Nieuws 2009

Op deze pagina vindt u het nieuws van 2009.

Goed nieuws! Cody is herplaatst!

25 November 2009: Vandaag viel bij Minke en Marrit de ED-uitslag van Caely's White Flower Silken Flame (een dochter van Caely en Sunny en zus van onze Laecey) op de deurmat: een prachtige ED-vrij! Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met dit waanzinnig mooie nieuws!

Banu woont bij Minke en Marrit en zal hopelijk komend jaar haar eerste nestje krijgen (kijk voor informatie op de site van kennel It Ljocht fan Shiva).

Bij deze een foto van de prachtige Silken Flame 'Banu'...

21 November 2009: Cody heeft een nieuw baasje gevonden! Veel mensen hebben gereageerd en vandaag kwam Julia haar kanjer Cody ophalen. Het ga je goed lieve Cody! We missen je ontzettend, maar je hebt een fantastisch plekje gekregen!

16 November 2009: Een echo heeft vandaag uitgewezen dat Jessie inderdaad drachtig is! We zijn vanzelfsprekend waanzinnig blij met dit fantastische nieuws! We zullen u wekelijks op de hoogte houden van Jessies dracht bij Puppy's. De pups worden rond 21 december verwacht.

15 November 2009: Caely's White Flower Silver Lace (Myla) heeft tijdens het NK Behendigheid een mooie 6e plaats weten te bemachtigen! Super gedaan Myla en Marga, ga zo door! Myla is nu gepromoveerd naar de A, dus alles wordt weer een graadje moeilijker, maar ook dat gaat vast helemaal goedkomen!

Marga, hartelijk gefeliciteerd met deze prachtige prestatie! Geef je kanjer een knuffel van ons!

8 November 2009: Caely's White Flower Silver Lace is een bezig bijtje. Deze knappe dochter van Caely en Sunny (en zus van onze eigen Laecey) heeft laten zien een echt behendigheidstalent te zijn. Na slechts vier wedstrijden heeft ze zich weten te kwalificeren voor het NK Behendigheid op 15 november 2009. Daar mag Myla zich van haar beste kant laten zien samen met haar vrouwtje Marga. We zullen uiteraard duimen volgende week, maar we zijn nu al waanzinnig trots dat ze het al zover geschopt hebben. Ga vooral zo door, jullie zijn een superteam!

Hier twee foto's van Myla in actie. Op de rechterfoto had ze, zoals het een echte witte herder betaamt, vooraf even een duik genomen in een sloot :-)

  

  CH Belovedlee of Edelweiss Blossems (Jessie) is op 19 en 20 oktober gedekt door CH Banshee Boy vom Hause Zenz (Sunny)! 

We hopen dus rond 21 december 2009 Jessies tweede nest te mogen verwelkomen!

Hier alvast een foto van het geweldige tweetal. Voor meer informatie en foto's kunt u bij Puppy's terecht.

21 Oktober 2009: Mama Caely en dochter Laecey    ...geen verdere toelichting nodig lijkt ons :-)

  

11 Oktober 2009: Binnenkort te bestellen: 'Onvoorwaardelijke liefde' van Wil Matthijsen...met een rol voor een witte herder...

Een paar maanden geleden kregen we een mailtje van Wil Matthijsen met de vraag of we bereid zouden zijn een foto van onze site beschikbaar te stellen als omslag voor haar boek. Ze is een amateur-schrijfster die een boek heeft geschreven waarin een witte herder een rol speelt. Ze wilde graag een foto van Jessie gebruiken en we hebben daar uiteraard mee ingestemd, want het is natuurlijk heel erg leuk en een eer als je zoiets gevraagd wordt en bovendien vinden we het super als we op deze manier iemand kunnen helpen. Het boek is inmiddels bij de drukker en zal binnenkort te bestellen zijn. Zodra dat het geval is, melden we dat hier natuurlijk meteen. Ook kunt u contact opnemen met Wil zelf voor meer informatie. Hieronder ziet u links de flyer van het boek en rechts de cover met de foto van Jessie. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

flyer boek1.jpg (163028 bytes)   53626.jpg (118858 bytes)

UPDATE: Eind november is het zover...dan wordt 'Onvoorwaardelijke liefde' van Wil Matthijsen gedrukt. Wil zal zelf op zondag 29 november op de Winner in de Rai in Amsterdam aanwezig zijn om bij de ZWHVN-stand haar boek te promoten. Mocht u het boek nu al willen bestellen, dan kan dat bij de uitgever via deze link.

10 Oktober 2009: Een oceaan van liefde...en dat is ze ook echt...Caely's White Flower Ocean of Love van Wijnie Knockaert. Honey is een dochter van Caely en Sunny en dus een zus van onze Laecey. Ze is 2,5 jaar oud en uitgegroeid tot een schitterende dame die werkelijk iedereen om haar poot weet te winden. Onderstaande geweldige foto wilden we u niet onthouden...een prachtmeid is Honey (en een modderqueen, dat ook :-)

21 September 2009: Het is nu officieel! We hebben vandaag de titeloorkonde van Jessie (Belovedlee of Edelweiss Blossems) ontvangen. Ze is nu dus officieel Duits Kampioen VDH! Klik op de afbeelding voor een vergroting.

oorkondejessie1.jpg (96070 bytes)

20 September 2009: We hebben in samenwerking met de club waar we IPO trainen (VHV De IJsselmond in Kampen) een sport -en speldag en pakwerk-workshop voor Zwitserse Witte Herders georganiseerd. Het doel van deze dag was het promoten van hondensport en op een leuke en sportieve manier met je hond bezig zijn. Vandaag vond dit evenement plaats en het was een groot succes met maar liefst 35 deelnemende witjes! We hebben ontzettend veel foto's gemaakt, dus het kost even tijd om die uit te zoeken. Wel hebben we alvast wat foto's uitgezocht van de deelnemende honden uit onze kennel. Er waren er maar liefst tien present vandaag, wat neerkomt op éénderde van de in totaal door ons gefokte honden.

Klik hier voor een verslag en foto's van deze dag!

  

5 September 2009: We zijn vandaag met Laecey (Caely's White Flower Dreamcatcher) naar de clubmatch van de KC Meppel in Nijeveen geweest. Erika Bakker van de Woestijne was uitgenodigd om te keuren. Laecey heeft het fantastisch gedaan. De keurmeester vond haar een 'lekkere meid' en was vooral over haar pikzwarte pigment en enorm donkere ogen erg te spreken. Ze gaf Laecey dan ook 1 Uitmuntend/Beste Teef en we zijn natuurlijk ontzettend blij met dit geweldige resultaat en het mooie keurrapport dat ze Laecey meegaf. We zijn waanzinnig trots op onze kanjer!

We hebben volop foto's gemaakt en hieronder vindt u een impressie...

Eerst even goed betasten en het gebit bekijken...

  

  

Daarna even netjes in stand en een rondje lopen...

  

  

En als het er dan op zit, is het tijd om te knuffelen met de kinderen van andere exposanten. Daar maakt Laecey graag even tijd voor :-)

     

  

Eenmaal thuis hebben we nog een aantal mooie foto's van Laecey gemaakt. Hieronder vindt u er een paar...

     

     

Nieuwe nestplanning eind 2009...

1 September 2009: We hebben een nieuwe nestverwachting voor eind 2009. De planning voor de eerste helft van 2010 blijft gewoon staan. Onze Duits kampioen VDH Jessie zal, als alles naar wens verloopt, eind 2009 haar tweede nest krijgen en we hopen het eerste nest van Laecey in de eerste helft van 2010 te mogen verwelkomen. Kijk bij Puppy's voor meer informatie.

Sport -en speldag VHV De IJsselmond: een karaktertest pur sang

15 Juli 2009: We trainen sinds enige tijd IPO bij VHV De IJsselmond en daar was het afgelopen zaterdag 11 juli weer tijd voor de sport -en speldag. Alle leden hadden een opdracht gekregen. Dat wil zeggen dat iedereen een oefening moest verzinnen. Wij moesten een af-oefening verzinnen en zo waren er anderen die zitoefeningen, apporteeroefeningen en volgoefeningen moesten verzinnen. Op zaterdagochtend werden alle oefeningen neergezet en/of opgebouwd en alle honden moesten een parcours afleggen waarbij alle oefeningen gedaan moesten worden.

Eerst moest de hond via een loopplank een grote bak met plastic flesjes in samen met de geleider en er aan de andere kant weer via een loopplank uit. Daarna volgde een volgoefening langs een aantal voerbakken gevuld met heerlijk ruikende stukjes frikadel. De hond moest keurig volgend mee door een verstek met een blazer die allemaal slierten in beweging blies waar de hond doorheen moest volgen. Daarna volgde er een klein behendigheidsparcours waarbij de hond tussen de paaltjes door moest, over een slurf heen moest springen en door een lange slurf moest rennen om vervolgens af te gaan. Van daaruit meteen door met een volgoefening tussen paaltjes door waarbij er twee bakken met heerlijk ruikend vlees voor de nodige afleiding moesten zorgen en daarna was het tijd voor een zitoefening op een tuinstoel en een af-oefening op een omhoog gezette tuintafel. Vervolgens moest de hond via twee hooibalen op een aanhanger springen en op een stapel hooibalen op de aanhanger gaan zitten. Van daaruit mocht de hond door naar een af-oefening in een badje met water en daarop volgde een apporteeroefening door twee 'gordijnen' waarvan één een gordijn van plastic flesjes. Vervolgens wederom een apporteeroefening, maar deze keer over de schutting en de haag en als afsluiting moest de hond op een plank gaan liggen die met touwen aan de grasmaaier vast was gebonden en die trok plank met hond vooruit. Hoe langer de hond bleef liggen, hoe meer bonuspunten dat opleverde.

Natuurlijk is zo'n parcours vooral heel erg leuk, maar het geeft ook een bijzonder goed beeld van het karakter van een hond. Dat komt doordat de honden het gros van de oefeningen die gedaan moesten worden nog nooit gedaan hadden en je op die manier goed kunt zien waar je hond voor openstaat, wat hij/zij eng vindt, hoe snel hij/zij herstelt en hoe onbevangen hij/zij is.

Caely en Laecey hebben het allebei voortreffelijk gedaan. Laecey wist zelfs een gedeelde eerste plaats te behalen samen met de Mechelse herder van de voorzitter. Ook Caely wist een mooi puntenaantal te behalen. Ze wisten allebei het maximale aantal bonuspunten te behalen door keurig tot het einde op de plank achter de grasmaaier te blijven liggen.

Het was echt een hele leuke dag en de honden hadden er ontzettend veel plezier in. Het was geweldig om te zien dat ze overal voor open stonden.

12 Juli 2009: We zijn vandaag naar de 2. Niederrheinsieger Zuchtschau van de RWS in Alpen-Veen (D) geweest. Sanne en Adriaan hadden Caely's White Flower Caelin Caira (Taika) ingeschreven in de puppyklasse teven en we hadden zelf Taika's moeder Belovedlee of Edelweiss Blossems (Jessie) ingeschreven in de openklasse teven. Het weer was van tijd tot tijd behoorlijk regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Jan de Gids (NL) was uitgenodigd als keurmeester.

Allereerst was Taika aan de beurt. Hoewel we niet veel met haar hebben kunnen oefenen stond ze in de ring als een volleerde showhond. Ze deed het geweldig. De keurmeester dacht er hetzelfde over en gaf haar de eerste plaats met Veel Belovend. Haar keurrapport zag er als volgt uit:

8 Monate alt, Langstockhaar, schöner Kopf, femininer Ausdruck, gut angesetztes Ohr, dunkle Augen, vollständige Schere, Pigment in ordnung, harmonisch aufgebaut, gerade Rücken, etwas abfallende Kruppe, gerade Beinen, geschlossene Pfoten, schöne Knochenbau, Fell Struktur in ordnung, haart ab, gute Rute, Gangwerk in ordnung, gut vorgeführt. Viel Versprechend 1.

Vertaald staat er:

8 Maanden oud, langstokhaar, mooi hoofd, vrouwelijke uitdrukking, goed aangezet oor, donkere ogen, volledig schaargebit, pigment in orde, harmonisch gebouwd, rechte rug, iets afvallende croupe, rechte benen, gesloten poten, mooi bone, vachtstructuur in orde, in de verharing, goede staart, gangwerk in orde, goed voorgebracht. Veel Belovend 1.

Nogmaals gefeliciteerd Sanne en Adriaan! Taika deed het echt geweldig. Hier een paar foto's van Taika. De eerste twee foto's zijn genomen door Andrea Alef. Vielen dank Andrea!

  

  

Daarna mocht onze eigen Jessie laten zien wat ze in huis had. Ze liep in een sterke klasse van maar liefst 7 teven. Ook Jessie deed het voortreffelijk. De keurmeester plaatste haar eerste met een Uitmuntend en gaf haar een schitterend keurrapport. Die eerste plaats betekende ook dat Jessie haar vijfde Anwartschaft kreeg voor het Duitse Kampioenschap, wat betekent dat ze nu officieel Duits Kampioen VDH is. We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze fantastische prestatie en waanzinnig trots op onze kanjer!

Haar keurrapport zag er als volgt uit:

Schöne Hündin, 3 Jahre alt, schöner Kopf und Ausdruck, gutes Ohr, Augen und Pigment, vollständige Schere, schön aufgebaut, schöne Knochenbau, gutes Fell, schöne Rute, fliessendes Gangwerk, freundliches Wesen. Vorzüglich 1 Anw. Dt. Ch. VDH.

Vertaald staat er:

Mooie teef, 3 jaar oud, mooi hoofd en uitdrukking, goed oor, ogen en pigment, volledig schaargebit, mooi gebouwd, mooi bone, goede vacht, mooie staart, vloeiend gangwerk, vriendelijk karakter. Uitmuntend 1 Anw. Dt. Ch. VDH...

...en daarmee dus:

Deutscher Champion VDH oftewel Duits Kampioen VDH!

Bij deze een foto van Jessie, net na de keuring genomen. We willen Gea graag heel erg bedanken voor het prachtig in stand zetten van Jessie zodat we deze schitterende foto van haar konden maken...

Voor ons was dit dus zonder meer een dag met een gouden randje! Het was een hele gezellige, goed georganiseerde show met een geweldig leuke sfeer. Zelfs het weer kon de pret niet drukken.

Tot slot nog twee leuke foto's van Taika en Laecey (die mee was als supporter/mascotte :-) die heel erg lief toe zaten te kijken toen we foto's van Jessie aan het maken waren...

  

26 April 2009: Vandaag moest Caely's White Flower Caelin Caira (Taika, dochter van Jessie en Koda) puppy-examen doen en wij zijn natuurlijk even gaan kijken samen met Laecey, die haar vriendinnetje Taika aan mocht moedigen. Taika deed het geweldig en wist 53,5 van de 55 punten te behalen. Sanne en Taika kregen veel complimenten en Taika werd ook nog eens beste van de groep. Laecey wist dat anderhalf jaar geleden ook te presteren bij dezelfde hondenschool, dus Taika heeft de eer super verdedigd vandaag. Sanne en Adriaan, nogmaals gefeliciteerd! Sanne en Taika, ga vooral zo door! Bedankt aan Adriaan voor de leuke foto's.

Links Sanne en Taika in de rij en rechts Taika met haar prijs: beste pup van de groep...

  

Links Taika en Laecey en rechts Sanne en Taika...

  

4 April 2009: We zijn vandaag met Laecey (Caely's White Flower Dreamcatcher) naar de clubmatch van de KC Hardenberg geweest. Ook waren Caely's White Flower Caelin Caira (Taika) en Caely's White Flower Silken Flame (Banu) ingeschreven.

De heer J. Wauben (NL) keurde de witte herders. Eerst was Sanne met Taika (een dochter van Jessie en Koda) aan de beurt. De keurmeester vond Taika een leuke pup en gaf haar een geweldig keurrapport mee naar huis. Ze werd 1 Veel Belovend en Beste Baby. Nogmaals gefeliciteerd Sanne!

Vervolgens was Laecey's zus Banu aan de beurt in de tussenklasse teven. Ook zij kreeg een prachtig keurrapport. Ze werd 1 Uitmuntend. Ook Minke en Marrit nogmaals gefeliciteerd!

Tot slot was Laecey aan de beurt in de fokkersklasse teven. Ze won haar klasse met 1 Uitmuntend, werd vervolgens Beste Teef en ook de prachtige Beste Reu versloeg ze waardoor ze dus Beste van het Ras (BOB) werd. Ze mocht dan ook de erering in om in rasgroep 1 het ras te vertegenwoordigen en de keurmeester vond haar zelfs de op vier na mooiste herdershond/veedrijver van de hele rasgroep. Ze werd dus BIG5! Een fantastische prestatie! We zijn vanzelfsprekend waanzinnig trots op onze kanjer en natuurlijk op Taika en Banu!

Hieronder een aantal foto's van Taika, Banu en Laecey...

Allereerst Taika...

  

Daarna Banu...

  

En tot slot Laecey...

  

   

  

  

  

  

  

  

18 Januari 2009: We zijn vandaag naar de internationale rashondententoonstelling in Nürnberg (D) geweest. We hadden Caely's White Flower Dreamcatcher (Laecey) ingeschreven in de tussenklasse teven en ze heeft het geweldig gedaan. Keurmeester H. Assenmacher-Feyel maakte haar 1 Uitmuntend CAC Anwartschaft Dt. Ch. en gaf haar een fantastisch keurrapport mee. We zijn vanzelfsprekend ontzettend trots op onze kanjer. Hieronder een aantal foto's...

In de rij wachten tot de keurmeester alle honden begroet heeft...

     

Daarna gebit tonen aan de keurmeester en mooi staan...

  

Vervolgens geduldig wachten tot de andere honden aan de beurt geweest zijn...

  

De keurmeester vindt Laecey de mooiste en geeft haar de eerste plek!
'Wat heb je daar vrouwtje?' 'Dat is je beker meis'. 'Mag ik eens kijken?' :-)

     

Tot slot nog een foto die we buiten de hallen hebben genomen...

Het was voor ons een zeer geslaagde dag en we zijn ontzettend blij met de prestatie van Laecey!