Nieuws 2012

Op deze pagina vindt u het nieuws van 2012.

Zaterdag 29 december 2012: Terwijl we vol spanning wachten op de geboorte van de pups van Jessie en Lux hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt en eindelijk een pagina voor Boaz gemaakt. Dat zou tijd worden :-) Het was heel veel werk, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Klik hier om naar de pagina van Boaz te gaan. U kunt de pagina ook bereiken door op Honden bovenaan deze pagina in het menu te klikken.

        

Nu het jaar 2012 bijna ten einde is, is het meteen een mooie gelegenheid om terug te kijken. We doen dat met gemengde gevoelens, want er zijn heel veel mooie dingen gebeurd en op ons pad gekomen, maar helaas ook minder leuke dingen. Om met de minder leuke dingen te beginnen...we vinden het nog steeds jammer dat Amy en Taika ons dit jaar geen pups hebben gegeven. We gaan met Amy voor een herkansing. We hebben besloten dat met Taika niet te doen.

Ook vinden we het nog steeds ontzettend jammer dat er zoveel haat, nijd en jaloezie binnen de Zwitserse Witte Herder fokwereld is. Dat komt het ras en de toekomst van het ras zeker niet ten goede. Helaas zijn ook wij hier dit jaar meerdere keren mee geconfronteerd. Dat resulteerde er in eerste instantie in dat we Lux tijdelijk als dekreu terugtrokken. Zoveel leugens, zoveel gebroken beloftes...we wisten gewoon even niet meer wie we wel en niet konden vertrouwen.

Korte tijd later besloten we hem weer beschikbaar te stellen, maar alleen voor fokkers die we kenden en vertrouwden. Dat heeft tot nu toe goed uitgepakt. Hij heeft al een aantal keren gedekt en tot op heden zijn we erg tevreden over zijn nakomelingen. We hebben er al heel wat teruggezien en het valt ons op dat hij zijn open en blije karakter en zijn herkenbare type overduidelijk aan zijn nakomelingen doorgeeft. Wat de gezondheid betreft is het nog even afwachten tot ze oud genoeg zijn om daar iets zinnigs over te zeggen, maar we kunnen niet anders dan dik tevreden zijn.

Juist omdat we eerst graag willen zien hoe zijn nakomelingen zich verder ontwikkelen en ondertussen wel de dekaanvragen binnen blijven komen, hebben we besloten vanaf dit moment even geen nieuwe dekaanvragen aan te nemen. Er staan nog een paar dekkingen met hele leuke teven op stapel de komende weken/maanden en daar die teven allemaal rond dezelfde tijd loops worden, lijkt het ons verstandig even de rem in te trappen en geen nieuwe aanvragen aan te nemen. We voelen ons vereerd door alle aandacht die Lux krijgt, maar we hebben ook nog steeds principes wat fokken betreft en die hebben ervoor gezorgd dat we deze beslissing genomen hebben.

Lux zal op zeer korte termijn de prachtige Lievekeles of Haely's Future van Greetje Dozeman dekken en daarnaast in januari/februari ook nog de toppers Just Go Imala For the Joy of Life van Conny Voesenek en Fancy Ice Surprise of White Condor van Astrid Kouwenberg. Daarnaast verwachten we zelf op nóg kortere termijn pups van Jessie en Lux en dan is het ook wel even genoeg voorlopig. Er is verder sowieso nog één nestherhaling gepland, die als het even meezit dit voorjaar realiteit zal worden. Héél misschien komt daar nog een nestherhaling bij later in 2013, maar dat hangt van een aantal factoren af. Alles bij elkaar opgeteld dus meer dan genoeg om voorlopig op te teren :-) Dekaanvragen uit het buitenland nemen we al langere tijd niet meer aan. Voor onze lieve vriendin Patrizia Martinelli uit Italië hebben we een uitzondering gemaakt, maar verdere aanvragen uit het buitenland hebben we niet meer aangenomen.

We hebben de komende tijd genoeg om naar uit te kijken in elk geval :-)

Tja, en toen kwam Boaz begin april op ons pad. We waren helemaal nog niet van plan om een pup erbij te nemen, maar Boaz stal in héle korte tijd onze harten en we konden hem niet meer laten gaan. Hij begint meer en meer op zijn vader Lux te lijken, iets waar we natuurlijk hélemaal niet rouwig om zijn :-)

We hopen dat 2013 héél veel moois voor ons in het verschiet heeft. We wensen iedereen een héle fijne jaarwisseling en heel veel liefde en geluk in 2013!

We verwachten rond de jaarwisseling pups van Jessie en Lux!

Vrijdag 7 december 2012: We hebben ontzettend leuk nieuws! Jessie is drachtig en krijgt rond de jaarwisseling pups!

Het is intussen alweer bijna drie jaar geleden dat de pups van ons E-nest het levenslicht zagen. Van dat nest hebben we zelf Lux en Amy gehouden. We hebben een paar keer pech gehad, maar het tij lijkt gekeerd te zijn, want Jessie is drachtig. Ze is gedekt door onze eigen Lux en we verwachten de pups van dit fantastische duo rond de jaarwisseling.

Het is voor ons voor het eerst dat we een nestje verwachten van honden die allebei in ons bezit zijn en dat maakt het wel extra bijzonder. Beide honden zijn hier opgegroeid en allebei beschikken ze over een ontzettend lief, sociaal karakter. Ze zijn heel erg open en vrij en daar waar Jessie de rust zelve is, vult Lux dat aan met zijn temperament en werklust. Ze zijn allebei helemaal idolaat van een balletje. Als er een balletje in het spel is, hebben ze verder nergens oog meer voor.

We kijken ontzettend uit naar de geboorte van de pups en zijn héél erg benieuwd wat voor moois Jessie en Lux ons zullen schenken. Mooiere feestdagen hadden we ons niet kunnen wensen! We nemen nog beperkt reserveringen aan voor dit nestje, dus neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Het is voor de toekomstige baasjes van de pups in elk geval heel erg leuk dat ze zowel de vader als de moeder van hun pup kunnen ontmoeten bij ons thuis.

Op de pagina's van Jessie en Lux kunt u onder meer hun afstamming, hun gezondheidsresultaten en nog meer foto's bekijken. Als u naar de pagina Puppy's gaat, kunt u ook de dracht van Jessie van week tot week volgen.

Zondag 4 november 2012 Boaz is inmiddels alweer 9 maanden oud. Wat gaat de tijd toch snel! Hij ontwikkelt zich heel erg mooi en heeft een ontzettend leuk en sociaal karakter. Vooral op kinderen en kinderwagens is hij dol :-) Maar Lux heeft intussen al heel wat meer kinderen dan alleen maar Boaz. Tijd om tussendoor even de balans op te maken. De oudste kinderen van Lux zijn nu 9 maanden oud en zijn jongste kinderen zijn 2 maanden oud. We kunnen niet anders dan dik tevreden zijn. Vorige week vond de familiedag van kennel Of Black and White Island plaats bij het Erkemederstrand in Zeewolde. Het overgrote deel van de kinderen van Lux en Laska en Lux en Quinta was aanwezig en dat was voor ons natuurlijk ontzettend leuk. Wat vooral opviel was dat ze allemaal een ontzettend leuk, sociaal en open karakter hebben. Het was heel erg druk, maar dat deerde zelfs de jongsten niet. Qua type zijn het ook allemaal hele mooie honden. Ze zitten dik in de vacht, hebben mooie donkere ogen en prima pigment. De ene wat meer dan de ander, maar over het algemeen genomen is het prima. Het was een bijzonder geslaagde dag en het was heel erg leuk om zoveel kinderen van Lux terug te zien.

Ook de pups van Indra en Lux in Italië ontwikkelen zich ontzettend mooi. Van Heidi en Lux hebben we er ook een aantal teruggezien en ook die hebben een ontzettend fijn karakter en zijn heel erg mooi om te zien. De pups van Januja en Lux zijn intussen 2 maanden oud en vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Ook zij doen het heel erg goed en hebben al laten zien over nieuwsgierige, open karaktertjes te beschikken, iets waar wij ontzettend veel waarde aan hechten. De fokkers die Lux tot nu toe gebruikt hebben, zijn allemaal meer dan dik tevreden.

Zelf hebben we Boaz dus. Hij krijgt binnenkort eindelijk zijn eigen pagina op onze site. Het is echt heel erg leuk om een zoon van Lux in huis te hebben. We hebben echt het gevoel dat mensen die een Lux-kind in hun bezit hebben zich gezegend mogen voelen. Hij vererft tot op heden heel erg goed. Voor mensen die graag een Lux-kind zouden willen hebben, hebben we goed nieuws. We verwachten zelf, als alles gaat zoals we hopen, begin 2013 een nestje van onze eigen Jessie en Lux. Kijk voor meer informatie bij Puppy's.

Met dank aan Anita Nefkens voor dit prachtige kunstwerk van Lux en Jessie!

Maar ook bij kennel For the Joy of Life van onze lieve vriendin Conny Voesenek uit IJmuiden worden er, als alles naar wens verloopt, in de lente van 2013 pups van Lux verwacht. Hij heeft de eer om de prachtige Imala het hof te mogen maken in december/januari.

Dat zijn op dit moment de enige concrete nestplanningen met Lux als toekomstige papa. Bij interesse in een pup kunt u uiteraard contact opnemen met ons of met Conny. Tot zover al het nakomelingen -en pupnieuws.

Anita heeft tot slot nog een mooi kunstwerk gemaakt, deze keer van Lux en zijn moeder Laecey. Bedankt Anita!

Zaterdag 6 oktober 2012 Vandaag mocht Boaz voor het eerst zijn kunstjes laten zien in de showring. Hij deed mee aan de IJsselshow in Zwolle, een CAC-show en dit jaar voor het eerst buiten. Helaas werkte het weer bepaald niet mee en regende het de hele ochtend ontzettend hard. Het showterrein was in een blubberterrein veranderd en de witjes waren al gauw niet zo heel erg wit meer. Gelukkig hadden ze daar allemaal last van, dus dat scheelde weer :-)

Boaz deed mee in de puppyklasse reuen en het was zijn allereerste show ooit. Roxanne bracht hem voor en het ging echt voortreffelijk. De keurmeester was erg over hem te spreken en gaf hem dan ook de kwalificatie 1 Veelbelovend met het volgende prachtige keurrapport:

8 maanden, goed ontwikkelde reu van mooi type, mannelijk hoofd, van goede vorm, mooi donker oog, super pigment, correct gebit, goede oren, mooie bovenbelijning, goed lichaam, evenredige hoekingen, mooie vacht, goede staart, gaat met ruime gangen en goede staartdracht. 1 Veelbelovend

We hadden amper met hem geoefend en hij deed het desondanks ontzettend goed. Hieronder een foto van Roxanne en Boaz in de blubberring :-)

Zondag 23 september 2012: Vandaag vond de Kampioensclubmatch van de ZWHVN plaats in Houten. We hadden Lux na lange tijd weer eens ingeschreven. Zelf vinden we showen niet zo heel erg leuk (lees: we staan dan stijf van de zenuwen :-), maar we hebben Roxanne Kort bereid gevonden om Lux en ook Boaz voor ons te showen. Roxanne showt al praktisch haar hele leven honden. Ze heeft zelf ook Zwitserse Witte Herders en fokt nu en dan een nestje onder de kennelnaam Flashing Jewel. Roxanne is een waanzinnig goede handler en we zijn dan ook maar wat blij dat ze bereid was om Lux en Boaz te showen. Nogmaals bedankt Roxanne!

De vuurdoop voor Lux en Roxanne was dus de KCM in Houten. Roxanne had Lux ook nog eerst showklaar gemaakt en hij zag eruit om door een ringetje te halen.

 Mevrouw A.M. Beenen-Sluyters keurde de reuen en Lux deed mee in de Fokkersklasse reuen (een klasse voor reuen die in het bezit zijn van de fokker). Het was voor Lux wel even wennen dat hij door Roxanne geshowd werd, maar toen hij het vrouwtje aan de kant zag staan, was alles helemaal goed en ging het prima. Tijdens de IPO-training is hem geleerd om enorm gefocust te zijn op het vrouwtje en dan is het raar als dat na al die jaren ineens heel anders is. Maar hij was er gelukkig snel aan gewend :-) Lux was helaas niet helemaal het type waar de keurmeester voor viel. Dat kan natuurlijk gebeuren. Ze vond hem erg krachtig. Ze vond hem echter dusdanig veel uitmuntende kwaliteiten hebben, dat ze hem desondanks 1 Uitmuntend als kwalificatie gaf. Dat het lopen voor Beste Reu voor spek en bonen zou zijn, wisten we toen natuurlijk al wel. Deze keurmeester ging voor het wat smallere type. Lux kreeg wel een heel erg mooi keurrapport mee, dus we zijn dik tevreden huiswaarts gekeerd. Boaz was mee als toeschouwer en als supporter. Hieronder enkele foto's van Lux en Roxanne in de ring. Met dank aan Conny Voesenek voor de foto's.

  

  

  

Maandag 3 september 2012: Hoera! Vandaag zijn de 5 zoons en 5 dochters van Januja en Lux bij kennel Of Shadasa in Emmen geboren! Een paar dagen eerder dan verwacht. Moeder en pups zijn kerngezond en we zijn natuurlijk maar wat trots op Januja en haar prachtige kroost.

Woensdag 22 augustus 2012: Niet te geloven, maar de zomervakantie is alweer voorbij! Wat is dat snel gegaan zeg! We hebben twee heerlijke weken gehad in Limburg en we hebben daar héél veel foto's gemaakt. Die zijn te vinden in verschillende albums die te bereiken zijn door op Foto's te klikken en dan helemaal naar beneden te scrollen.

 Verder is Lux op 13 augustus weer papa geworden! Indra of White Condor heeft 5 reutjes en 4 teefjes ter wereld gebracht. Één reutje heeft het helaas niet gered. Uiteraard houden we u ook van dit nest middels foto's op de hoogte van de ontwikkeling van de pups. Hieronder alvast een foto van moeder en kroost.

Congratulations Patrizia and Indra! Lux is very proud of his gorgeous sons and daughters!

 Tja, en we hadden zelf ook dolgraag pups gehad dit jaar, maar het zit er weer niet in...

Moeder Natuur is ons de laatste tijd niet zo heel erg gunstig gezind en dat is natuurlijk heel erg jammer. Het was de bedoeling om een nestje te fokken met Taika en Lux en met Amy en haar verloofde. Taika zou eigenlijk in april al loops worden, maar besloot pas begin augustus daadwerkelijk loops te worden. Sanne is progesteron gaan prikken met Taika, maar het heeft er alle schijn van dat Taika niet dekrijp is geweest. Taika liet zich met geen mogelijkheid dekken. We gaan ons nu beraden of er een volgende keer komt of niet. Uiteraard maken we dat bekend zodra we een beslissing genomen hebben. Met Amy heeft het ook niet zo mogen zijn en dat maakt het allemaal wel extra zuur. Maar ja, Moeder Natuur laat zich niet dwingen en we zullen het moeten accepteren zoals het is.

Dat betekent dat ook 2012 een 'puploos' jaar zal worden voor ons. Weer geen kleine White Flowertjes in de werpkist. Onze hoop is nu gevestigd op Jessie en Lux. We verwachten de loopsheid van Jessie in november/december ongeveer. We houden u uiteraard op de hoogte.

Er is echter ook heel goed puppynieuws wat Lux betreft. Sabrina en Dallas zijn voor een echo geweest met Januja en ja hoor, Januja is heel erg drachtig! We zijn natuurlijk waanzinnig blij met dit mooie nieuws.

Bent u dus op zoek naar een pup uit een fantastische combinatie, neem dan vooral even contact op met Sabrina en Dallas van kennel Of Shadasa in Emmen.

Ook hebben we een beslissing moeten nemen met betrekking tot de IPO-training van Lux. IPO-training is héél erg tijdrovend. We hebben het een hele tijd met heel veel plezier gedaan, maar we kunnen het qua tijd niet meer bolwerken. Als je IPO doet, dan moet je minimaal twee keer per week gaan trainen...en dan niet een uurtje. Nee, we trainden op dinsdagavond van 19 uur tot 22 uur, op donderdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdagmiddag van 12.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Tel daar de reistijd bij op (een half uurtje heen en een half uurtje terug) en tel uit hoe vreselijk veel tijd dit allemaal bij elkaar kost. Het is voor ons gewoon niet langer meer te doen. Zelfs twee keer in de week is niet meer haalbaar. Lux vond het vreselijk leuk om te doen, maar die vindt feitelijk alles ontzettend leuk om te doen, zolang hij maar met je bezig kan zijn. We hebben dus besloten definitief met de IPO-training te stoppen. We zijn nu rond aan het kijken voor een andere leuke training die we kunnen gaan doen met in elk geval de jonge Boaz en met zijn vader Lux. Boaz zal waarschijnlijk de basiscursus gehoorzaamheid gaan doen. Van daaruit zien we dan wel weer verder. Met Lux gaan we aanstaande zaterdag proeven aan een heuse jachttraining. Het draait bij die training met name om speuren en apporteren en dat zijn beide zaken waar Lux héél veel plezier in heeft. Hij apporteert alles wat los en vast zit en het goede nieuws voor hem is dat hij dan ook door het water mag apporteren. Dat klinkt hem ongetwijfeld als muziek in de oren, want hij is een heuse waterrat :-) Als dummy mogen we gebruiken wat we willen. Het hoeft dus niet persé een wilddummy te zijn. We zijn benieuwd wat Lux hiervan zal gaan vinden. Wordt vervolgd dus...

Tot slot heeft ook de website een kleine cosmetische aanpassing. We hebben de kleuren hier en daar een klein beetje aangepast en nieuwe banners gemaakt. De nieuwe fotoalbums en andere pagina's die we vanaf nu toevoegen, zullen dan ook voorzien worden van de nieuwe banner.

Mocht u onze site graag willen linken, dan verzoeken we u daarvoor onderstaande banner te gebruiken.

Woensdag 18 juli 2012: Nieuws, nieuws en nog eens nieuws!

Het is een tijdje geleden dat we de site bijgewerkt hebben, dus we hebben nu héél veel leuke nieuwtjes in één keer :-)

Allereerst heeft Lux op dinsdag 12 en woensdag 13 juni een date gehad met de prachtige Indra of White Condor van Patrizia Martinelli uit Italië. Patrizia is vorige week donderdag voor een echo geweest met Indra en ja hoor, ze is drachtig! Geweldig nieuws dus, want het was een héle lange reis van Perugia naar Hattem.

Congratulations on Indra's pregnancy Patrizia! We are really looking forward to little Indra x Lux puppies mid August.

Klik op de foto om naar de site van Patrizia te gaan.

Op zaterdag 30 juni deed Lucky (de nestbroer van Lux en Amy die in het mooie Finland bij Mari, Esa, hun kinderen en Lucky's tante Tuisku (een zus van Laecey) woont) mee aan de rashondententoonstelling in Laukaa, Finland, mee. Mevrouw F. Kappacher uit Oostenrijk was de keurmeester. Ze was dusdanig van Lucky onder de indruk dat ze hem de eerste plaats gunde in de openklasse reuen (1 Uitmuntend), maar dat was nog niet alles. Lucky werd ook nog Beste Reu, Beste van het Ras (BOB) en alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd hij ook nog BIG2 (tweede in rasgroep 1). Een fantastische prestatie! Hiermee behaalde hij ook nog eens het laatste CAC dat hij nodig had om zich officieel Fins Kampioen te mogen noemen. Congratulations Mari and Esa! We're very proud of you and Lucky and we're very happy that he is so succesful at dogshows in Finland! Give your Champion a big hug from all of us! Lux and Amy are very, very proud of their beautiful brother!

Hieronder twee recente foto's van de knappe Lucky.

  

En toen kwam er een dekaanvraag voor Lux van Sabrina Visser (kennel Of Shadasa in Emmen, Nederland). Lux stond al langer op haar verlanglijstje voor haar prachtige teef Januja of Skah Dakota. De combinatie met Lux is een erg leuke, interessante outcross-combinatie en om die reden hebben we besloten ermee in te stemmen (en niet in de laatste plaats vanwege het feit dat Januja simpelweg een erg lieve, mooie teef is en we het erg goed kunnen vinden met Sabrina en Dallas :-))).

Lux heeft Januja maar liefst drie keer mogen dekken, op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli. De geluksvogel! De eerste twee keren moest er voor Januja wel wat voorspel aan vooraf gaan. De derde keer was dat niet meer nodig vond ze :-) Sabrina en Dallas hebben héél veel foto's van het voorspel, de dekkingen en de koppelingen gemaakt. Die zijn allemaal in een apart album op hun site te bekijken. Het is nu een paar weken duimen geblazen. Hopelijk zal Januja drachtig zijn en begin september voor het B-nest van kennel Of Shadasa zorgen.

Door op onderstaande foto te klikken komt u op de site van Sabrina en Dallas.

Ook hebben we vorige week de pups van Heidi en Lux weer bezocht. Het zijn alle zes schitterende pups met ontzettend veel vacht en ontzettend leuke, open karakters. De pups hebben intussen hun eerste enting gehad. Ook heeft de dierenarts ze helemaal nagekeken en kerngezond bevonden. De balletjes zijn al ingedaald bij de beide mannen. Al met al dus ook weer een schitterend nest waar we enorm trots op zijn. Goed bezig Lux! :-)

Verder is Boaz inmiddels door de altijd weer spannende tandjeswisselfase heen. Er moet alleen nog een P1 doorkomen, maar dat kan nog. Hij is nu 5,5 maanden oud en de P1 is doorgaans het laatste tandje dat doorkomt. Volgens de rasstandaard mag hij zelfs twee keer een P1 missen, dus niks aan het handje. Ook heeft hij een mooi scharend gebit. Bliss mist een P3 en daardoor zijn we bij elke pup weer ontzettend nerveus als er tandjes gewisseld gaan worden. Zijn nestgenootjes Choice, Chiko en Charon hebben ook alle tanden en mooie scharende gebitjes. Geweldig dus! Van Cailean en Tawa weten we dat nog niet, maar dat horen we vast spoedig...of we kijken zelf even als we ze gaan bezoeken binnenkort :-) Uiteraard krijgt ook Boaz binnenkort zijn eigen pagina op de site.

Hieronder een mooie compilatie die Lenka (eigenaar van Choice) ons mailde. Het moge duidelijk zijn dat deze drie familie van elkaar zijn. De gelijkenissen zijn onmiskenbaar wat ons betreft!

Foto's, foto's en nog eens foto's hebben we de afgelopen tijd gemaakt. Zoveel dat het vrijwel onbegonnen werk is ze allemaal uit te zoeken. Eens moet het ervan komen...tot die tijd zult u het moeten doen met het handjevol dat we door de weken heen uitgezocht hebben. Dat zijn er ook al heel wat, maar het is slechts een klein deel van het totale aantal foto's. Wel zijn het de mooiste foto's van de verscheidene reeksen die we gemaakt hebben, dat is dan weer het pluspunt :-) Onderstaande foto is wat ons betreft de allermooiste van de hele reeks. Het is een foto van Lux en het was een hele mooie toevalstreffer. De zon scheen eindelijk een keer 's avonds en daardoor was het licht echt prachtig. Aan deze foto (en ook aan de andere foto's overigens) is geen Photoshop te pas gekomen. Dat even voor alle duidelijkheid. We zijn geen voorstander van het compleet bewerken van foto's.

Perfectie bestaat misschien toch wel...

We hebben de foto's allemaal samen in een apart album gezet. Door naar Foto's en dan naar Fotoalbum 52 te gaan kunt u alle foto's op uw gemak bekijken.

U kunt ook gewoon hier klikken om direct naar het fotoalbum te gaan.

Tot slot hebben we onze nestverwachtingen geactualiseerd. Taika is nog altijd niet loops, wat betekent dat we deze zomer sowieso geen nestje zullen hebben. Misschien slaat Taika een loopsheid over en wordt ze pas in oktober weer loops? Wie zal het zeggen? We kunnen niet veel anders dan geduldig wachten. We hebben daarom besloten Amy wel de eerstvolgende loopsheid opnieuw te laten dekken. Natuurlijk hopen we dat ze deze keer wel pups zal krijgen. We hebben een fantastische reu voor haar uitgekozen, maar maken pas bekend wie hij is nadat Amy gedekt is.

Verder hebben we besloten ook Jessie nog één nestje te laten krijgen begin 2013. Ze zal gedekt worden door onze eigen kanjer Lux. Extra leuk dus, want zowel Jessie als Lux wonen bij ons in huis. Voor de toekomstige pupeigenaren betekent dit dat ze zowel de moeder als de vader van hun pup kunnen ontmoeten...een luxe die niet iedereen heeft. Op de pagina Puppy's vindt u alle informatie omtrent onze nestverwachtingen.

Gewoonlijk plannen we niet zoveel nestjes zo vlak achter elkaar, maar na 2,5 jaar geen pups te hebben gehad, lijkt het erop dat nu alles dicht bij elkaar uit gaat komen. Dat zul je toch altijd zien. Ruimte om dekkingen naar een later moment te verschuiven is er vrijwel niet, maar met de hulp van onze lieve vriendin Sanne gaat het ongetwijfeld weer helemaal goed komen :-)

Tot zover het nieuws voor dit moment. We sluiten af met een foto van onze kanjer Lux.

Maandag 18 juni 2012: Gisteravond zijn we met alle honden naar de Schaapskooi in Heerde geweest. De honden mogen daar los op de hei. We hebben een aantal filmpjes gemaakt en die in een apart videoalbum gezet. Dat videoalbum is te bereiken door op Foto's te klikken. Als u hier klikt, gaat u direct naar het videoalbum.

Acht honden die samen plezier hebben zonder dat er ook maar één onvertogen woord valt. Wat een genot! Het is echt een heerlijke roedel waar we waanzinnig trots op zijn.

 

Bent u op zoek naar een pup? Zou u graag een pup van Lux willen hebben? De pups van Quinta en Lux hebben inmiddels allemaal een baasje gevonden, maar bij kennel Of Edelweiss Blossems zijn nog wel enkele pups van Heidi en Lux beschikbaar. Ze zijn nu 2 weken oud en mogen dus over 6 weken naar hun nieuwe baasje toe.

 Bent u geïnteresseerd in Lux en zou u graag een dekking van hem willen? We nemen weer zeer beperkt dekaanvragen aan. Bij interesse en voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Maandag 4 juni 2012: Hoeraaaaa! Vandaag zijn de pups van Heidilee of Haely's Future en Lux geboren (kennel Of Edelweiss Blossems). Lux heeft op 7, 8 en 9 april een date gehad met de prachtige Heidi en vandaag zijn er 2 reutjes en 4 teefjes geboren. Ze wogen allemaal rond de 500 gram (slechts één pup woog 'maar' 400 gram) en zowel Heidi als de pups verkeren in perfecte gezondheid.

Hieronder alvast een foto. Meer foto's en informatie vindt u op de pagina die we speciaal gemaakt hebben voor de pups van Heidi en Lux. Deze pagina is te bereiken via de pagina van Lux of door hier te klikken.

We hebben, om het een beetje overzichtelijk te houden, een aparte pagina gemaakt voor de dekkingen van Lux. We maken voor elk nest waarvan Lux de vader is een aparte pagina, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van alle ontwikkelingen en zodat men op deze manier kan volgen hoe de nakomelingen van Lux zich ontwikkelen en hoe hij vererft. We zullen deze pagina's geregeld bijwerken met nieuwe foto's en informatie met betrekking tot sport -en gezondheidsuitslagen en eventueel showuitslagen. We zijn hierbij uiteraard afhankelijk van wat we aangeleverd krijgen van de fokkers.

Tot op heden zijn we bijzonder tevreden over de nakomelingen van Lux. Hij geeft veel temperament door en qua type zijn nakomelingen van Lux erg goed te herkennen :-)

Zondag 3 juni 2012: Een uitgebreide update van de site deze keer met héél veel foto's en filmpjes!

Vorige week vrijdag (25 mei 2012) zijn Lux en zijn zoon Boaz mee geweest naar school op verzoek van een klas die dit schooljaar nog niet de kans had gehad met wat witjes te spelen en met ze te poseren. Vorige week was het dan zover. Deze keer mochten Lux en Boaz mee. Het was prachtig weer, de omstandigheden waren meer dan perfect en Lux en Boaz waren er helemaal klaar voor :-) Wij wisten al dat Lux een juweeltje is, maar hij bewijst het keer op keer opnieuw en ook zijn bijna 4 maanden oude zoon Boaz liet meteen al zien over een enorm stabiel, open en vrij karakter te beschikken. Zowel Lux als Boaz zijn enorm mensgericht en daar zijn we heel erg blij mee. Het was echt een zeer geslaagde dag met héél veel foto's en filmpjes als resultaat.

Klik hier voor het fotoalbum met alle foto's en filmpjes.

Het fotoalbum is ook te bereiken door op Foto's te klikken en naar Fotoalbum 51 te gaan.

 

Ook hebben we weer verscheidene keren een bezoekje gebracht aan de pups van Quinta en Lux en we kunnen niet anders dan dik tevreden zijn over de nakomelingen van Lux. Het negental van Quinta en Lux is intussen alweer 6 weken oud en inmiddels gechipt en ingeënt. Ze hebben ontzettend leuke, open en vrije karaktertjes en er zitten er een paar tussen die lekker veel pit hebben :-) We hebben verschillende filmpjes gemaakt die allemaal te bekijken zijn op de pagina van de pups van Quinta en Lux.

Klik hier om direct naar de pagina van de pups van Quinta en Lux te gaan.

U kunt de pagina ook bereiken door op Honden en daarna op Lux te klikken. Vergeet bij deze filmpjes niet het geluid aan te zetten! :-)

Tot slot vinden we het leuk om nu en dan filmpjes te plaatsen van de training van Lux en dan met name van het onderdeel pakwerk. Helaas bestaan er nog steeds veel vooroordelen wat pakwerk betreft en we hopen dat onze filmpjes die een beetje wegnemen. Bovendien is het zo dat er niet zo heel erg veel Zwitserse Witte Herders zijn die over de karaktereigenschappen beschikken om pakwerk te kunnen doen. Lux heeft in alledrie de onderdelen veel plezier en we hebben deze keer weer een aantal filmpjes gemaakt van Lux tijdens pakwerk. Deze filmpjes zijn van zaterdag 2 juni 2012.

Klik hier om direct naar de pagina met filmpjes te gaan.

De pagina met filmpjes is ook te bereiken door op Honden te klikken en daarna naar de pagina van Lux te gaan.

 

Maandag 14 mei 2012: Taika houdt de spanning er nog steeds goed in...we wachten allemaal geduldig op haar loopsheid. Zodra er nieuws is, melden we dat hier uiteraard meteen. Vooralsnog is het echt een gevalletje 'geduld is een schone zaak'...

Ook Lux zal dus nog even geduld moeten hebben voor hij weer aan de bak mag :-)

Vrijdag 20 april 2012 Jippieeeee! Vandaag zijn de pups van Quinta (Aya Alaska of Black and White Island) en Lux geboren! Het zijn 5 reutjes en 4 teefjes. Moeder en pups verkeren in perfecte gezondheid. Via de pagina van Lux kunt u naar de individuele pagina's van de nesten waar hij de vader van is. We werken deze pagina's geregeld bij met nieuwe foto's.

Hier alvast een foto van het pas geboren negental van Quinta en Lux...

Zaterdag 14 april 2012 Vandaag was het tijd voor het VZH-examen van Lux. Dit examen gaat vooraf aan eventuele IPO-examens. VZH staat voor Verkeers Zekere Hond. Het bestaat uit een gehoorzaamheidsgedeelte, waarbij de hond een strak appèl moet laten zien. Het andere gedeelte bestaat uit een verkeersgedeelte, waarbij gekeken wordt hoe sociaal de hond is naar mensen, andere honden en hoe hij/zij reageert in het verkeer (auto's, fietsers).

We hebben VZH-examen gedaan bij GHG Alpha in Zwolle. De heer Toon Stappers was als keurmeester uitgenodigd. Er deden in totaal 4 VZH-honden mee (waaronder Lux) en 5 IPO-honden. Lux was meteen als eerste aan de beurt nadat de IPO-honden gespeurd hadden. Hij deed het echt waanzinnig goed. Het volgen ging prima, zowel aangelijnd als los. Zit, af, voor komen, aan de voet, af liggen onder afleiding...het ging allemaal prima. Het programma is begin dit jaar ietwat veranderd en dat houdt eveneens in dat je officieel geen punten meer krijgt. Voorheen was het zo dat je punten kreeg en dat dit dan in het rashondenlogboek vermeld werd. Dat is niet meer het geval. Wel vertelde de keurmeester uitvoerig wat hij ervan vond en hij was van begin tot eind niets dan lovend over ons als team en over Lux. Hij zei wel het puntenaantal, maar dat komt niet meer in het boekje te staan. Hij gaf ons 58 punten! 58 Van de 60 punten! Wow, wat zijn we trots!

Lux, je bent een kanjer! Op naar IPO1!

Bij deze alvast een foto van Lux tijdens het volgen. Meer foto's vindt u hier.

Zondag 25 maart 2012: Vandaag zijn we weer op puppybezoek bij de kroost van Laska en Lux. De pups zijn inmiddels alweer vier weken oud en beginnen nu echt streken te krijgen. Het is een heel erg mooi, uniform nest. De pups zijn enorm mensgericht en actief en hebben ontzettend veel temperament en speeldrift. We kunnen niet anders dan waanzinnig tevreden zijn over de nakomelingen van Lux tot dusverre. We hebben ervoor gekozen een aantal korte filmpjes te maken in plaats van foto's. Bewegende beelden geven toch altijd nóg een betere indruk :-) Hieronder ziet u alvast één filmpje. De rest vindt u terug op de pagina van het nest van Laska en Lux. Klik hier om direct naar die pagina te gaan (de pagina is eveneens te bereiken via de pagina van Lux).

Ook hebben we een aparte pagina gemaakt voor de flimpjes van Lux tijdens de IPO-training. Het worden zo langzaam aan wat veel filmpjes om allemaal op zijn eigen pagina te zetten, vandaar dat we ervoor gekozen hebben een aparte pagina aan de filmpjes te wijden.

Hier alvast een recent filmpje van zaterdag 25 maart 2012.

Klik hier om rechtstreeks naar de pagina met filmpjes te gaan. De pagina is ook te bereiken via de pagina van Lux.

Ook de eerste nakomelingen van Lux in Tsjechië ontwikkelen zich waanzinnig. Lux lijkt zijn speeldrift, vrolijke karakter en temperament goed door te geven aan zijn nakomelingen en we kunnen dus ook niet anders dan, net als de fokkers die Lux gebruikt hebben, dik tevreden zijn over zijn nakomelingen :-) We wachten nu geduldig op de loopsheid van Taika en hopen dat zij en Lux ons, net als Laska en Lux en Ginna en Lux, hele gave nakomelingen zullen geven :-) We kijken er in elk geval enorm naar uit!

Dinsdag 20 maart 2012: Yessss, we hebben geweldig nieuws! Vandaag is Marianne met Quinta (Aya Alaska of Black and White Island) voor een echo gegaan...en ja hoor, Quinta is héél erg drachtig! De pups van Quinta en Lux worden eind april verwacht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Rooseboom van kennel Of Black and White Island.

Zondag 18 maart 2012: Gisteren zijn we weer op bezoek geweest bij de pups van Laska en Lux. Ze zijn écht helemaal geweldig. Licht bevoordeeld zijn we natuurlijk wel enigszins, maar dat doet niets af aan het feit dat het achttal van Laska en Lux het fantastisch doet, groeit als kool en niets te wensen over laat. Laska is nog altijd een hele toegewijde moeder en het is en blijft een genot haar en haar kroost te aanschouwen. Marianne blijft ons gelukkig elke week verwennen met nieuwe foto's die ze op de site plaatst en die wij dan uiteraard snel weer 'pikken' om ze op onze eigen site te plaatsen :-)

Ook worden we wekelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de eerste nakomelingen van Ginna en Lux. Zij zijn intussen alweer ruim 6 weken oud en ontwikkelen zich waanzinnig mooi. Ze hebben hele fijne, temperamentvolle karaktertjes en qua type is het overduidelijk dat Lux de vader is van dit zestal. Ook van dit nest plaatsen we elke week nieuwe foto's op onze site. De pagina's van de nesten van Laska en Ginna zijn via de pagina van Lux te bereiken.

Bij deze echter alvast een piepklein voorproefje. Hier ziet u links een foto van de pups van Laska en Lux en rechts een foto van de pups van Ginna en Lux...

  

...en dat Lux zijn voorliefde voor zogenaamde 'worstenslierten' vererft, blijkt hier dus ook overduidelijk :-)

  

Dinsdag 13 maart 2012: Vandaag viel de DM-uitslag van Caely's White Flower Caelin Caira 'Taika' op de mat: DM N/N (vrij). We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze mooie uitslag!

  

Donderdag 8 maart 2012: Vandaag ontvingen we de DNA-certificaten van Lux (Caely's White Flower Evening Star) en Amy (Caely's White Flower Endless Love). We hebben hun DNA op laten slaan bij het Dr van Haeringen Laboratorium in Wageningen. We hebben dit gedaan via de Raad van Beheer (FCI).

Maandag 5 maart 2012: Vorige week woensdag viel dan eindelijk de ED-uitslag van Caely's White Flower Caelin Caira 'Taika' op de mat. Ze is ED-vrij! Hiermee komt onze droomcombinatie weer een stapje dichterbij...

Taika is in het bezit van onze goede vriendin Sanne. We lopen al langer met het idee om een keer een nestje met Taika te fokken en de laatste paar weken begon dat idee steeds serieuzere vormen aan te nemen. We besloten dat Taika gedekt zou worden door Lux, mits ze ED-vrij zou zijn. Haar heupen waren al eerder geröntgend (HD A, norbergwaarde 40, BA 0, OA), maar we wilden toch ook graag dat haar ellebogen geröntgend zouden worden. Toen de mooie uitslag op de mat viel, was de vreugde dan ook groot! Het is de bedoeling dat Taika in april gedekt zal worden door Lux. Sanne en Taika komen gewoon een paar weekjes bij ons logeren. De pups worden dus hier in huis geboren en zullen ook hier in huis opgroeien tot ze 8 weken oud zijn en met hun nieuwe baasjes mee naar huis mogen. Dit leek ons allemaal de beste oplossing. De pups zullen dus ook onze kennelnaam dragen. Extra bijzonder is het dat zowel Taika als Lux door ons gefokt zijn. Dit wordt dus ons eerste nest uit twee zelfgefokte honden en dat is natuurlijk héél erg bijzonder.

We hopen dus rond de zomer van 212 pups te mogen verwelkomen van Caely's White Flower Caelin Caira 'Taika' (dochter van onze eigen CH Belovedlee of Edelweiss Blossems 'Jessie' en Koda di Casa Praderio uit Italië) en Caely's White Flower Evening Star 'Lux' (zoon van onze kanjer Caely's White Flower Dreamcatcher 'Laecey' en de Zuid-Afrikaanse topper CH Snoweyriver Luck Dragon).

Kijk gauw bij Puppy's voor meer informatie, foto's en filmpjes. U kunt uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vrijdag 2 maart  2012: Helaas gebeuren er soms ook minder leuke dingen :-( Vandaag kregen we van Michele van Vuuren (kennel Snoweyriver, Zuid-Afrika) het ontstellende bericht dat de fantastische Snoweyriver Luck Dragon (Lux) aan de gevolgen van een maagkanteling overleden is. Hij was op 15 januari 9 jaar oud geworden en Michele had nog zoveel mooie plannen met haar kanjer. Zomaar ineens is hij uit haar leven weggerukt. Wat kan de wereld hard en oneerlijk zijn :-( RIP lieve Lux! Je hebt ook ons hart veroverd en we zijn heel erg blij en dankbaar dat Laecey en jij ons zeven schitterende pups geschonken die stuk voor stuk uitgegroeid zijn tot fantastische volwassen honden.

Michele, we wish you strength and we want you to know that our heart and thoughts are with you! Lux has given the world some amazing offspring and we'll make sure that they will pass on his magnificent genes!

Dear Lux, please, send Erlo our love and kisses at the other side of the rainbow bridge!

CH Snoweyriver Luck Dragon 15/01/2003/ - 02/03/2012

Vrijdag 24 februari 2012: Hoeraaaaaa! De pups van Laska (Ninia Laska of the White Wolves Home) en Lux zijn vandaag geboren. Het zijn 4 reutjes en 4 teefjes. Een prachtige verdeling! Moeder en pups zijn kerngezond. Via de pagina van Lux kunt u naar de individuele pagina's van de nesten waar hij de vader van is. We werken deze pagina's geregeld bij met nieuwe foto's.

Hier alvast een foto van het pas geboren achttal van Laska en Lux...

Ook de pups van Ginna en Lux ontwikkelen zich fantastisch. We zijn uiteraard zo trots als een pauw :-)

Ook heeft Lux eerder deze week een date gehad. Deze keer met een dochter van Laska genaamd Aya Alaska of Black and White Island (Quinta), ook in het bezit van Marianne en Jurjen Rooseboom van kennel Of Black and White Island. De dekkingen hebben op 19, 21 en 21 februari 2012 plaatsgevonden en de pups van dit fantastische duo worden eind april 2012 verwacht. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met Marianne.

Het is wel een geluksvogel, die Lux. Hij had een date met Quinta op zijn verjaardag. Een beter verjaardagscadeau hadden we hem vast niet kunnen geven :-) Ons E-nest is op maandag 20 februari alweer 2 jaar oud geworden. In het kader daarvan ontvingen we een paar mooie foto's van Lucky uit Finland en die wilden we u echt niet onthouden. Ze weten daar overduidelijk ook wat sneeuw is :-)

  

  

  

Thanks again for these wonderful photos Mari and Esa!

Zelf hebben we, in het kader van hun 2e verjaardag, ook een heel aantal foto's gemaakt van Lux, Amy en hun zusje Yoni. Klik hier om het fotoalbum rechtstreeks te bekijken, of ga naar Foto's om het album te bekijken.

We zijn ontzettend blij en waanzinnig trots dat de 'pups' van ons E-nest allemaal tot zulke fantastische honden uitgegroeid zijn.

We zijn ook nog steeds volop met Lux aan het trainen (IPO) en we hebben afgelopen weekend drie korte filmpjes van Lux gemaakt terwijl hij bezig was met pakwerk. Die filmpjes kunt u bekijken op zijn eigen pagina.

Woensdag 15 februari 2012: Nog meer mooie gezondheidsuitslagen! Vandaag vielen de DM-resultaten van Lux en Amy op de deurmat en we zijn ontzettend blij dat we kunnen melden dat zowel Lux als Amy DM-vrij (N/N) zijn! We zijn uiteraard waanzinnig blij met deze prachtige uitslagen.

DM is de afkorting van Degeneratieve Myelopathie. DM is een progressieve, neurologische aandoening van het ruggenmerg met fatale afloop. Klik hier voor meer informatie over deze aandoening.

Woensdag 8 februari 2012: Vandaag ontvingen we van Kees Stapel het mooie nieuws dat de heupen van Caely's White Flower Diamond Dyani (Belovedlee of Edelweiss Blossems 'Jessie' x Banshee Boy vom Hause Zenz 'Sunny') beoordeeld zijn met: HD A, norbergwaarde 38, botafwijking 0 en OA. Een prachtige uitslag waar wij natuurlijk ook ontzettend blij mee zijn. Nogmaals gefeliciteerd Kees!

Woensdag 1 februari 2012: Hoera! De pups van Ginna la Blankpapilio en Lux zijn vandaag geboren! Het zijn 5 reutjes en 1 teefje, allemaal kerngezond. Ginna heeft het fantastisch gedaan. Lux is nu dus voor het eerst papa :-) We zijn echt ontzettend blij en trots! Klik hier voor meer informatie en foto's. We werken deze pagina geregeld bij met nieuwe foto's.

Hieronder twee foto's van het zestal en hun prachtige moeder.

  

De winter is intussen ook echt begonnen en de eerste sneeuw is gevallen. De honden genieten er met volle teugen van en we hebben uiteraard ook dit jaar weer héél veel sneeuwpretfoto's gemaakt :-)

Bij Foto's kunt u twee gloednieuwe nieuwe sneeuwpretalbums bekijken.

Dinsdag 24 januari 2012: Helaas heeft een echo uitgewezen dat Amy niet drachtig is. We bekijken even op ons gemak of we Amy de eerstvolgende loopsheid weer laten dekken, of dat we wachten tot eind 2012/begin 2013. Wel zijn er twee hele fijne, betrouwbare fokkers die eind februari pups verwachten van honden uit onze fok. Kijk voor meer informatie bij Puppy's.

Marianne Rooseboom is tevens met haar prachtige Laska voor een echo geweest en zij is gelukkig wel drachtig. Lux wordt eind februari dus voor de tweede keer papa :-) Goed gedaan Lux! :-)

Hieronder een foto van Lux, Amy en hun oma Caely.

Verder heeft Lux een officiële oogtest ondergaan en zijn ogen zijn volledig vrij van (erfelijke) afwijkingen. Geweldig nieuws dus!

Verjaardagen in januari 2012:

Op dinsdag 3 januari worden de 'pups' van ons A-nest alweer 6 jaar oud! Van harte gefeliciteerd allemaal!

Op woensdag 11 januari wordt onze Caely 8 jaar oud! Hartelijk gefeliciteerd kanjer!

En ze mag dan wel 8 jaar oud zijn...maar ze gedraagt zich nog altijd als een jonge pup, getuige ook onderstaande foto's :-)

caeltuin0.jpg (108843 bytes)   caeltuin2.jpg (119223 bytes)   caeltuin3.jpg (95486 bytes)   caeltuin4.jpg (106278 bytes)   caeltuin5.jpg (117215 bytes)   caeltuin6.jpg (117373 bytes)

caeltuin7.jpg (106316 bytes)   caeltuin8.jpg (116940 bytes)   caeltuin9.jpg (98122 bytes)   caeltuin10.jpg (96354 bytes)

Maandag 2 januari 2012: We hebben heel veel nieuws! Maar voor we het daarover gaan hebben, willen we u heel erg graag een fantastisch nieuw jaar toewensen! Dat er in 2012 maar veel dromen werkelijkheid mogen worden!

Dan het nieuws... *tromgeroffel* Het begon op maandag 12 december toen onze vriendin Marianne van kennel Of Black and White Island ons opbelde met de mededeling dat Laska (Ninia Laska of the White Wolves Home) loops was geworden. Laska zou door Lux gedekt worden, dus Lux mocht gaan aftellen :-) Alsof dat nog niet genoeg was, besloot Amy op woensdag 14 december loops te worden. We hadden voor Amy de geweldige Hoby Finn of the White Wolves Home (die eveneens de vader van Laska is) uitgekozen, dus ook Hoby mocht gaan aftellen...

Op vrijdag 23 december is Marianne voor de tweede keer progesteron gaan prikken met Laska en zij zat die dag op ruim 8. We spraken toen af dat Laska op zaterdag 24 december later in de middag gedekt zou worden door Lux. Diezelfde vrijdag gingen we progesteron prikken met Amy en zij zat al op 9. Toen hebben we met Christine (de eigenaar van Hoby) afgesproken dat Amy de volgende dag door Hoby gedekt zou worden. Het zag er dus naar uit dat broer en zus (Lux en Amy) op dezelfde dag een date zouden hebben met hun verloofdes Laska en Hoby (die dus dochter en vader zijn). Als dat geen toeval is! En zo geschiedde het ook.

Normaal gesproken komt de fokker met de teef naar de reu toe, maar wij mochten Hoby lekker met ons meenemen naar huis toe. Nogmaals dankjewel Christine, Hoby is echt een kanjer!

Maar ja...dat maakte de situatie wel wat ingewikkeld, want Laska zou ook komen om door Lux gedekt te worden. Dat hebben we maar eventjes anders gedaan...Lux mocht naar Laska toe. Dat leek ons de beste en vooral verstandigste oplossing. Het zou anders wel een heel erg ingewikkeld verhaal zijn geworden :-)

Het komt er dus op neer dat zowel Laska als Amy eind februari pups krijgen. Dat hopen we althans. Hoby wordt dan dus misschien wel zowel papa als opa :-)

Bij deze een foto van Amy en Hoby. Meer foto's vindt u op de pagina Puppy's.

Ook van Laska en Lux hebben we een foto. Die ziet u hieronder (de twee tortelduifjes zijn wat vies door het spelen in de modder :-). Meer informatie over dit nest vindt u op de site van kennel Of Black and White Island.

Tja, en dan was er nog Ginna la Blankpapilio die op 1 en 2 december 2011 al door Lux gedekt was. Vol spanning wachtten we op het verlossende bericht en dat kwam op vrijdag 30 december na de echo van Ginna: ze is drachtig! Jippieeeee! Lux wordt eind januari 2012 papa! We kunnen haast niet wachten.

Zo, meer nieuws hebben we even niet...maar dit leek ons ook wel eventjes voldoende :-)

Er is weer een jaar voorbij!

Het jaar 2011 is nu officieel ten einde. We staan er telkens weer van te kijken dat de tijd zo ontzettend snel gaat. Het afgelopen jaar heeft ons veel mooie dingen gebracht, maar helaas ook een aantal minder mooie dingen. We hebben op 30 maart 2011 afscheid moeten nemen van Erlo. Hij mocht maar 6 jaar oud worden en we missen hem nog steeds elke dag! Gelukkig leeft hij nog een klein beetje voort in zijn zus Bliss. Er gaat geen dag voorbij dat we niet aan hem denken. Lieve Erlo, hopelijk ben je gelukkig daar aan de andere kant van de regenboogbrug. Hopelijk hoef je daar geen pijn te lijden en heb je plezier met je maatjes Chanty en Cintha! Het ga je goed lieve jongen!

Ook op persoonlijk gebied hebben we een moeilijke periode gehad en we hopen dan ook dat 2012 heel veel moois voor ons in het verschiet heeft!

Maar er waren ook hele leuke en goede dingen in 2011! Zo groeiden de 'pups' van ons E-nest van Laecey en Snoweyriver Luck Dragon uit tot fantastische en bovenal gezonde honden. De heupen van vier van de in totaal zeven 'pups' werden geröntgend en alle vier kregen ze de officiële beoordeling (naar internationale FCI normen) HD A! Van drie van hen werden ook de ellebogen geröntgend (de eigenaren van Aiko hebben alleen zijn heupen laten röntgenen) en ook die werden met vrij beoordeeld. Daarnaast zagen de ruggen van Lux, Amy en Lucky er ook perfect uit, zijn Lux en Amy officieel beiderzijs horend en heeft Lucky ook nog eens perfecte ogen. Fantastische gezondheidsuitslagen dus. Meer kun je als fokker niet wensen!

We hebben een fokpauze van twee jaar in acht genomen, mede omdat we voor onszelf wilden uitmaken of en hoe we met het ras verder willen. We hebben besloten een nestje met Amy te fokken en Lux als dekreu in te zetten, omdat we van mening zijn dat onze honden zeer zeker op een positieve wijze bijdragen aan de ontwikkeling van dit ras. We hebben daar weliswaar nooit aan getwijfeld, maar de mentaliteit van veel fokkers en de manier waarop er veelal gefokt wordt, zorgden er wel voor dat we ons afvroegen of wij nog wel in dit 'wereldje' pasten. We hebben het wat tijd gegund en ingezien dat het zonde zou zijn als we er helemaal mee zouden stoppen. We hebben dan ook besloten toch door te gaan. Wel hebben we tegen elkaar gezegd dat we dat gaan doen zonder nog langer lid te zijn van een rasvereniging. Dat laatste is onderdeel van het stapje terug dat we toch graag willen doen. Een ander gevolg van dat stapje terug is dat we Lux maar zeer beperkt als dekreu in zullen zetten. We zijn heel blij met de grote interesse die fokkers uit de hele wereld tonen in Lux en we voelen ons ook waanzinnig vereerd, maar we blijven bij ons standpunt dat Lux maar zeer beperkt als dekreu zal worden ingezet.

Veel mensen vragen ons ook of Laecey nog een nestje zal krijgen en zo ja, wanneer. Vooralsnog hebben we met Laecey geen concrete fokplannen. We concentreren ons momenteel op Amy en daar we maar af en toe een nestje fokken, zijn we totaal niet bezig met het plannen van een nestje met welke andere teef dan ook. Zodra er wel concrete plannen zijn, vermelden we die uiteraard op de website!

Tja...en dan is er nog onze Kapitein Driepoot Cody! Zijn vrouwtje Julia heeft ons ook in 2011 geregeld op de hoogte gehouden van het wel en wee van Cody en we kunnen u melden dat het echt geweldig met hem gaat.

Ook hebben we aan een paar shows meegedaan met Lux, vooral omdat enkele kennissen van ons uit het buitenland hem heel erg graag eens in het echt wilden zien. Lux deed het echt fantastisch. Hij werd vier keer 1 Uitmuntend en één keer 2 Uitmuntend, wat natuurlijk helemaal super is. Keurmeester Jan de Gids noemde hem zelfs 'een belofte voor de toekomst' en 9 maanden later, tijdens de inventarisatie, vond hij dat hij daar toch echt gelijk in had gehad :-) Hij vond Lux een zeer rastypisch totaalbeeld met een aangenaam en vrij temperament.

Ondanks al die mooie uitslagen en complimenten zijn we nu eenmaal geen showmensen en de richting waarin het hele showgebeuren zich de laatste tijd ontwikkelt, bevalt ons gewoon niet. Er wordt tegenwoordig aan witte herders geknipt en geschoren, de vacht wordt gebleekt, neuzen worden gekleurd en ga zo maar door. We hebben dus afscheid genomen van het hele showgebeuren. Kampioenstitels zeggen ons niets...sterker nog: ze zeggen niets over de kwaliteiten van nakomelingen...dus wij vinden het wel mooi zo! Mensen die een pup uit kampioenouders willen, kunnen beter even verder kijken :-)

Dan is er nog de IPO-training waar we druk mee bezig zijn met Lux. Hij doet het ontzettend goed en hij heeft het afgelopen jaar laten zien over meer dan genoeg potentieel te beschikken en we hopen dan ook dat we dit jaar VZH-examen en IPO1 met hem kunnen doen. Maar dat is geen must, voorop staat dat we plezier hebben in wat we doen en dat hebben we!

Alles bij elkaar opgeteld kunnen we dus zeggen dat 2011 een bijzonder enerverend jaar is geweest. We zijn heel benieuwd wat het nieuwe jaar ons zal brengen...de toekomst zal het leren!

Dinsdag 6 december 2011: Onze nestverwachting voor de eerste helft van 2012 is bekend. We hebben een fantastische reu gevonden voor Amy. Hij heet Hoby Finn of the White Wolves Home. Voor meer informatie kunt u terecht bij Puppy's. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen indien u vragen hebt, of indien u interesse hebt in een pup.

Verder heeft Lux op 1 en 2 december de prachtige Ginna la Blankpapilio uit Tsjechië het hof gemaakt. De pups worden eind januari/begin februari 2012 verwacht. We zijn ontzettend benieuwd naar de eerste nakomelingen van Lux! Voor een overzicht van de (geplande) dekkingen van Lux kunt u terecht op zijn eigen pagina.

Tot slot zijn zowel de pagina van Lux als die van Amy bijgewerkt met actuele foto's.