Nieuws 2011

Op deze pagina vindt u het nieuws van 2011.

Dinsdag 6 december 2011: Onze nestverwachting voor de eerste helft van 2012 is bekend. We hebben een fantastische reu gevonden voor Amy. Hij heet Hoby Finn of the White Wolves Home. Voor meer informatie kunt u terecht bij Puppy's. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen indien u vragen hebt, of indien u interesse hebt in een pup.

Verder heeft Lux op 1 en 2 december de prachtige Ginna la Blankpapilio uit Tsjechië het hof gemaakt. De pups worden eind januari/begin februari 2012 verwacht. We zijn ontzettend benieuwd naar de eerste nakomelingen van Lux! Voor een overzicht van de (geplande) dekkingen van Lux kunt u terecht op zijn eigen pagina.

Tot slot zijn zowel de pagina van Lux als die van Amy bijgewerkt met actuele foto's.

Zaterdag 12 november 2011: We hebben onlangs besloten ons ZWHVN-lidmaatschap per 1 januari 2012 te beëindigen.

Onze toekomstige pups krijgen uiteraard evengoed Raad van Beheer/FCI-stambomen. Ook zullen wij zelf strenge eisen met betrekking tot de gezondheid blijven stellen en hanteren. Dat wil zeggen dat we de honden waarmee we fokken of waarmee we willen fokken zullen blijven testen op tenminste HD, ED en MDR1. Dat doen we al sinds 2006, toen zelfs de ZWHVN het testen op ED en MDR1 nog niet verplicht stelde. Ook voldoen de honden waarmee we (willen) fokken aan de rasstandaard.

Ons eerstvolgende nestje is gepland voor de zomer van 2012. Meer informatie volgt nog op de pagina Puppy's.

Vrijdag 4 november 2011: Vandaag ontvingen we goed nieuws! Lux heeft afgelopen zondag meegedaan aan de inventarisatie en gedragstest van de ZWHVN en hij is goedgekeurd! Daarmee mag hij vanaf nu officieel dekken. We zijn vanzelfsprekend ontzettend blij met dit geweldige nieuws. Er staan op dit moment twee dekkingen vast die naar alle waarschijnlijkheid eind 2011/begin 2012 plaats zullen vinden. Zijn eerste verloofde woont in Nederland en zijn tweede verloofde woont in Tsjechië. Mocht u geïnteresseerd zijn in een pup van Lux, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij brengen u graag in contact met de fokkers.

Hieronder ziet u een foto van de prachtige Ginna uit Tsjechië.

Ook onderstaande actuele foto's van Lux wilden we u niet onthouden.

  

Voor meer informatie over Lux kunt u uiteraard op zijn eigen pagina terecht. Op die pagina vindt u onder meer een heleboel foto's en een uitvoerige beschrijving van zijn exterieur en karakter, evenals zijn gezondheidsuitslagen en zijn inventarisatierapport. Ook actualiseren we geregeld de fotopagina waar alle fotoalbums van onze honden te vinden zijn. In die albums kunt u ook ontzettend veel foto's van Lux bekijken.

Vrijdag 16 september 2011: Vandaag bracht de postbode geweldig nieuws! De ED-uitslagen van Lux en Amy vielen op de mat en ze kregen allebei de uitslag ED-vrij (ED 0/0). We hebben naast de ellebogen ook hun rug laten röntgenen en ook die zag er bij allebei helemaal perfect uit.

We zijn natuurlijk waanzinnig blij met dit fantastische nieuws. Er zijn nu drie nakomelingen van Laecey en Luck Dragon door de mangel gehaald en het resultaat mag er zijn: alle drie hebben ze HD A, ED 0 en ruggen die er perfect uitzien. Helemaal top dus!

Lux staat vanaf eind 2011/begin 2012 ter dekking voor passende, streng geselecteerde teven. Voor meer informatie over Lux kunt u op zijn eigen pagina terecht.

We plannen het eerste nestje van Amy in de zomer van 2012. We hebben inmiddels een fantastische reu voor haar uitgekozen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

21 Augustus 2011: We hebben een weekje vakantie gevierd in Limburg en daar ontzettend veel foto's gemaakt van de honden. Ook hebben we nieuwe foto's (stand -en gangwerkfoto's en portretten) van Lux en Amy. Ze zijn intussen alweer 18 maanden oud. De tijd vliegt!

Terug thuis hebben we nog foto's gemaakt in de tuin en voor we naar Limburg vertrokken, hadden we al foto's gemaakt van Lux tijdens de training (pakwerk) en van het speelbezoekje van Lux en Amy aan Laska, Quinta en Bayla.

U kunt dus weer héél veel nieuwe foto's bekijken in een aantal nieuwe albums. Deze kunt u vinden door op Foto's te klikken in het menu hierboven.

Tijdens de vakantie zijn we nog met Lux naar de Bundessiegerhauptzuchtschau van de RWS in Alpen-Veen (D) geweest. Vooral om wat mensen te treffen die Lux graag wilden zien en om lekker bij te kletsen. Lux werd 2 Uitmuntend in de jeugdklasse reuen en kreeg het reserve jeugd-CAC. De keurmeester (mevrouw F. Kappacher uit Oostenrijk) ging voor een héél ander type, maar Lux kreeg wel een schitterend keurrapport mee naar huis waar onder meer in stond (en dat is voor ons altijd het állerbelangrijkst): 'freundliches, ruhiges Wesen' oftewel: 'vriendelijk en rustig karakter'.

Bij deze een paar foto's van Lux en Amy op de leeftijd van 18 maanden. De rest staat, zoals eerder al vermeld, in de nieuwe fotoalbums en er staan er ook een paar op hun eigen pagina's.

  

  

8 Augustus 2011: We zijn vandaag met Lux en Amy naar Eersel geweest, alwaar ze een BAER-test (gehoortest) hebben ondergaan. We hebben ervoor gekozen ze hierop te laten testen omdat doofheid toch nu en dan voorkomt binnen het ras en omdat het niet gezegd is dat je het aan je hond merkt als hij/zij slechts halfzijdig doof is. Gelukkig is gebleken dat Lux en Amy allebei een prima gehoor hebben en dus beiderzijds horend zijn.

30 en 31 Juli 2011: Ik (Wendy) ben dit weekend samen met Greetje Dozeman (kennel Of Haely's Future) naar de Alpentrophy in Oostenrijk geweest. Greetje had twee van haar honden ingeschreven en Lux en ik gingen mee als supporters. Het was een bijzonder geslaagd weekend. In de fotoalbums Lux in Oostenrijk en Lux, Leslee en Storm in Oostenrijk kunt u de foto's bekijken die ik gemaakt heb.

30 Juli 2011: Weer shownieuws uit Finland! Lucky deed vandaag opnieuw mee aan een show, deze keer in Porvoo. De keurmeester was mevrouw Tanya Alhman-Stockmari uit Finland. Lucky deed mee in de jeugdklasse reuen en kreeg wederom de beoordeling 1 Uitmuntend en werd ook vandaag weer Beste Reu (BOS).

Een fantastische prestatie dus weer van de 17 maanden oude Lucky.

Well done Mari and Esa! Congratulations and keep up the good work with Lucky!

Bij deze drie foto's die we toegezonden kregen.

     

24 Juli 2011: Vandaag ontvingen we geweldig shownieuws uit Finland. Daar woont Lucky (Laecey x CH Snoweyriver Luck Dragon) en hij deed daar mee aan de International Summer Show in Helsinki. Hij startte in de jeugdklasse reuen en de keurmeester was de Finse Irina Poletaeva. Hij kreeg de beoordeling 1 Uitmuntend en werd ook nog eens tot Beste Reu (BOS) gekozen. Het BOB ging naar de openklasse teef van de eigenaren van Lucky, dus zij hadden dubbel feest :-)

Congratulations Mari and Esa! Well done!

Ze schrijven verder het volgende over Lucky: 'Lucky has now developed to a great dog. Not only in the size, but he is nice looking, healthy with strong nerve structure. And very calm behaving in all situations and happy and open minded. So, it is very easy to be with him in the rings and in any other places.'

We are very happy to hear that Lucky is doing so great. Thank you for giving him such a fantastic home!

Lucky is nu 17 maanden oud. Hij was al geröntgend (HD A/A, ED 0/0, rug: vrij/back: free), maar hij heeft intussen ook een oogtest ondergaan met het volgende resultaat: ogen: vrij/eyes: free!

Helemaal perfect dus!

We ontvingen ook enkele actuele foto's van Lucky en die wilden we u niet onthouden.

Juni 2011:

  

Juli 2011:

  

  

     

20 Juli 2011: Geregeld vragen mensen ons hoe het met Cody gaat. Bij deze een actuele foto waarbij eigenlijk geen verdere uitleg nodig is. Het gaat fantastisch met hem, zoals u kunt zien.

Juli 2011:

10 Juli 2011: Vandaag zijn we richting Remscheid (D) getogen, waar de NRW-Cup (georganiseerd door de BVWS) plaatsvond. We hadden Lux ingeschreven in de jeugdklasse reuen en de heer Jan Ebels (NL) was uitgenodigd als keurmeester. Hoewel showen geen grote hobby van ons is, konden we het niet laten om toch voor deze show in te schrijven. We hoefden deze keer helemaal niet ver te rijden en de vorige twee BVWS-shows waar we geweest zijn, zijn ons zo goed gevallen wat betreft sfeer en gezelligheid, dat we het toch niet konden laten om naar deze show toe te gaan. We zouden er een aantal bekenden treffen en dat alleen al was een erg leuk vooruitzicht. Het was, zoals verwacht, inderdaad waanzinnig gezellig en daarnaast ook nog eens perfect weer. De locatie was ook meer dan super.

Er waren in totaal 39 witte herders ingeschreven, waarvan 5 in de jeugdklasse reuen. Lux had weer flinke concurrentie. De keurmeester nam uitgebreid de tijd voor elke hond en was erg over Lux te spreken. Hij gaf hem dan ook de kwalificatie 1 Uitmuntend en daarmee was hij NRW-Jugendsieger 2011. Ook kreeg hij weer een jeugd VDH/BVWS CAC.

Hij kreeg een prachtig keurrapport mee naar huis. We zijn natuurlijk weer waanzinnig trots op onze knappe vent!

Hieronder een paar foto's die we na afloop gemaakt hebben. Lux is 16 maanden oud. De rest van de foto's kunt u in dit album bekijken.

  

12 Juni 2011: Geweldig shownieuws uit Zuid-Afrika. Michele van Vuuren (kennel Snoweyriver) heeft daar met Snoweyriver Luck Dragon 'Lux' (de vader van ons E-nest) meegedaan aan de Kwa-Zulu Natal Benevolent Fund Open Show. Lux werd daar niet alleen Beste Veteraan van rasgroep 1 (de keurmeester was Clinton Naidoo), maar als klap op de vuurpijl werd hij zelfs als Beste Veteraan van de hele show gekozen (BIS Veteran). De BIS keurmeester was de zeer ervaren mevrouw Edith Hogg.

Een prachtig resultaat dus. Congratulations Michele and Lux! Well done you both! Lux jr. and Amy are very proud of their wonderful dad!

Hieronder een mooie foto van Michele en Lux.

4 Juni 2011: We zijn dit weekend naar de Bayernsieger in Kirchroth (D) met Lux. De BVWS organiseerde deze show en aangezien het een buitenshow was (wat we altijd wel erg leuk vinden) en aangezien het ons leuk leek weer eens wat mensen te treffen die in het zuiden van Duitsland wonen, hebben we besloten Lux in te schrijven. De heer Josef Pohling (D) was uitgenodigd als keurmeester en bij hem hadden we nog nooit eerder honden geshowd. We zijn dus op vrijdagmiddag aan de 750 kilometer lange reis naar het prachtige Beieren begonnen en gelukkig was het niet extreem druk op de weg, waardoor we rond 21.30 uur daar waren. De volgende ochtend waren we al op tijd op de locatie waar de show gehouden zou worden. Werkelijk een schitterende plek met veel vrijheid er omheen, wat natuurlijk fantastisch was voor de honden. Het beloofde het erg warme dag te worden (de 30 graden Celsius is gehaald), maar gelukkig hadden we maar één hond ingeschreven en Lux deed mee in de jeugdklasse reuen, waardoor hij al op tijd aan de beurt was...voor het echt heet begon te worden.

In totaal waren er 48 inschrijvingen en Lux liep in een sterke klasse met 5 inschrijvingen. De keurmeester was erg over hem te spreken en liet dat duidelijk merken. Lux werd 1 Uitmuntend en daarmee Bayern Jugend-Sieger 2011 en kreeg een jeugd VDH/BVWS-CAC.

Hij kreeg een prachtig keurrapport van de keurmeester, die telkens door de microfoon vertelde hoe hij tot zijn keuze was gekomen.

In zijn keurrapport staat: 'sehr typevolle korrekt gebaute Rüde mit ausdrucksvollen Kopf, vorzügliche Gebäudelinien, kräftigen Knochen und ausgeprägten Winkelungen, gleichmässiger und raumschaffender Bewegungsablauf, ruhiges und offenes Verhalten'.

Vertaald staat er: 'zeer typevolle correct gebouwde reu met uitdrukkingsvol hoofd, uitmuntende lichaamsbelijning, krachtig bone en uitgesproken hoekingen, gelijkmatige en ruimuitgrijpende beweging, rustig en open gedrag'.

Een schitterend keurrapport dus. We zijn zo trots op onze kanjer. Hij deed het fantastisch, ondanks dat we nooit meer met hem geoefend hebben (de nadruk blijft op de IPO-training liggen).

Daar komt nog eens bij dat de sfeer ook nog eens geweldig was. We hebben ontzettend veel mensen gesproken en leren kennen en de show zelf was heel erg goed georganiseerd. De locatie was, zoals eerder gezegd, helemaal fantastisch. Het enige minpuntje was dat het bloedheet was, maar dat was ook echt het enige minpuntje van de hele dag. We hebben veel prachtige honden gezien en we zijn dan ook erg blij dat we de lange reis ondernomen hebben om aan deze mooie show mee te kunnen doen.

We zijn moe, maar enorm trots en voldaan weer naar huis gereden.

Tot slot nog een paar foto's van Lux (hij is 15 maanden oud). De rest kunt u in dit album vinden.

  

15 april 2011: Weer hele mooie uitslagen, deze keer uit Finland. Daar is Lucky geröntgend en hij heeft HD A/A en ED 0/0. Ook zijn rug is geröntgend en die zag er prima uit: rug: vrij/back: free. We zijn natuurlijk waanzinnig blij met deze prachtige uitslagen! Lucky is een nestgenoot van Lux en Amy.

In Memoriam

Blizzard Erlo vom Sutumer Grund
04/03/2005 - 30/03/2011

Lieve Erlo,

Als tranen een trap konden bouwen
en herinneringen een brug
dan klommen we hoog de hemel in
en brachten je mee terug
als sterren konden spreken
als sterren konden zien
zou je dan vanavond heel even willen zwaaien
en twinkelen als een groet
zodat wij hier beneden weten
hoe het zonder jou verder moet

Het gemis is zo ontzettend groot lieve kanjer! Het ga je goed daar aan de andere kant van de regenboogbrug. Ooit zien we elkaar terug!

Klik hier voor zijn In Memoriam pagina.

  

  

16 Maart 2011: Geweldig nieuws! Vandaag ontvingen we de HD-uitslagen van Lux en Amy. Ze hebben allebei een prachtige HD A met BA 0, norbergwaarde 40 en OA gekregen! Jippieeee! We zijn uiteraard waanzinnig blij met dit fantastische nieuws. Leuk detail is dat mama Laecey en oma Caely exact dezelfde uitslag hebben :-)

25 Februari 2011: Lux en Amy hebben eindelijk hun eigen pagina op de site! Klik hier voor de pagina van Lux en klik hier voor de pagina van Amy. Of kijk gewoon bij Honden.

  

We ontvingen van Michele (de eigenaar/fokker van Snoweyriver Luck Dragon) een mooie foto van papa Lux. Hij is op 15 januari 8 jaar oud geworden.

Thanks again for this lovely photo of your beautiful boy Michele!

29 Januari 2011: Vandaag heeft Lux meegedaan aan de clubmatch van de KC Rijssen. De heer J. de Gids keurde ons ras en hij was heel erg te spreken over Lux. Zijn gangwerk is nog wat los, maar dat vond hij normaal voor een hond van zijn leeftijd (11 maanden). In stand vond hij hem echter subliem. Hij roemde zijn mooie hoofd, prachtige pigment, mooie rechte rug, donkere oogkleur en goede bouw en bone. Verder schreef hij in het keurrapport dat hij hem 'een belofte voor de toekomst' vindt als hij zich zo verder blijft ontwikkelen. Een prachtig compliment van een bijzonder ervaren keurmeester. Lux kreeg van hem de beoordeling 1 Uitmuntend/Beste Reu/BOB (Best of Breed), maar daar hield het niet mee op. Hij mocht ook weer de erering in en rasgroep 1 was bijzonder goed vertegenwoordigd. Lux wist het tot de 5e plaats te schoppen en werd dus BIG5. We zijn enorm trots op onze 'kleine jongen', hij heeft het fantastisch gedaan!

Hiermee komt er voorlopig een einde aan de showcarrière van Lux, want we willen ons vanaf nu weer volledig op de training gaan richten. Daar ligt ons hart en niet bij het showen.

Bij deze nog een mooie foto van Lux die we na afloop gemaakt hebben. 

16 Januari 2011: Vandaag zijn we met Lux naar de clubmatch van de KC Winterswijk geweest. De heer J. Wauben was uitgenodigd als keurmeester. We zijn niet van plan veel shows te gaan lopen, maar heel af en toe een clubmatch meepakken is wel leuk.

We hadden Lux ingeschreven in de fokkersklasse reuen (een klasse voor reuen uit eigen fok). Hij kreeg als beoordeling 1 Uitmuntend en werd beste reu en van het mooie teefje won hij het ook, waardoor hij BOB (Beste van het Ras) werd. Hij mocht dus nog de erering in en ook in de erering deed hij het erg goed. Hij werd BIG3 (3e van rasgroep 1). Een knappe prestatie van onze 10 maanden oude kanjer. Hij kreeg een prachtig keurrapport mee naar huis met o.a. 'prima ringgedrag' als commentaar :-)

Nog één showtje te gaan (meestal gaan shows ten koste van de zaterdagtraining en we gaan toch echt liever trainen op zaterdag :-).

Bij deze een paar foto's van knappe Lux...

  

 Een korte mededeling: misschien was het u al opgevallen, misschien ook niet. We staan niet meer op de online fokkerslijst van de ZWHVN. Dat is op ons eigen verzoek. We zijn wel nog lid.

8 Januari 2011: Het nieuwe jaar is alweer ruim een week bezig. We hopen dat 2011 voor iedereen veel liefde en geluk brengt!

Op 3 januari vierden de pups van ons A-nest hun vijfde verjaardag. Hartelijk gefeliciteerd!

Op 11 januari viert onze fantastische Caely, met wie het allemaal is begonnen, haar 7e verjaardag. Gefeliciteerd lieve kanjer!

Wij verwachten in 2011 geen pups. Bent u op zoek naar een pup uit een mooie combinatie, neem dan eens een kijkje bij Puppy's.

27 December 2010: Nog net op de valreep, voordat 2010 alweer ten einde is, een Cody-update. We kunnen ons geen betere en mooiere jaarafsluiting voorstellen! Het gaat namelijk nog steeds waanzinnig goed met kanjer Cody. Zijn vrouwtje Julia heeft ons weer hele leuke foto's gestuurd...en die wilden we u natuurlijk niet onthouden!

Klik hier voor een Cody-update!