 1957. In de elfde generatie duikt dus voor het eerst de Duitse Herder op. We weten dat de Zwitserse Witte Herder een afstammeling is van de Duitse Herder. Het bewijs is hiermee dus onomstotelijk geleverd. Vanaf dat moment zijn in de stamboom namelijk alle ouderdieren Duitse Herders. De eerste die opduikt is echter Bernd en van hem hebben we dus een foto!

Generatie 2: De grootouders van Caely (de ouders van Baron)...

We willen u aan de hand van de stamboom van Caely's vader Baron laten zien dat we nog een heel stuk verder terug kunnen in de stamboom, te beginnen met zijn vader Tyson White Tiger vom Schloss Stutensee...

In de dertiende generatie komen we dan de volgende namen tegen:

White Shadow Crider (via Maximillion von Hayden in de vierde generatie, de grootvader van Tyson White Tiger, White Shadow Crider is op de foto links te zien, hij is geboren in januari 1961) en zijn vader Chinook Harvey Bindlestiff Offner (rechts)...

  

'De meest bekende persoonlijkheid in de jaren '60 is filmster, hondentrainer en fokker Dorothy Crider. Zij is in het bezit van een zeer goede en sterke bloedlijn, die teruggevoerd kan worden, naar men zegt, tot de witte lijnen van Von Habsburg. Haar witte herder Harvey Bindlestiff Offner (Chinook) schittert in ruim 184 films. Zijn zoon White Shadow Crider wint een Award voor de beste acteur/hond en heeft maar liefst 168 films op zijn naam staan.'

De grootvader van Chinook is Bodri...

Hij is geboren in 1938. We zitten inmiddels in de zestiende generatie aan de kant van Maximillion von Hayden (Baron vom Schloss Stutensee).

Als we naar de achttiende generatie gaan, komen we de volgende hond tegen als grootvader van Bodri, Klodo von Boxberg...

Al eerder duikt de volgende hond op via White Shadow Crider, Western Candidate of Giralda. U ziet hem hieronder. Hij bevindt zich in de zeventiende generatie.

Hij is geboren op 7 november 1944.

We blijven even bij Bodri. Via zijn ouders en dan via eerder genoemde Klodo von Boxberg (in de achttiende generatie) gaan we verder terug. De vader van Klodo is Erich von Grafenwerth die u hieronder ziet.

Via deze vader gaan we door naar de twintigste generatie. Via zijn moeder Blanca von Riedekenburg komen we via haar vader Hettel Uckermark die u hieronder ziet, bij zijn vader Roland von Starkenburg. Ook hem ziet u hieronder (rechts).

  

Hij is geboren op 1 november 1903! Dan gaan we via zijn vader Heinz von Starkenburg naar Hektor van Schwaben, de vader van Heinz. U ziet hem hieronder.

We zijn inmiddels in de vijfentwintigste generatie, bij de vader van Hektor von Schwaben. Nog steeds via generatie 4 aan de kant van Baron (Maximillion von Hayden). Daar treffen we de volgende naam aan: Horand von Grafrath. Misschien wel de belangrijkste naam die we tot nu toe gezien hebben. Hieronder ziet u hem.

Horand is de stamvader van de Duitse Herder in het stamboek. Hij is geboren als Hektor Linksrhein, omgedoopt door zijn nieuwe Rittmeester Von Stephanitz in 'Horand von Grafrath'

In 1882 was er een tentoonstelling in Hannover waar twee Herdershonden werden voorgebracht, te weten: de grijs-witte reu Kirass en de zuiver witte reu Greiff. De witte Greiff is in 1879 geboren, het is een witte hond met staande oren en een stokharige vacht. Jammer genoeg is er niets bekend over zijn voorouders. Hij wordt in 1887 nogmaals gezien met twee witte dochters Greiffa en Russin. Hoe het de drie verder is vergaan, is niet bekend.

Er zijn geen verdere meldingen van fokkerijen met zuiver Witte Herders. Een feit is wel dat de witte Greiff de grootvader is van Horand von Grafrath.

Greiff Sparwasser bevindt zich dus in de zevenentwintigste generatie van Caely's stamboom aan de kant van Baron vom Schloss Stutensee, via Maximillion von Hayden.

Horand is tot op de dag van vandaag de stamvader van de huidige Duitse Herder. We komen hem dan ook volop tegen in verschillende generaties.

Een andere beroemde zoon van Hektor von Schwaben (en dus kleinzoon van Horand von Grafrath) is Beowulf.

Ook aan de kant van Leslee of Haely's Future komen we uiteindelijk bij Horand von Grafrath, Beowulf en Lucie von Starkenburg uit. Via Aliena, Flash Yukon en Domingo. Alle lijnen lopen terug naar deze honden en dus uiteindelijk naar Greiff.

We hebben nu de kant van Baron's vader bekeken. Aan moeder's kant zijn we ook een stuk verder gekomen.

We zien in de vijfde generatie bijvoorbeeld King Misty of the First Choice. Hieronder ziet u hem. Hij is de vader van Jonny of the First Choice, die zich aan de kant van Baron's moeder in de vierde generatie bevindt. Hij is geboren op 12 januari 1989. Zijn dochter is Cinderella vom Wolfshügel, die weer de moeder is van Kimba vom Wolfshügel (Baron's moeder).

In generatie 6 zien we dan Hoofprint Ocan en Hoofprint Utopia (de ouders van King Misty)...

  

Via deze bloedlijn en dan verder via Utopia, zien we in de veertiende generatie Ronno van de Oldehove...

Als we dan via Blake Star von Eifeler Land (de vader van Censi of the White Stars) naar de zesde generatie gaan, dan valt ons een dubbeling van namen op. Namen die aan de kant van Caely's moeder Leslee of Haely's Future vanaf de vijfde generatie voorkomen.

Blake Star en Axenia vom Wolfsblut zijn niet alleen de ouders van Censi, maar ook van Basko of the White Stars aan de kant van Leslee in de vijfde generatie.

In de zesde generatie zien we Sherman's Wes Greif.

Ook zien we de naam Cindy von Ronanke.

Zij zijn de ouders van Blake Star aan de kant van Baron, in de zesde generatie dus. Maar aan de kant van Leslee duiken ze op als ouders van Wayn Condor von Ronanke ook in de zesde generatie.

Vanaf dat moment dus meerdere dubbelingen in de stamboom aan de kant van zowel vader Baron als moeder Leslee.

Precies hetzelfde geldt voor Axenia vom Wolfsblut. Zij is de moeder van Censi (en Wayn Condor) en verschijnt in de zesde generatie aan de kant van Baron. Haar ouders zijn Fleetwood Woody of Hoofprint en Biene vom Wolfsgehege. Dat is dus de zevende generatie.

Aan de kant van Leslee duiken deze namen dan uiteraard ook op. Opvallend hierbij is dat er een broer van Axenia verschijnt. Alpha vom Wolfsblut is de grootmoeder van Amy Crishan of White Condor.

Hieronder enkele foto's van voorouders van Caely die aan beide kanten vanaf de vijfde generatie en verder opduiken:

Hoofprint Clementine (moeder van Biene vom Wolfsgehege)...

J.S. Sebastian (vader van Fleetwood Woody of Hoofprint)...

Sherman's Schnee Mädchen (grootmoeder van Biene)...

Lucy's Bronco Edlu-Mibach (vader van Hoofprint Clementine)...

Comb's Bergandy of Hoofprint (moeder van Hoofprint Clementine)...

Lucy's Boneca von Rin (moeder van Lucy's Bronco)...

We zijn met Boneca aangekomen in de negende generatie aan de kant van Baron. Aan de kant van Leslee vinden we haar ook in de negende generatie voor het eerst. Boneca is geboren in mei 1979.

De vader van Bronco is Joart Cherokee. Zijn grootvader is Bernd von Kallengarten. Dat is dus aan beide kanten de elfde generatie.

Weet u nog dat we begonnen zijn met Kron's Rani von Finn? Ook in haar stamboom kwamen we deze naam tegen. Hier zien we de Duitse Herder dus in de elfde generatie opduiken. Net als via Rani von Finn. Hoe dat kan?

De vader van Rani is Lucy's Bronco Edlu-Mibach!

Hieronder nog enkele voorouders van Caely:

Jo-El's Charmer (de vader van Boneca)...

Persephone 1V Jo-El's Charmer's moeder en dus de grootmoeder van Rani von Finn...

Scoffield's Rex von Finn (de grootvader van Rani von Finn en dus Jo-El's Charmer's vader, maar ook de grootvader van Lucy's Boneca von Rin)...

Lonni von Finn (Rani's grootmoeder)...

Seely's Lumi Nalle (moeder van Lonni von Finn en Scoffield's Rex von Finn) De lijnen zijn steeds nauwer verwant...

Rex en Lonni zijn broer en zus. We zijn nu in de tiende generatie.

Vervolgens valt ons op dat we in de zevende generatie aan de kant van Baron (Maximillion von Hayden) de volgende naam tegenkomen: RIUNITE V FINN. Ze is geboren op 9 december 1978 uit dezelfde ouders als Rani von Finn. We mogen concluderen dat de twee zussen zijn.

In de negende generatie aan de kant van Maximillion vinden we dan weer twee Duitse Herders terug: Dandy Major en Carla Jo.

Een naam die ook voorkomt op Caely's stamboom is Hoof Print Blondy...

We zien haar in de zesde generatie aan Leslee's kant. Lucy's Bronco Edlu-Mibach is niet alleen de vader van Hoofprint Clementine, maar ook van deze Hoofprint Blondy.

Katri von Finn is Blondy's moeder...

Dan hebben we nog de beroemde Champion von Kron die we al eerder gezien hebben. Zijn ouders zijn Koke's Mahalo en Shangrila's Sweety Girl...

  

De vader van Shangrila's Sweety Girl (en dus de grootvader van Champion von Kron) is Lobo White Burch. Hij is te vinden in de eerste van de 8 benodigde bloedlijnen om als ras door de FCI erkend te worden. Voor meer uitleg, kijk helemaal onderaan deze pagina.

De moeder van Sweety Girl is White Lilac of Blink Bonny...

Ook via Champion von Kron komen we uiteindelijk bij de Duitse Herder uit. Wanneer precies is niet helemaal duidelijk. De eerste foto vinden we in de vijftiende generatie, nog steeds vanuit Caely gezien. Hij heet Jory of Edgetowne...

Dan zien we nog dat Lonni von Finn (de grootmoeder van Rani) tevens de moeder is van Sherman's Weiss Schnee Dame. Rani's vader Lucy's Bronco Edlu-Mibach is ook de vader van Sherman's Weiss Schnee Dame. Laatstgenoemde komen we aan de kant van Leslee tegen in de zesde generatie als overgrootmoeder van Aliena von White Princess.

Uiteindelijk komen we vanaf de twintigste generatie en verder weer uit bij Horand von Grafrath.

We hebben Caely's stamboom bekeken tot 1879, het jaar dat Greiff, de grootvader van Horand von Grafrath geboren wordt!

We mogen stilaan concluderen dat wel vaststaat hoe nauw verwant de Zwitserse Witte Herder als ras is. Als je ver genoeg teruggaat, dan kom je bij dezelfde lijnen uit. Dat hebben we nu wel bewezen. Caely stamt misschien uit een outcross combinatie, maar als je ver genoeg teruggaat blijken zelfs Baron en Leslee familie van elkaar te zijn.

Wij hebben ons met plezier verdiept in de stamboom van Caely. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen omdat het je een beeld geeft van de afstamming van je eigen hond. Zeker met het oog op fokken is het erg belangrijk hiermee bezig te zijn. Wij zullen er dan ook mee bezig blijven en als er nieuwe dingen opduiken, dan vullen we deze pagina uiteraard meteen aan.

Tot slot:

Om door de FCI erkend te worden dient een ras 8 aparte bloedlijnen te hebben. Binnen elk van deze lijnen 8 honden, waarvan zes teven en twee reuen die allemaal fokgeschikt zijn bevonden en in leven zijn op het moment van aanvraag. Dat is een totaal van 64 honden waarbij Amerika en Canada (die het ras gered hebben!) niet meetellen omdat ze niet onder de FCI-regels vallen. Sterker nog: honden uit landen die niet onder die regels vallen, mogen in de laatste drie generaties niet op de stamboom voorkomen. Ook Engeland valt niet onder de FCI.

Het is Zwitserland geweest dat in 1967 als eerste een witte herder terugbrengt naar Europa. Zijn naam? Lobo White Burch! Met recht is het ras dan ook inmiddels erkend als 'Zwitserse Witte Herder'.

In Duitsland werden alle wit geboren Duitse Herders afgemaakt vanwege deze 'niet erkende' kleur. Het zijn Amerika en Canada geweest die enkele honden geëxporteerd hebben vanuit Duitsland. Zij zijn ermee verder gaan fokken en dankzij deze landen bestaat het ras nog. Vandaar ook voorheen de naam Amerikaans Canadese Witte Herder. Sinds de officiële erkenning in 2003 heet het echter de Zwitserse Witte Herder. Het is wel duidelijk waarom.

Hieronder de 8 bloedlijnen.

De Bloedlijnen:

1. Lobo White Burch (5-3-1966 / 14-9-1980)

2. Cindy von Ronanke (5-7-1982)

3. Biene vom Wolfsgehege (10-10-1983)

4. Mona Kirby von Ronanke (4-5-1985)

5. Wayn Condor von Ronanke (28-5-1987)

6. Basko of the White Stars (28-7-1987 / 30-7-2001)

7. Hoofprint Ocan (6-10-1987)

8. Panther vom Wolfsblut (11-2-1989)

Van deze 8 bloedlijnen zijn we 1, 2, 3, 5, 6 en 7 tegengekomen op Caely's stamboom.

We hopen dat u ons verslag met plezier gelezen hebt!