Nieuws

Op deze pagina vindt u altijd de allerlaatste nieuwtjes.

Klik hier voor het nieuws van 2007 en 2008.

Klik hier voor het nieuws van 2009.

Klik hier voor het nieuws van 2010.

Klik hier voor het nieuws van 2011.

Klik hier voor het nieuws van 2012.

Klik hier voor het nieuws van 2013.

Volg ons vanaf nu ook op Facebook! Klik hier om direct naar onze Facebook-pagina te gaan en vergeet vooral niet de pagina te 'liken' :-)

Zondag 16 september 2018:

Hieronder staan een kleine selectie foto´s van mijn honden en nakomelingen van mijn kennel..

Zaterdag 10 maart 2018:

Inmiddels zijn de pups van Amy en Boaz  alweer 1 jaar. 

Alle pups uit dit nest waren aanwezig met hun baasjes. Best wel bijzonder!

Tevens waren Oma Laecey, papa Boaz en mama Amy aanwezig.

Hieronder kunt u een kleine impressie zien van alle pups uit deze combinatie:

Zondag 3 september 2017:

Inmiddels zijn de pups van Vienna en Dali  alweer 9 maanden. Hieronder kunt u

 een kleine impressie zien van alle pups uit deze combinatie:

 

Maandag 22 mei 2017:

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Natasja Noordervliet van Noordervliet photography.

http://www.natasjanoordervliet.nl

Het zijn 3 generaties: Jessie(moeder en oma),Vienna(Jessie x Lux),Caelyn(Vienna x Amrad) en Teddy(Vienna x Dali L-nest)

 

zaterdag 20 mei 2017:

Onderstaande foto's zijn van Djayden en Kyano van het K-nest(Amy x Dali)

 

Woensdag 7 september 2016:

Inmiddels zijn de pups van Amy en Dali  alweer bijna 7 maanden. Hieronder kunt u

 een kleine impressie zien van een aantal pups uit deze combinatie:

 

Donderdag 1 oktober 2015:

Inmiddels zijn de pups van Vienna en Niran Amrad of the White Wolves Home alweer 8 maanden. Hieronder kunt u

 een kleine impressie zien van een aantal pups uit deze combinatie:

 

 

  

 

Dinsdag 27 januari 2015: Hoera! De pups van Vienna en Niran Amrad of the White Wolves Home zijn vandaag geboren. Het zijn 5 teefjes en 3 reutjes. Alle pups zijn al voorzien van een fijn baasje. De bevalling ging heel erg vlot en voorspoedig en Vienna is een fantastische moeder.

 Kijk op onze Facebook-pagina voor de nieuwste foto's en filmpjes.

 

Zaterdag 27 december 2014: We hebben superleuk nieuws om het jaar mee af te sluiten: Vienna krijgt pupjes :-) We hebben op woensdag 24 december 2014 een echo laten maken. Dat was een beetje aan de vroege kant, op dag 26 vanaf de eerste dekking gerekend, maar volgens de dierenarts maakte dat niets uit. Hetgeen we hopelijk te zien zouden krijgen, zou hooguit wat aan de kleine kant zijn nog, maar het zou al zichtbaar moeten zijn. Normaliter laat je namelijk pas vanaf dag 28 een echo maken, maar we wilden het gewoon heel erg graag nog voor de kerstdagen weten :-) Toen de dierenarts de echokop op Vienna's buikje plaatste, kwam er meteen een pupje in beeld. Wat we al een beetje vermoedden, werd dus bevestigd: Vienna krijgt pupjes. Yessss! De vierde generatie eigen fok is onderweg :-)

  

We verwachten ons J-nest rond 26 januari 2015 en kunnen nu al niet wachten tot het eerste nestje van onze topper Vienna het levenslicht ziet. Voor teefjes nemen we op dit moment geen reserveringen meer aan. Voor een reutje kunnen we nog een enkele reservering aannemen.

 

We hebben ook de andere honden weer eens op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat fotoalbum is toegevoegd op de pagina Foto's. Hier alvast een klein voorproefje.

  

  

Dat onze honden een ontzettend zwaar leven hebben, blijkt wel uit onderstaande foto's (genomen met een mobiele telefoon en daardoor een stuk minder van kwaliteit).

  

  

Tot slot hebt u nog een terugblik van ons tegoed. Die hebben we op onze Facebook-pagina geplaatst.

Klik hier voor de terugblik.

Zondag 14 december 2014: Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat we de website voor het laatst bijgewerkt hebben. Op onze Facebook-pagina hebben we wel geregeld updates geplaatst, maar het bijwerken van de site kost nu eenmaal wat meer tijd.

Allereerst kunnen we dolblij melden dat Vienna in het weekend van 29 november 2014 gedekt is en dat we dus hopelijk eind januari 2015 ons J-nest mogen verwelkomen. Over ongeveer twee weken weten we of Vienna inderdaad drachtig is. Superspannend! Duimen dus maar!

Kijk snel bij Puppy's voor meer informatie.

Als Vienna inderdaad drachtig is, dan betekent dat dat we de vierde generatie eigen fok verwachten en dat is natuurlijk heel erg bijzonder. Het zal ons tiende nest zijn in negen jaar tijd en we hebben op een erg zorgvuldige manier getracht onze eigen lijn neer te zetten. Dat is naar ons idee goed gelukt. Honden uit onze kennel zijn qua type goed herkenbaar en daar zijn we erg blij om. Ons J-nest zal uiteraard een ode aan Caely worden. Caely is de stammoeder van onze kennel en dit zal het eerste nest zijn dat opgroeit zonder haar invloed. Dat doet ons nog altijd ontzettend veel verdriet. We missen haar nog steeds elke dag. De leegte die ze achter heeft gelaten is enorm, maar we hopen dat de geboorte van het nestje van Vienna die leegte weer een piepklein beetje opvult.

We zijn ontzettend dankbaar dat we met Caely zo'n fantastische grondlegster voor onze kennel in huis hebben gehaald. Ze leeft voort in al haar nakomelingen en in hun nakomelingen en zal daardoor nooit vergeten worden. De wereld is een stukje minder mooi geworden toen Caely stierf, maar wat voelen we ons gezegend dat ze ruim 10 jaar lang deel uitgemaakt heeft van ons leven.

De dag dat ons J-nest geboren wordt, zal dus een dag zijn die op vele manieren erg bijzonder is. We zullen ook nu weer ons uiterste best doen om de juiste baasjes te selecteren voor de pups en we verzoeken een ieder die interesse heeft in een pup onze puppypagina goed te lezen, alvorens er contact met ons opgenomen wordt. U vindt er namelijk niet alleen informatie over de combinatie, maar ook over onze werkwijze en over wat het grootbrengen en opvoeden van pups eigenlijk inhoudt.

Vaak krijgen we van mensen de vraag hoe we dat toch doen met zoveel honden. Of we ze in kennels hebben bijvoorbeeld. Onze honden zijn gewoon huishonden. Ze vinden het heerlijk om buiten te zijn, maar zijn nog veel liever lekker daar waar wij ook zijn. En dat is toch vaak binnen.

  

  

 Op zondag 14 september 2014 heeft de eerste Caely's White Flower familiedag plaatsgevonden. Er waren ruim 30 White Flowers aanwezig en het was dan ook een groot succes. Zeker voor herhaling vatbaar! Nogmaals bedankt aan iedereen die er was! Het was geweldig om al die honden uit al die verschillende nesten terug te zien. Ze zijn stuk voor stuk uitgegroeid tot lieve, sociale, evenwichtige en mooie honden en de baasjes zijn allemaal heel erg blij met hun White Flowers. Dat doet ons echt goed!

  

  

 Tot slot heeft onze roedel in mei 2014 versterking gekregen! Daar het voor ons altijd een hels karwei is om een geschikte reu voor onze dames te vinden, hebben we besloten 'de stoute schoenen aan te trekken' en op zoek te gaan naar een reutje uit een lijn die goed bij onze lijn past. Dat viel niet mee, maar we zijn er uiteindelijk in geslaagd. We hebben de kleine man Dalí genoemd (naar Salvador Dalí, een van onze favoriete kunstenaars), maar klein is het heerschap allang niet meer. Hij is inmiddels alweer 9 maanden oud en hij ontwikkelt zich tot nu toe heel erg goed. Het is natuurlijk afwachten of hij in de toekomst inderdaad uit zal groeien tot de volgende dekreu des huizes, maar we hebben wel al onze hoop op hem gevestigd. We hopen hem in de toekomst voor Amy en Vienna te kunnen gebruiken, maar zo ver is het nog láng niet. Uiteraard zal ook hij binnenkort een eigen pagina op onze site krijgen. Voor nu zult u het moeten doen met een superschattige pupfoto van onze knapperd.

Het einde van het jaar komt nu echt in zicht. We wensen u allemaal hele fijne kerstdagen en een fantastisch en gezond nieuw jaar!

Vrijdag 29 augustus 2014: Nieuws, nieuws en nog eens nieuws...

Maar waarmee begin je als er zoveel nieuws te melden is? Wegens een enorm gebrek aan tijd hebben we de website al enige tijd niet bijgewerkt. Nieuws is er dus volop. Leuk nieuws, maar ook verdrietig nieuws. Het overlijden van onze fantastische Caely op 11 juli 2014 heeft er bij ons enorm ingehakt en we hebben het er nog altijd erg moeilijk mee. Aan een In Memoriam-pagina voor haar wordt gewerkt.

Maar er is ook leuk nieuws. Vienna is klaar voor haar eerste nestje, want ze heeft perfecte gezondheidsuitslagen: HD A (norbergwaarde 40, BA 0, OA), ED 0, MDR1 +/+ en DM N/N. We hopen haar eerste nestje in het voorjaar van 2015 te mogen verwelkomen. We hebben de perfecte partner gevonden voor haar. Mocht u interesse hebben, neem dan vroegtijdig contact met ons op.

De pups van Amy zijn allemaal uitgevlogen en Amy krijgt nu minimaal anderhalf jaar 'pauze'.

Verder hebben we besloten dat we een familiedag gaan organiseren. Die vindt plaats op zondag 14 september 2014. De wandellocatie staat nog niet helemaal vast. Daarover brainstormen we nog. De locatie waar we nadien bijeenkomen staat wel vast: een groot weiland tussen Heerde en Epe.

We hebben al behoorlijk wat aanmeldingen, maar daar kunnen er nog veel meer bij! Hebt u een door ons gefokte hond en wilt u er ook graag bij zijn, meld u dan gauw aan! Dat kan via de bijbehorende Facebookpagina. Klik hier.

Maar u kunt zich ook via de e-mail aanmelden.

We zullen de website, zodra we meer tijd hebben, wat uitgebreider bijwerken. Mocht u op de hoogte willen blijven van de allerlaatste nieuwtjes, kijk dan geregeld op onze Facebookpagina. Daar die veel sneller en gemakkelijker bij te werken is, kunt u daar altijd het laatste nieuws vinden.

Zaterdag 19 april 2014: Hoera! De pups van Amy en Bing zijn vandaag geboren!

Precies zoals we hadden verwacht zijn vandaag de pups van Amy en Bing geboren. De eerste pup werd om 6.30 uur geboren en de laatste pup om 15.00 uur. Amy heeft 6 reutjes en 4 teefjes het leven geschonken. De zwaarste pup woog 515 gram en de lichtste pup 380 gram. Hele nette gewichten voor zo'n groot nest dus. Amy heeft het geweldig gedaan!

Voor meer informatie over deze combinatie kunt u terecht op de pagina Puppy's.

  

 De website bijwerken kost erg veel tijd. Nu we pups hebben, kiezen er er natuurlijk voor om zoveel mogelijk van die tijd ook aan de pups te spenderen. Het bijhouden van de website heeft hiermee een veel lagere prioriteit. Wel zetten we zeer geregeld nieuwe foto's van de pups en van de honden op Facebook. Dat gaat namelijk vele malen sneller.

Wilt u dus op de hoogte blijven, breng dan geregeld een bezoekje aan onze Facebook-pagina.

Zaterdag 19 en zondag 20 april 2014: Dit weekend vond in Goes de dubbele Internationale Rashondententoonstelling plaats en we hadden Boaz beide dagen ingeschreven in de openklasse reuen. Iets te laat realiseerden we ons dat dit precies in het weekend was dat Amy zou kunnen bevallen. Dus wat doe je dan? Niet gaan en je geld weggooien, of een andere oplossing zoeken? We hebben besloten een andere oplossing te zoeken. Greetje Dozeman van kennel Of Haely's Future bood meteen aan dat zij Boaz wel mee wilde nemen en een handler vonden we ook al snel. Priscilla van Oosten wilde Boaz beide dagen wel voorbrengen. Dat is voor Boaz geen enkel probleem, want eenkennig is hij totaal niet. Hij kan door iedereen voorgebracht worden. Hij is de rust zelve en wat dat aangaat dus een bijzonder gemakkelijke hond.

Boaz en Priscilla hebben het heel erg goed gedaan. Op beide dagen 1 Uitmuntend en reserve Beste Reu (res. CAC). Meer zat er ook echt niet in bij deze keurmeesters. Ze gingen voor een heel ander type.

Op de eerste dag keurde de heer R. Douma (NL) de witjes. Hij gaf Boaz het volgende commentaar in het keurrapport:
'Middelgrote reu. Duidelijk langer dan hoog. Mannelijk krachtig hoofd, licht gewelfde schedel. Goede voorsnuit, prima onderkaak. Compleet scharend gebit. Prima pigment. Donker, bijna amandelvormig oog. Correcte oorstand. Goede hals, voldoende bovenbelijning. Goede croupe, staartaanzet/lengte. Goed gehoekt achter en voor. Bot mag van mij niet zwaarder. Ovale voeten, mogen iets meer gesloten zijn. Fraaie vacht, loopt netjes mee.'

Op de tweede dag keurde mevrouw A. White (IR) de witjes. Zij gaf Boaz dit commentaar in zijn keurrapport:
'2 year old male, long haired. Alert. Nice dark eye. Little too much stop. Mouth OK, Nice level topline. Good tailset. Moves OK.'

We zijn heel erg blij met dit mooie commentaar. Boaz heeft inderdaad wat zwaarder bone en wat meer stop. Dat komt uit de Tsjechische lijn van zijn moeder. Wij vinden dat echter helemaal niet erg, daar we te vaak reuen zien die erg vrouwelijk ogen. We kunnen ons echter voorstellen dat keurmeesters zijn bone en wat zwaardere hoofd op het randje vinden ;-)

Bovendien was hij helemaal uit vacht. Roxanne Kort heeft hem weer showklaar gemaakt en hij zag er dan ook uit om door een ringetje te halen...maar wel een tikkeltje kaler dan gewoonlijk :-p

Nogmaals bedankt dat je Boaz zo professioneel voor hebt gebracht Priscilla! Jullie hebben het super gedaan samen!

Familiedag?

Zondag 13 april 2014: Soms heb je van die gelukjes in het leven :-) We hebben sinds kort een groot weiland tot onze beschikking en daar mogen we zo vaak als we willen met de honden naartoe gaan. Dat is natuurlijk ideaal, want ze kunnen er naar hartelust rennen en spelen. Dat kan in de tuin ook wel, maar een weiland is toch net even wat groter :-) Het is niet ver rijden en er is nog een ander voordeel. We hebben meteen een perfecte locatie voor een eventuele familiedag. We zijn op dit moment aan het brainstormen over het hoe en wanneer, maar we zetten het uiteraard meteen op de site als er meer bekend is. We hopen een wandeling te kunnen combineren met een gezellig samenzijn of een picknick of barbecue. We zitten zelf aan een datum begin/medio september te denken. Houd de site en/of onze facebookpagina dus in de gaten. Deze dag is bestemd voor iedereen die in het trotse bezit is van een door ons gefokte hond.

Zaterdag 12 april april 2014: Het is alweer geruime tijd geleden dat we de site bijgewerkt hebben. Tijdgebrek is daar de hoofdreden van, want met 8 pups en 10 volwassen honden heb je je handen wel vol en blijft er voor de website niet zoveel tijd over. De oplettende lezer zal vast denken: '8 pups, het waren er toch 9?' Dat klopt inderdaad, het waren er 9. Helaas hebben we teefje rood op de leeftijd van 5 weken in moeten laten slapen. Ze kon al vanaf het allereerste begin niet goed meekomen met de rest. Ze groeide langzamer en was weliswaar erg kwiek, maar ze had ook een misvormd voorpootje en áls het al operabel zou zijn (wat de dierenarts betwijfelde), zou dat pas kunnen als de pup een stuk ouder was en dat zou betekenen dat ze met veel pijn door het leven zou moeten de eerste maanden van haar leven. Ook had ze een erg grote navelbreuk, waarvan maar de vraag was of die helemaal dicht zou gaan. Alles bij elkaar opgeteld was dat dus teveel en het meest humane dat we voor haar konden doen, was haar in laten slapen. We hebben natuurlijk meteen aan de dierenarts gevraagd wat hier erfelijk van zou kunnen zijn, maar hij wist ons gerust te stellen. Een navelbreuk kán erfelijk zijn, maar is dat in de meeste gevallen niet. Het wordt verdacht wanneer er meer pups in het nest een breuk hebben, maar dat is bij de overige 8 pups niet het geval. Het misvormde voorpootje kan ook door verscheidene externe invloeden veroorzaakt zijn. Gelukkig gaat het met de 8 andere pups ontzettend goed. Ze zijn, op 1 na, inmiddels allemaal naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Alleen Lilly blijft een weekje langer. Zij wordt in het paasweekend opgehaald en zal dan naar Duitsland verhuizen.

  

De eerste berichten van de baasjes zijn ontzettend positief. Het gaat goed en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij om, want het is ook voor ons altijd weer ontzettend spannend hoe het allemaal zal lopen als ze eenmaal bij hun nieuwe baasjes wonen. Het ga jullie goed lieve pupjes!

Het H-nest was voor ons wel een extra bijzonder nest. Zowel mama Taika als ook papa Lux zijn door ons gefokt. We hebben met volle teugen genoten van dit fantastische nest. De pups hebben allemaal ontzettend leuke karaktertjes en we zijn natuurlijk ontzettend benieuwd hoe ze zich verder zullen ontwikkelen. Gelukkig hoeven we niet lang te treuren, want zodra Lilly vertrokken is, kunnen we ons opmaken voor de geboorte van de pups van Amy en Bing, want...

Ja hoor! Amy is drachtig!

Een echo, die we medio maart hebben laten maken, heeft aangetoond dat Amy inderdaad drachtig is. We verwachten de pups rond 22 april. Het aftellen kan dus stilaan gaan beginnen. Het gaat ontzettend goed met Amy en ze is al lekker dik. We zijn heel erg benieuwd of Amy inderdaad gaat wachten met bevallen tot de 22e, of dat het misschien toch nog net paaspupjes worden :-)

Het I-nest zal wel voorlopig ons laatste nest zijn. We weten nog niet of Taika nog een keer mama mag worden. Daarover moeten we eerst met Sanne nog in conclaaf. Taika heeft het wel fantastisch gedaan. Een betere moeder hadden we ons niet kunnen wensen. Mócht Taika nog een keer een nest krijgen, dan zal dat in het voorjaar van 2015 zijn en de kans is vrij groot dat Boaz dan de uitverkorene zal zijn om haar te mogen dekken. Maar we gaan eerst maar eens afwachten hoe de pups uit haar eerste nest zich gaan ontwikkelen voor we überhaupt met Sanne in overleg gaan. Amy zal een langere pauze krijgen na het I-nest. Er zit nét geen jaar tussen de geboorte van het G-nest en de geboorte van het I-nest en dat mag van de Raad van Beheer, mits er daarna een langere pauze tussenzit. We hebben goed gekeken naar de conditie van Amy en op basis daarvan besloten haar dit voorjaar toch te laten dekken. Ze is veel eerder loops geworden dan we hadden verwacht, waarschijnlijk door het rare weer (de zachte winter). We hadden natuurlijk kunnen wachten, maar dan zou het waarschijnlijk een winternest worden en daar gaat onze voorkeur niet naar uit. Gelukkig is Amy een teef die, in tegenstelling tot haar moeder Laecey en haar oma Caely, enorm opleeft van een nest pups en er amper onder lijdt. Laecey en Caely waren ook perfecte moedertjes, maar het kostte enorm veel tijd voor ze helemaal de oude waren na hun nest. Dat was bij Amy wel anders en hetzelfde geldt voor Jessie.

Wel hopen we medio 2015 het eerste nestje van Vienna te mogen verwelkomen. Maar dat kuiken moet eerst maar eens een beetje volwassen worden...en...niet geheel onbelangrijk...ze moet nog geröntgend worden komende zomer. Altijd weer spannend! Wel hebben we al een reu gevonden voor ons kuiken. Dat dan weer wel :-) En dat geeft ons eigenlijk al best wel veel rust, want de zoektocht naar een geschikte reu valt niet mee. We hebben, nu we al weten welke reu het gaat worden, alle gelegenheid om zijn eerste nakomelingen een beetje te volgen

En dan is er ook nog wat shownieuws. Kiwi, de prachtige zoon van Amy en Bing, heeft op zaterdag 5 april deelgenomen aan de internationale rashondententoonstelling in Utrecht en kreeg ook daar de beoordeling 1 Uitmuntend van keurmeester John Wauben. Hij had geduchte concurrentie, dus ook dit is weer een fantastische prestatie van de nog jonge Kiwi. Nogmaals gefeliciteerd Cliff en Lisette!

Ook viel het kampioenscertificaat van Lux op de deurmat. Hij was in Groningen al Nederlands Kampioen geworden, maar nu we het certificaat daadwerkelijk in handen hebben, is het dan eindelijk officieel.

Tot slot had Lux de eer om de prachtige Luna Esti van de Witte Herder te mogen dekken. Zij woont bij Carla van den Nouland van kennel Van 't Sarsven in Nederweert-Eind. Esti is op 18 maart 2014 bevallen van 4 reutjes en 3 teefjes. Lux is dus weer papa en daar zijn we maar wat trots op!

Zondag 9 maart 2014: WOW! Nog meer fantastisch shownieuws! Vorige week werd Lux Nederlands Kampioen en vandaag liep een andere White Flower de sterren van de hemel op een grote show!

Cliff en Lisette hadden Kiwi (Caely's White Flower Go Go Gadget, een zoon van Amy en Bing) ingeschreven in de jeugdklasse reuen op de Kampioenschapsclubmatch van de RZWH (met in totaal ruim 40 ingeschreven witjes). Het was zijn showdebuut en wát voor een debuut! Er liepen 10 reuen in de jeugdklasse en mevrouw Gielisse vond Kiwi (met zijn net 10 maanden oud) de mooiste en maakte hem 1 Uitmuntend, wat natuurlijk al meer dan geweldig was. Daarna was het wachten geblazen, want hij mocht terugkomen om voor Beste Reu te lopen. Toen het zover was, liep hij weer de sterren van de hemel samen met zijn baasje Cliff en de keurmeester maakte jonge spruit Kiwi Beste Reu en dus ook Clubwinner 2014. Vervolgens moest hij weer wachten, want hij zou nog uit mogen komen voor Beste van het Ras (BOB). Deze keer besliste mevrouw Beenen-Sluyters (die de teven gekeurd had) mee en de beide dames waren van mening dat Kiwi de allermooiste Zwitserse Witte Herder van de dag was en maakten hem Beste van het Ras (BOB) en dus meteen ook Best in Show (BIS). En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, mogen Cliff en Lisette door deze overwinning ook met Kiwi naar de Hond van het Jaar Show 2014 in Amersfoort volgend jaar februari. Helemaal geweldig dus!

Cliff en Lisette wisten niet wat hen overkwam. Kiwi kreeg een keurrapport mee naar huis om te zoenen en mevrouw Gielisse liet na de keuring van de jeugdreuen al duidelijk merken dat ze erg van Kiwi gecharmeerd was. In zijn keurrapport stond onder meer: 'reu die voor mij het ideaalbeeld zeer dicht benadert'. Wow, wat een prachtig compliment!

Cliff en Lisette, nogmaals VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie topper. Mama Amy en wij zijn ontzettend trots op wat jullie gepresteerd hebben met Kiwi!

Onderstaande foto's zijn genomen door Lisette Hensgens en Kees van Sundert.

  

  

Om het feest helemaal compleet te maken, werd ook Bandhu of Shadasa (een zoon van Lux) 1 Uitmuntend in zijn klasse. Nogmaals gefeliciteerd Kees en Hanneke!

We sluiten af met een mooie foto van Lux (die zijn kids aan kwam moedigen) en Bandhu's vrouwtje Hanneke. Een prachtige foto, genomen door Kees.

Zaterdag 1 maart 2014: Hoeraaaa! We hebben geweldig nieuws! LUX IS VANDAAG NEDERLANDS KAMPIOEN GEWORDEN!

We zijn vandaag met Lux naar de Martinidogshow in Groningen geweest, alwaar hij mocht starten in de openklasse reuen. De heer Vanhoenacker uit België was de keurmeester en het werd al snel duidelijk dat er streng gekeurd werd. Lux had nog maar 1 CAC nodig voor het Nederlands kampioenschap, dus dat maakte het wel even extra spannend. Lux showde echt als een droom. Hij stond als een plaatje en liep voortreffelijk. De keurmeester was erg in zijn nopjes en we merkten in de ring al dat hij erg van Lux gecharmeerd was. Eindelijk eens een keurmeester die door zijn vacht heen keek, die echt voelde en die zelfs de meetlat erbij pakte om de grootte van de honden op te meten. Toen hij Lux gemeten had, liep hij dik tevreden terug naar de keurtafel. Hij nam uitgebreid de tijd om alle honden te keuren en wat waren we blij dat hij Lux de beoordeling 1 Uitmuntend gaf en hem vervolgens ook nog Beste Reu maakte en hem daarmee dus dat laatst benodigde CAC toekende. Hij kreeg ook het CACIB. Dat was wel even een vreugdedansje waard, want de ZG's vlogen je om de oren tijdens de keuring en er werd zelfs een G en Niet te beoordelen gegeven.

Lux kreeg een schitterend keurrapport mee naar huis: 'Goed type, harmonieus gebouwd. Zeer krachtig reuenhoofd, goed pigment, goede oren. Voldoende donker oog. Goede krachtige rug. Prima borst en voorborst. Prima verhoudingen hoogte-lengte. Had polsen graag iets strakker gezien. Prima hoekingen voor en achter. Vlotte, soepele beweging met goede stuwing.'

Onze dag kon in elk geval niet meer stuk. We lopen helemaal niet zoveel shows, dus het is waanzinnig knap dat Lux in een tijdsbestek van ongeveer 10 maanden de titel Nederlands Kampioen heeft behaald.

We willen ook Roxanne Kort weer waanzinnig bedanken voor het showklaar maken van Lux. Ze heeft weer topwerk geleverd! Hier Lux op de trimtafel bij Roxanne, nadat ze hem helemaal klaar heeft gemaakt.

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Roxanne Kort en Jonathan Lehmann, waarvoor onze dank.

Onderstaande foto hebben we op zondag 2 maart genomen. Lux is nu 4 jaar oud en mag zich Nederlands Kampioen noemen. Wat zijn we blij en trots. Onze eerste eigen zelf gefokte kampioen.

Dinsdag 18 februari 2014: Dat Moeder Natuur precies datgene doet waar ze zelf zin in heeft, is anderhalve week geleden wel weer gebleken. Amy was medio oktober voor het laatst loops en we hadden haar eerstvolgende loopsheid dus ook niet eerder dan in april of mei verwacht. Ze is namelijk altijd keurig op tijd loops. Maar toen Caely en Laecey in januari loops werden en Lux en Boaz daarna ook interesse begonnen te krijgen in Amy, hielden we er al een beetje rekening mee dat ze eerder loops zou worden dan we verwachtten. En zo geschiedde dus ook. Op zich geen grote ramp, want Amy was al heel snel na haar eerste nest weer helemaal de oude. Ze is in een perfecte conditie en we besloten op basis daarvan onze plannen wel doorgang te laten vinden. Het zou namelijk makkelijk zo kunnen zijn dat Amy pas over een maand of 7 weer loops wordt en dat zou betekenen dat we een winternest krijgen. Daar gaat onze voorkeur beslist niet naar uit.

Progesteron prikken doen we nooit meer, want wij hebben de beste progesteronmeter die er bestaat. Hij heet Lux :-) We merken aan Lux héél erg goed wanneer een teef dekrijp is en hij heeft ons tot op heden nog niet in de steek gelaten op dat vlak. Toen Lux aangaf dat het de hoogste tijd was voor een dekking, zijn we met Amy naar Bing gegaan. Ze is inmiddels meerdere keren succesvol door Bing gedekt en we hopen natuurlijk dat ze drachtig is. We verwachten ons I-nest rond 22 april 2014. We kunnen voor deze combinatie nog enkele reserveringen aannemen. Kijk bij Puppy's voor meer informatie over deze combinatie.

Zondag 16 februari 2014: Hoeraaaaaa! Vandaag zijn Taika en Lux de trotse ouders geworden van 5 reutjes en 4 teefjes. De bevalling verliep voorspoedig en probleemloos en de geboortegewichten van de pups lagen tussen de 320 en 440 gram. Kijk snel bij Puppy's voor meer informatie en foto's.

Alle pups zijn voorzien van een fijn baasje!

  

Zaterdag 15 februari 2014: Wat een geluksvogel, die Lux :-) Hij heeft onlangs weer twee dates gehad en we hopen natuurlijk dat beide dames in kwestie drachtig zijn.

De pups van Luna Esti van de Witte Herder en Lux worden rond 20 maart 2014 verwacht bij kennel Van 't Sarsven van Carla van den Nouland.

De pups van Lievekeles of Haely's Future en Lux worden eind maart/begin april 2014 verwacht bij kennel Of Haely's Future van Greetje Dozeman. Het betreft hier een nestherhaling.

Woensdag 12 februari 2014: Vandaag is Boaz voor het eerst papa geworden! Xoennie-Honey of Haely's Future heeft 10 prachtige pups gekregen. Het zijn 7 reutjes en 3 teefjes. Wat zijn we trots! De pups zijn geboren bij kennel Of Haely's Future en zijn allemaal al voorzien van een fijn baasje.

Onderstaande foto's zijn genomen toen de pups bijna 1 week oud waren. De pigmentjes komen al waanzinnig goed door en we zijn heel erg benieuwd hoe deze knapperds zich de komende weken verder zullen gaan ontwikkelen.

  

  

Hoera! Wij verwachten rond 19 februari 2014 ons H-nest!

Zaterdag 18 januari 2014: Wooohoooo! Wij verwachten rond 19 februari 2014 pups! We hebben er bewust geen ruchtbaarheid aan gegeven voor de echo, daar dit de laatste kans was die we hadden met Taika en Lux en we eerst zeker wilden weten of ze drachtig was. Vandaag gaf een echo dus uitsluitsel en Taika is inderdaad drachtig! Yesssss! We zijn waanzinnig blij dat Lux raak geschoten heeft en dat Taika opgenomen heeft. Beide honden komen uit onze eigen fok en dat maakt deze combinatie toch wel extra bijzonder voor ons.

Kijk snel bij Puppy's voor meer informatie over deze uitmuntende combinatie.

Woensdag 12 januari 2014: Vandaag ontving Greetje Dozeman de ED-uitslagen van Caesey-Heidi of Edelweiss Blossems (Heidilee of Haely's Future x Lux) en van Edelweiss of Black and White Island (Aya Alaska of Black and White Island x Lux). Ze zijn allebei ED-vrij. Fantastisch nieuws dus waar we ontzettend blij mee zijn!

Woensdag 15 januari 2014: Opnieuw schitterende gezondheidsuitslagen voor Lux-nakomelingen!

Allereerst ontvingen Mareike Konrad en Christian Barany uit Leipzig (D) de uitslagen van Bhumi of Shadasa (Januja-Ezira of Skah Dakota x Lux): HD A, ED 0, Schaltwirbel 0, DM N/N. Helemaal super dus!

Daarnaast ontving Greetje Dozeman de HD-uitslagen van Caesey-Heidi of Edelweiss Blossems (Heidilee of Haely's Future x Lux) en van Edelweiss of Black and White Island (Aya Alaska of Black and White Island x Lux). Caesey: HD A, norbergwaarde 40, botafwijking 0 en Onvoldoende Aansluiting. Blacky: HD A, norbergwaarde 36, Botafwijking 0 en Goede Aansluiting. Ook al zulke schitterende uitslagen dus. De ED-uitslagen volgen waarschijnlijk volgende week.

Hiermee komt het aantal geröntgende nakomelingen van Lux op 9, wat neerkomt op 10% van zijn totale aantal nakomelingen. Van die 10% heeft 100% HD A en dat is natuurlijk meer dan fantastisch! Van de 3 in Nederland geröntgende honden hebben er 2 Goede Aansluiting. Ook hebben ze alle 3 een erg hoge norbergwaarde: 40, 38 en 36. Daar zijn we heel erg blij mee. Hopelijk volgen er nog veel meer van dit soort prachtige uitslagen.

Op onderstaande foto ziet u de mooie Bhumi of Shadasa.

Dinsdag 14 januari 2014: Boaz wordt voor het eerst papa! Hij heeft op 15, 16 en 17 december Xoennie-Honey of Haely's Future gedekt en ze is drachtig! De pups worden rond 17 februari verwacht bij Greetje Dozeman van kennel Of Haely's Future. We zijn natuurlijk heel erg blij met dit ontzettend leuke nieuws en kunnen niet wachten tot de eerste Boaz-kinderen het levenslicht zien.

  

Vrijdag 3 januari 2014: Allereerst willen we iedereen een sprankelend, spetterend, succesvol en gezond nieuw jaar gevuld met veel geluk en liefde toewensen!

Wij zijn zelf het jaar meteen maar goed begonnen, want het wordt de hoogste tijd dat onze jongste spruit Vienna een eigen pagina krijgt op de site. Die heeft ze dus ook eindelijk gekregen :-)

De pagina is te bereiken door in het menu bovenaan deze pagina op Honden te klikken. U kunt echter ook hier klikken om direct naar haar pagina te gaan.

We zijn ontzettend blij met hoe Vienna zich tot nu toe ontwikkelt. We zijn niet eerder in de luxe positie geweest om een pup aan te houden wiens ouders allebei bij ons wonen en toen die mogelijkheid zich toch eindelijk een keer voordeed, konden we die niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We wisten al vrij snel dat 'pupje rood' bij ons zou blijven en zo geschiedde. Het is maar wat leuk om moeder, vader en dochter in huis te hebben. Vienna is een ontzettend vrolijke, leuke en actieve dame en we hopen dat ze ooit zelf voor nageslacht mag gaan zorgen. Maar er zijn nog wat hordes te nemen voor het zo ver is. Vooralsnog mag Vienna lekker volwassen worden en of ze nu wel of niet ooit voor pupjes mag zorgen, ze is zonder meer een aanwinst voor onze roedel.

2013...een terugblik...

Zondag 22 december 2013: Er is weer bijna een jaar voorbij. Hoog tijd om de balans op te maken, want het was weer een ontzettend bewogen jaar. De pups van Jessie en Lux zijn nog nét in 2012 geboren, op 30 december. We hebben Vienna aangehouden uit dat nest en daar hebben we nog geen halve seconde spijt van gehad. Ze is uitgegroeid tot een ontzettend vrolijke dame, waar we ontzettend veel in terugzien van zowel haar vader Lux als haar moeder Jessie. Ze is een hele leuke mix van allebei. Haar ontzettend vrolijke aard heeft ze van haar vader, evenals haar vrolijke staart :-) Ze vindt alles en iedereen leuk en is met name op kinderen heel erg dol. We zijn heel blij dat dit 'kleine meisje' deel uitmaakt van onze roedel. De andere 'pups' uit ons F-nest doen het ook allemaal super bij hun baasjes. De berichten zijn stuk voor stuk ronduit positief en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij om.

Op 9 mei van dit jaar werd toen ons G-nest geboren. Amy en Bing zijn de trotse ouders en wat een schot in de roos was ook deze combinatie. De pups zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze hebben ook nog eens waanzinnig leuke karakters. Alle reden dus om deze combinatie in de zomer van 2014 te herhalen.

Verder zijn we dit jaar weer wat meer shows gaan lopen. Het leek ons handig de beide mannen Lux en zoonlief Boaz eens af en toe aan het grote publiek te laten zien. Hoewel we eigenlijk totaal geen showmensen zijn, hebben we ons daar een paar keer overheen kunnen zetten en zijn we naar een paar shows geweest. Dat was in de meeste gevallen een doorslaand succes, maar we zijn inmiddels weer een beetje 'showmoe' en hebben besloten er voorlopig weer even mee te stoppen. Vooral Lux vindt er helemaal niets aan. Hij is heel dicht bij de titel Nederlands Kampioen, maar titels zeggen ons nog steeds niet zo gek veel, dus laten we het voorlopig zo. Mensen die de mannen graag eens in levenden lijve willen zien, zijn van harte welkom ze bij ons thuis te komen bekijken en knuffelen :-) Fokkers die op zoek zijn naar een dekreu die een showtitel heeft, kunnen beter verder zoeken. Die hebben we namelijk nog steeds niet in het 'assortiment' :-)

Boaz is sinds augustus een door de RZWH goedgekeurde dekreu en daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Hij heeft perfecte gezondheidsuitslagen, een super karakter en zijn looks zijn ook niet verkeerd, dus we hopen dat hij in 2014, net als zijn vader Lux, voor nageslacht mag gaan zorgen. Lux is dit jaar ook weer een paar keer papa geworden en we zijn nog altijd meer dan dik tevreden over hoe hij vererft. De run op Lux als dekreu is inmiddels helemaal voorbij. Toen hij net goedgekeurd was als dekreu kwamen er aan de lopende band dekaanvragen en hebben we op een gegeven moment besloten alleen bevriende fokkers dekkingen te geven. Je ziet vaak een run op jonge, net goedgekeurde, reuen die op welke manier dan ook een waardevolle toevoeging voor het ras zijn. Wij hebben er echter van begin af aan voor gekozen om open en eerlijk te zijn over hoe Lux vererft en dat is, net als bij elke andere hond op deze aardbol, nu eenmaal niet perfect. Perfectie bestaat tenslotte niet. Maar kennelijk geloven veel fokkers wel nog in sprookjes, wat ertoe heeft geleid dat de interesse in Lux (en daarmee ook in Boaz) meer en meer weggeëbd is. Op zich vinden we dat helemaal niet erg, maar voor het ras is het wel jammer. Natuurlijk zijn we een tikkeltje bevooroordeeld, maar we zijn ook prima in staat zo objectief mogelijk naar onze honden te kijken. Lux vererft echt fantastisch en hij is zeer zeker een aanwinst voor het ras. We hebben er alle vertrouwen in dat ook Boaz dat is. Helaas hebben we zelf geen teven in onze roedel die door de heren gedekt mogen worden en we hopen dan ook van harte dat ze bij andere fokkers voor nageslacht mogen (blijven) zorgen.

We hebben dit jaar ook weer ervaren hoe ontzettend hard de fokkerswereld kan zijn. We laten ons echter niet zomaar uit het veld slaan en komen er elke keer weer sterker uit. We zijn er de afgelopen 8 jaar in geslaagd een hele mooie lijn neer te zetten en daar zijn we maar wat trots op. We hebben in die 8 jaar tijd 7 nesten gefokt en dat er nu en dan ook dingen minder goed gaan, zul je als fokker op de koop toe moeten nemen. Wij schuiven die zaken echter niet onder het tapijt. We hebben namelijk geleerd dat de waarheid de leugen altijd achterhaalt en dat je jezelf voor de gek houdt als je denkt dat liegen je verder brengt dan de waarheid vertellen. Met fokkers die er een dergelijke mentaliteit op na houden, willen wij dan ook absoluut niet in zee gaan. Zo ook niet met fokkers die altijd alleen maar de negatieve kanten overal van zien, die hun ogen sluiten voor wat er werkelijk toe doet en zich blind staren op alles wat aan de buitenkant ogenschijnlijk zo mooi lijkt. Waardeer wat je hebt, respecteer de mensen die een andere mening toebedeeld zijn dan jij en laat hen in hun waarde. Daarmee staat of valt alles in het leven en dat is in de fokkerswereld beslist niet anders.

Gelukkig waren er dit jaar voornamelijk hoogtepunten. We zijn gezegend met een geweldige roedel honden en maar wat trots op hun nageslacht. We hopen dat 2014 heel veel moois voor ons in petto heeft.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig, voorspoedig en gezond nieuw jaar!

     

  

     

Op de valreep nog een nieuw fotoalbum...

We hebben vandaag weer eens wat foto's gemaakt van Lux, zijn zoon Boaz en zijn dochter Vienna. Lux wordt op 20 februari 4 jaar oud, Boaz wordt op 1 februari 2 jaar oud en Vienna wordt op 30 december 1 jaar oud. Lux geeft zijn type en karakter heel erg sterk door en daar zijn we maar wat blij mee :-)

Klik hier om direct naar het fotoalbum met alle foto's te gaan, of klik op Foto's in de menubalk bovenaan deze pagina. We hebben de pagina's van Lux en Boaz ook aangevuld met nieuwe foto's.

  

  

Maandag 14 oktober 2013: Wij verwachten in de zomer van 2014 weer pups van Amy en Bing!

Amy is gisteren loops geworden, wat betekent dat we concrete plannen kunnen maken voor 2014. Mocht ze inderdaad eind april/begin mei 2014 loops worden, dan laten we haar dekken. Haar eerste nest is op 9 mei 2013 geboren en dat zou dan betekenen dat er ruim 14 maanden tussen het eerste en het tweede nest zit. Amy heeft een erg groot nest gehad, maar we staan ervan versteld dat ze er zo ontzettend snel van hersteld is. Dat hebben we met Caely en Laecey wel anders gezien. Vandaar dat we aanvankelijk nog even een slag om de arm hebben gehouden. Maar we zijn er nu wel uit: Amy wordt eind april/begin mei 2014 gedekt.

We hebben ook nu weer voor Bing gekozen. Hun pups zijn nu misschien pas 5 maanden oud, maar tot op heden ontwikkelen ze zich op alle vlakken super. We zullen alleen op zoek gaan naar een andere reu als we daar een goede reden voor hebben, dat wil zeggen als er de komende maanden onverhoopt problemen opduiken. Dat hopen we uiteraard niet, maar zeg nooit nooit. Deze nestplanning is dus alleen om die reden 'onder voorbehoud'. Het is een nestherhaling van ons G-nest.

Mocht u interesse hebben in een pup van Amy en Bing, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch: 038-4445636 of door ons een e-mail te sturen.