Jessie en Sunny zijn op 21 december de trotse ouders geworden van 6 pups!

Op deze pagina kunt u alles lezen over het nestje van Jessie en Sunny.

Scroll naar beneden voor de meest recente update.

21 December 2009: De geboorte van de pups...Jessie heeft de spanning er lang in gehouden, maar op 21 december was het dan eindelijk zover! Op dag 63 van de dracht zijn Jessie en Sunny de trotse ouders geworden van 4 reutjes en 2 teefjes. Ze wogen allemaal tussen de 400 en 510 gram. Ons kleinste nest tot nu toe bestond uit 10 pups en we moeten toegeven dat 6 pups wel een verademing is :-) Een mooi aantal, zeker ook voor Jessie. De pups zijn ontzettend tevreden en Jessie is een hele zorgzame moeder die haar kleintjes geen seconde uit het oog verliest. Ze is nauwelijks uit de kist te krijgen. Ze wil wel eten...maar alleen in de kist :-).

We hebben ze de volgende namen gegeven:

Caely's White Flower Diantha Diona
Caely's White Flower Diamond Dyani

Caely's White Flower Daron Dux
Caely's White Flower Dreamer Dwyn
Caely's White Flower Don Domingo
Caely's White Flower Duke Django

Op alle pups wacht al een lief baasje

Onderstaande foto's zijn van de ochtend na de geboorte van de pups...

  

  

  

28 December 2009: Week 1 is voorbij...Vandaag zijn de pups alweer precies een week oud. Het gaat ontzettend goed met mama Jessie en haar kroost. De kleintjes groeien als kool en zijn heel erg tevreden. We horen ze alleen als de tomtom tijdelijk kapot is en ze de weg naar mama's melkbar niet kunnen vinden :-) Langzaam komen ook de pigmentjes door en aan het einde van de week zullen hun oortjes en oogjes opengaan. Jessie is een erg zorgzame moeder, maar ze vindt het inmiddels toch ook wel prettig om nu en dan eventjes buiten de kist een tukje te gaan doen. Wel houdt ze haar kroost nauwlettend in de gaten en ze wil niet te ver bij ze vandaan zijn.

Bij deze een paar foto's van vandaag...

  

  

  

  

  

  

  

6 Januari 2010: Week 2 is voorbij... De pups zijn inmiddels alweer dik 2 weken oud en ze groeien als kool. Hun ontwikkeling gaat ook razendsnel...hun oogjes zijn open, ze kunnen al een beetje lopen, zij het nog erg wankel :-), ze zijn voor het eerst ontwormd en...ze beginnen met elkaar te spelen! Dat blijft altijd heel erg leuk om te zien. We kunnen er geen genoeg van krijgen :-) Jessie is nog steeds een uiterst zorgzame moeder die niet te ver van de zijde van haar kleintjes wijkt. De komende week staat in het teken van een paar hele spannende dingen. Zo zal de werpkist plaats gaan maken voor een puppyren waarin ze wat meer ruimte hebben...en...ze gaan kennis maken met vlees...met heus vlees. We zijn benieuwd wat ze van hun eerste vaste maaltijd zullen vinden. Dat zal wel een flinke kliederboel gaan worden :-)

Voor nu hebt u nog de foto's van vandaag tegoed...het is echt een heerlijk zestal en we genieten dan ook met volle teugen van ze :-)

  

  

     

  

  

  

  

  

Tot de volgende (p)update!

14 Januari 2010: De pups zijn alweer 3,5 weken oud... Wat vliegt de tijd toch...het gaat ontzettend goed met het zestal van Jessie en Sunny. De werpkist heeft intussen plaatsgemaakt voor een puppyren en dat vonden ze helemaal geweldig. Ze stonden meteen met hun neusjes tussen de tralies om de volwassen honden van dichtbij te bekijken en wilden ook wel even een kijkje nemen buiten de ren toen we het onderste deurtje open zetten...ze zijn ontzettend ondernemend en nieuwsgierig. Ook spelen ze heel veel met ons en met elkaar. Deze week stond ook in het teken van puppyvisite...veel puppyvisite :-) Ze zijn volop geknuffeld en vinden al die aandacht maar al te prachtig. Ook hebben ze deze week hun eerste vleespapmaaltijd gehad en die viel wel in de smaak. We voeren nu meerdere keren per dag vleespap bij en dat vinden ze erg lekker. Het toetje halen ze nog steeds bij mama Jessie, die nog altijd de rol van zorgzame en toegewijde moeder op zich neemt. Hun karaktertjes worden steeds beter zichtbaar en wat we zien bevalt ons wel :-) Al met al gaat het dus echt fantastisch, getuige ook onderstaande foto's...

  

     

     

  

  

  

  

  

  

Laecey bewaakt de knuffelcollectie terwijl wij de ren verschonen :-)

24 Januari 2010: De pups zijn alweer bijna 5 weken oud...  Het is alweer eventjes geleden dat we foto's geplaatst hebben, dus het is weer eens de hoogste tijd. Het gaat ontzettend goed met het zestal van Jessie en Sunny. Ze zijn deze week weer ontwormd, we hebben de puppyren verplaatst en groter gemaakt zodat ze nog meer plek hebben om te ravotten (want dat kunnen deze donderstenen als de beste :-) en ze zijn voor het eerst buiten geweest. Dat vonden ze helemaal geweldig. Hopelijk komende week wat 'buitenfoto's'. Ze groeien verder perfect, maar ze eten dan ook ontzettend goed. Ze vallen het vlees als kleine, uitgehongerde wolfjes aan en hebben vandaag hun eerste penslappen gegeten. Een prachtig gezicht om te zien hoe ze eraan trekken en een plekje opzoeken om het rustig op te eten (wat erg lastig is als broertjes en zusjes op je buit azen :-). Ze vinden het geweldig om met speeltjes door de ren te zeulen en met elkaar te spelen. Ook vinden ze de volwassen honden heel erg leuk en interessant. Spelen met zulke joekels is natuurlijk ook helemaal geweldig...in hun oren en poten bijten :-) Kleine, ondeugende boefjes zijn het :-)

Hopelijk werkt het weer de komende week een beetje mee zodat ze wat vaker naar buiten kunnen om te rennen en ravotten. Voor nu alvast wat foto's van vandaag...

  

     

  

  

  

     

  

  

     

  

  

  

  

31 Januari 2010: De pups zijn morgen 6 weken oud... Morgen is het alweer 6 weken geleden dat de pups van Jessie en Sunny het levenslicht zagen. Het gaat waanzinnig goed. Ze groeien als kool en zijn ontzettend ondeugend :-) Ze zijn inmiddels elke dag een paar keer buiten geweest en dat is ze prima bevallen. Ook hebben ze hun eerste wandelingetje aan de riem achter de rug en dat is de eerste keer altijd wel even wennen...niet kunnen lopen waar je wil met zo'n gek ding aan je halsbandje :-) Morgen komt de dierenarts om ze na te kijken en te enten en dan gaat de zevende week alweer in...de tijd vliegt echt in een razend tempo voorbij. Aan aandacht ontbreekt het ze niet, want de toekomstige baasjes kunnen ook maar geen genoeg krijgen van deze kleine belhamels. Het liefst spelen ze buiten en dat kunnen ze bij tijd en wijlen héél erg goed vocaal kenbaar maken :-)

Bij deze een aantal foto's van de afgelopen week...

     

     

  

  

  

     

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

10 Februari 2010: Ze vliegen uit... Het was een bewogen weekje voor het zestal van Jessie en Sunny. Ze hebben hun derde ontworming gehad en zijn volop mee geweest socialiseren. Ook is de chipper geweest en die was heel erg te spreken over de pups en hun mooie verblijfplaats. Ze vond alles er geweldig uitzien en de pups prachtige gewichten hebben. Wij zijn zelf enorm blij met en trots op dit fantastische nest. De pups hebben stuk voor stuk fantastische karakters en ontwikkelen zich helemaal naar wens. Inmiddels vliegen ze langzaam uit naar hun nieuwe baasjes...we zullen ze missen, maar we hebben geweldige baasjes voor ze gevonden, dus we zijn ervan overtuigd dat het helemaal goed gaat komen met deze zes kleine boefjes...

Onderstaande foto's zijn van afgelopen week...geniet ervan, want het is de laatste (p)update van ons D-nest...

  

  

  

  

     

  

     

  

  

  

     

  

     

We sluiten af met een prachtige tekening die Nelleke van haar Fang heeft gemaakt...

Dag lieve pups, het ga jullie goed! We zullen jullie enorm missen en hebben met volle teugen van jullie genoten de afgelopen weken!