Cody heeft een nieuw baasje!

Zaterdag 21 november 2009: Cody heeft sinds vandaag een nieuw baasje! Graag willen we alle mensen bedanken voor hun hartverwarmende reacties en hun interesse in kanjer Cody. Hij heeft nu een fantastisch plekje bij Julia en haar roedel. We wensen Julia nogmaals alle geluk met Cody! Lieve Cody, we missen je enorm...maar we weten dat je niet beter terecht had kunnen komen! Het ga je goed kanjer! Een knuffel van ons allemaal!

We hebben Caely's White Flower Count Cody (zoon van Jessie en Koda) op 11 augustus 2009 opgehaald bij zijn toenmalige baasje. Zij wilde hem niet houden vanwege zijn karakter en had het zelfs over inslapen. Dat wilden we niet laten gebeuren en we hebben hem toen teruggehaald. Helaas was hij er niet zo goed aan toe. Hij had aan zijn voorpoot een verwaarloosd trauma en onze eigen dierenarts verwees ons door naar een specialist. Wie we ook vroegen, waar dan ook, iedereen raadde ons aan om naar Daan Kranendonk in Putten te gaan. Hij is een specialist op het gebied van het bewegingsapparaat en men gaat van heinde en ver naar hem toe. We hebben dan ook bij hem een afspraak gemaakt. Hij constateerde al vrij snel dat er geen redden aan was en dat we twee opties hadden: inslapen of amputeren. Hij zei erbij dat amputeren een hele goede optie was voor zo'n jonge hond (Cody is op 11 november 2008 geboren) en daar zijn andere elleboog helemaal perfect is en zijn heupen idem dito vond hij het zelfs een aanrader om tot een amputatie over te gaan. Hij was ook blij dat we ervoor openstonden.

Op 24 augustus is Cody geopereerd en hij herstelde ontzettend snel. Hij was enorm gauw gewend aan het lopen op drie poten en knapte zienderogen op. We zijn inmiddels twee maanden verder en het wordt stilaan tijd dat Cody nieuwe baasjes krijgt. We hebben hem intussen goed leren kennen en veel over zijn karakter geleerd. We kunnen dan ook een goede inschatting maken van wat hij nodig heeft. Cody heeft weinig zelfvertrouwen en vertrouwt vreemde mensen niet zo goed. Hij sluit vooral met vrouwen wel heel snel vriendschap. Met mannen duurt dat wat langer. Hij is een enorm sociale roedelhond. Hij is niet gecastreerd. Hij is totaal niet dominant en past zich ontzettend goed aan in een roedel. Hij vindt het heerlijk om honden om zich heen te hebben en kijkt hun gedrag ook af. Als hij ziet dat een hond naar iemand toe gaat, dan gaat hij ook. Het is dus wel gewenst dat potentiële nieuwe baasjes al minstens één hond met een heel open karakter hebben.

Cody is enorm speels en heel baasgericht. Als je zijn vertrouwen gewonnen hebt, heb je een heel trouw maatje aan hem. Hij wil dolgraag knuffelen en bij je zijn. Hij heeft al wel een stuk meer zelfvertrouwen dan twee maanden geleden en dat zal zeker nog verder groeien, mits hij daarin goed ondersteund en begeleid wordt. Onze voorkeur gaat uit naar een rustig huishouden van liefst twee volwassen personen. Cody vindt het heerlijk om lekker te wandelen en zich uit te leven, maar hij kan ook heel schrikkerig zijn. Hij is ontzettend nieuwsgierig, maar kent veel dingen gewoon totaal nog niet. Je moet alles stapje voor stapje doen met hem en veel werken met beloning. Hij luistert heel erg goed naar zijn naam en kent commando's als 'hier', 'zit' en 'af'.

Eén van de klachten die we kregen over Cody was dat hij zich soms agressief liet zien en constant zenuwachtig rond bleef lopen en grommen als er mensen op bezoek kwamen. Agressiviteit hebben we tot op heden nog nooit bij hem gezien, wel onzekerheid. Als er bezoek komt kan het inderdaad voorkomen dat hij rond gaat lopen en een keer gromt, maar wij drukken dat de kop in door door middel van een stemverheffing aan te geven dat hij stil moet zijn, hem daarna te roepen en bij ons neer te leggen. Onze ervaring is dat hij dan gewoon rustig blijft liggen. Hij is heel gevoelig voor een stemcorrectie en reageert daar meestal ook perfect op, maar hij is geen softie en hij kan een iets hardere stemcorrectie dus ook heel gemakkelijk verdragen.

Cody is vooral heel erg lief en wil niets liever dan bij je zijn. Hij heeft geen goede start gehad en was er slecht aan toe, hopelijk zal nu echter de zon feller en feller gaan schijnen voor hem. Hij verdient het als geen ander om baasjes te krijgen die voor hem willen gaan, die hem nemen zoals hij is en die tijd en energie in hem willen steken. Hij verdient het beste van het beste en inslapen zou nooit een optie zijn geweest voor ons! Wat zijn pootamputatie betreft willen we graag heel duidelijk benadrukken dat het lopen op maar één voorpoot niet betekent dat hij daar op latere leeftijd meer of ernstigere klachten aan zal krijgen dan een hond die nog twee voorpoten heeft. We zijn bij een specialist geweest die ontzettend goed bekend staat en je geen fabeltjes gaat vertellen. Als de prognose slecht was geweest, had hij dat gezegd. Hij was echter juist opgelucht dat we openstonden voor pootamputatie. Ook hebben we intussen mensen gesproken die ook honden hebben met een geamputeerde poot en zij gaven ook aan dat hun honden al jaren zonder problemen op drie poten lopen. Cody rent, spring, zwemt, speelt...ga zo maar door. Het ziet er voor het oog misschien een beetje raar uit, maar hij kan en mag gewoon alles op zijn drie poten.

Mocht u interesse hebben in Cody of verdere vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en we zullen ontzettend selectief te werk gaan. Tot slot nog een paar recente foto's van Cody die sinds we hem hebben al enorm aangekomen en gegroeid is. Hij zit enorm lekker in zijn vel momenteel.

Laat u niet leiden door medelijden of door zijn mooie koppie. Cody is een hond met een verhaal en een verleden en dat is zeker iets om rekening mee te houden. Hij verdient het echter als geen ander om de perfecte baasjes te krijgen waar hij lekker oud kan worden!

Contact met ons opnemen kan per e-mail of per telefoon op 038-4445636.