Nieuws 2007/2008

Op deze pagina vindt u het nieuws van 2007 en 2008.

29 December 2008: Ons bereikte vandaag het nieuws dat Sunny (de vader van ons B-nest van 29 mei 2007) MDR1-vrij (+/+) is. Laecey, Gaya, Honey en Banu waren eerder al getest en allemaal vrij, maar voor al hun zussen betekent dit dat ook zij vrij zijn van dit gendefect (daar zowel Caely als Sunny vrij zijn).

24 December 2008: We hebben vandaag een fantastisch kerstcadeautje gekregen in de vorm van post van de Raad van Beheer. Laecey is officieel ED-vrij! We zijn natuurlijk waanzinnig blij met deze prachtige uitslag en kijken nu al uit naar het eerste nestje van Laecey dat gepland staat voor de tweede helft van 2009. Een mooier kerstcadeau hadden we ons niet kunnen wensen :-)

11 November 2008: Vandaag zijn Jessie en Koda de trotse ouders geworden van 10 prachtige pups! Het zijn 6 teefjes en 4 reutjes. Het gaat heel erg goed met moeder en kinderen. Jessie is een hele lieve, zorgzame en trotse moeder.

Alle pups zijn reeds voorzien van een fijn baasje.

Jessie heeft het echt super gedaan. Ze nam haar tijd voor de bevalling en het was prachtig om te zien hoe ze precies wist wat de bedoeling was. Het is haar eerste nestje, maar ze doet het echt geweldig. Ze lijkt wel een volleerde moeder en ze is zo trots als een pauw op haar kroost! Gerard heeft van de bevalling helaas niet zoveel meegekregen, daar hij ziek was. Wel hadden we geweldige hulp van Sanne en Adriaan die de eer hadden hun eigen pupje geboren te zien worden. Ook hier nog een keer hartelijk bedankt voor jullie assistentie en tot gauw :-)

Voor meer informatie en foto's kunt u bij Puppy's terecht! Bij deze wel alvast een foto van trotse mama Jessie en haar kinderen...

8 Oktober 2008: We zijn vandaag met Jessie (Belovedlee of Edelweiss Blossems) voor een echo naar de dierenarts geweest en ons vermoeden werd bevestigd: Jessie is drachtig! Ze is op 10 september in ItaliŽ door de fantastische langstokreu Koda (di Praderio) gedekt. We verwachten de pups medio november. Meer informatie vindt u bij Puppy's.

We zijn vanzelfsprekend waanzinnig blij met dit geweldige nieuws!

5 Oktober 2008: Vandaag hebben Caely en Laecey VZH examen (Verkeers Zekere Hond, in Duitsland bekend als BH) gedaan. Het weer werkte helaas geenszins mee en de regen kwam met bakken uit de lucht. Desondanks zijn allebei de dames geslaagd. Laecey slaagde met 58 (van de 60) punten en ze was daarmee naast de jongste ook nog eens de beste van de deelnemende honden. Caely slaagde met 55 punten. We zijn vanzelfsprekend waanzinnig blij met deze geweldige resultaten en ontzettend trots op onze knappe meiden!

Het was de bedoeling dat er foto's gemaakt zouden worden, maar dat hebben we vanwege het slechte weer maar achterwege gelaten. Bij deze twee eerder genomen foto's van de beide dames...

Allereerst twee foto's van Caely...

  

Tot slot nog twee foto's van Laecey...

  

14 September 2008: We zijn vandaag naar de Jongehondendag van de ZWHVN geweest. We hadden Laecey (Caely's White Flower Dreamcatcher) opgegeven voor de inventarisatie (fokgeschiktheidskeuring) en haar zus Banu (Caely's White Flower Silken Flame, eig. M. Post van de kennel It Ljocht Fan Shiva) zou meedoen in de jeugdklasse teven en ze zou evenals Laecey aan de inventarisatie deelnemen.

Banu heeft het echt fantastisch gedaan samen met vrouwtje Marrit. Ze werd 2 Uitmuntend in de jeugdklasse teven (18 inschrijvingen) en kreeg een schitterend keurrapport mee naar huis! De keurmeester was helemaal weg van haar. Marrit heeft haar ook prachtig voorgebracht. Hier een foto van Banu...

Na de Jongehondendag vond de inventarisatie plaats. Zowel Laecey als Banu zijn goedgekeurd voor de fok. Al met al was het dus een fatastische dag!

Minke en Marrit, bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd met de fantastische prestatie en goedkeuring van Banu!

Tot slot nog enkele foto's van onze eigen Laecey...

     

10 Augustus 2008: Vandaag zijn we naar Chastre (BelgiŽ) geweest alwaar de clubmatch van de ZWHBe (Zwitserse Witte Herder Vereniging BelgiŽ) plaatsvond. Er waren 51 witte herders ingeschreven. We hebben een ontzettend leuke, gezellige en geslaagde dag gehad.

Caely's White Flower Dreamcatcher (Laecey) deed mee in de jeugdklasse teven (9 inschrijvingen). Ze werd 2 Uitmuntend, een fantastisch resultaat waar we ontzettend blij mee zijn!

Belovedlee of Edelweiss Blossems (Jessie) deed mee in de openklasse teven (11 inschrijvingen). Ze werd 1 Uitmuntend om vervolgens ook nog eens Beste Teef en dus Koningin ZWHBe 2008 te worden! We zijn vanzelfsprekend waanzinnig blij met deze uitslagen en ontzettend trots op onze beide meiden die het in een veld met zeer sterke concurrentie fantastisch gedaan hebben. Twee jaar geleden werd Caely Koningin ZWHBe 2006 en dit jaar is de eer aan Jessie!

We hebben zelf niet zo heel erg veel foto's kunnen maken en hopen de komende dagen nog wat foto's toegezonden te krijgen. Hier alvast een paar foto's die we wel zelf hebben kunnen maken van onze twee kanjers...

Caely's White Flower Dreamcatcher (Laecey)...

  

        

Belovedlee of Edelweiss Blossems (Jessie)...

Koningin ZWHBe 2008!

  

  

  

        

2 Juli 2008: Vandaag hebben Minke en Marrit de HD-uitslag van Caely's White Flower Silken Flame (Banu) ontvangen. Ze heeft HD A Norbergwaarde 40 Botafwijking 0 OA.

Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze fantastische uitslag!

18 Juni 2008: Vandaag kwam de HD-uitslag van onze Caely's White Flower Dreamcatcher (Laecey) binnen. Ze heeft HD A Norbergwaarde 40 Botafwijking 0 OA.

Ook A. Smit kreeg vandaag de uitslag binnen van Caely's White Flower Indian Summer (Gaya). Ze heeft HD A Norbergwaarde 38 Botafwijking 0 OA. Andrea, ook langs deze weg nog een keer waanzinnig gefeliciteerd met deze fantastische uitslag!

We zijn vanzelfsprekend ontzettend blij met deze geweldige uitslagen!

Laecey heeft nu ook EIN-DE-LIJK een eigen pagina op de site gekregen. Klik hier of kijk bij Honden.

20 Mei 2008: Deze week kwamen de MDR1-uitslagen van Caely's White Flower Silken Flame (Banu, eig. M. Post) en Caely's White Flower Ocean of Love (Honey, eig. W. Knockaert) binnen, allebei +/+ (vrij). We zijn vanzelfsprekend ontzettend blij met dit goede nieuws. Minke en Wijnie, van harte gefeliciteerd met deze mooie uitslagen!

27 April 2008: We zijn vandaag met Jessie (Belovedlee of Edelweiss Blossems) en Laecey (Caely's White Flower Dreamcatcher) naar de rashondententoonstelling in Dresden (D) geweest. Laecey deed mee in de jeugdklasse teven en Jessie liep voor het eerst in de openklasse teven. De heer W. Peper uit Duitsland was de keurmeester en na heel lang wachten was het eindelijk zover. Eerst was Laecey aan de beurt. De keurmeester was erg van haar onder de indruk en maakte haar dan ook eerste in haar klasse. Ze kreeg 1 Zeer Goed Jugendsiegerin Dresden 2008 (er werden geen U's gegeven in de jeugdklasse, dat komt in Duitsland wel meer voor) met een schitterend keurrapport.

Jessie liep voor het eerst in de openklasse teven en ook voor haar niets anders dan lof van de keurmeester. Ze kreeg 1 Uitmuntend CAC en werd vervolgens ook nog eens Beste Teef van het ras (Siegerin Dresden 2008)! Onze dag kon niet meer stuk. Het BOB ging naar de kampioensklasse reu. Jessie en Laecey moesten tegelijk in de ring om voor het BOB te lopen en dat was niet direct een doorslaand succes :-) Het was niet bepaald hun meest succesvolle gangwerkdemo, ze waren alleen maar op elkaar aan het letten :-) :-) We waren er ook niet echt rouwig om, want we konden daarna wel lekker meteen naar huis en aangezien we een lange rit voor de boeg hadden kwam het dus wel goed uit dat we niet ook nog de erering in moesten.

We zijn vanzelfsprekend ontzettend trots op onze prachtige meiden. De keurmeester was erg over ze te spreken en Laecey...ach, die deed er op het laatst nog even een schepje bovenop door de keurmeester erg uitbundig te begroeten (toen het BOB vergeven was kwam hij ons nog even feliciteren) en hem bijna overhoop te springen :-) Hij kon het wel waarderen...16 Februari 2008: We hebben de MDR1 uitslag van Jessie (Belovedlee of Edelweiss Blossems) ontvangen. Ze is MDR1 +/+ (vrij).

Eerder kwamen al de uitslagen van Caely's White Flower Dreamcatcher en Caely's White Flower Indian Summer (eig. A. Smit) binnen, allebei +/+ (vrij).

Ook kwam de ED uitslag van Jessie binnen. Ze is ED vrij.

We zijn vanzelfsprekend ontzettend blij met deze geweldige uitslagen!

Ook staat onze nestverwachting voor eind 2008 vast. Meer informatie volgt binnenkort!

10 en 11 November 2007: Vandaag is Jessie met Greetje en Gea mee geweest naar de nationale en internationale rashondententoonstelling in Stuttgart (D). Op zaterdag was de nationale tentoonstelling. Keurmeester was de heer Peper. Hij was erg te spreken over Jessie en maakte haar 1 Uitmuntend CAC. Daarna werd ze ook nog eens Beste Teef en Stuttgart Siegerin 2007 en als klap op de vuurpijl werd ze ook nog eens Beste van het Ras (BOB)!

De volgende dag vond de internationale tentoonstelling plaats. Deze keer werd het ras door de heer Wiblishauser gekeurd. Jessie werd wederom 1 Uitmuntend, Beste Teef van het ras (CAC-CACIB) en Baden-WŁrttemberg Siegerin 2007! Ze kreeg van beide keurmeesters erg lovende beoordelingen.

We zijn vanzelfsprekend waanzinnig trots op Jessie. Heel veel dank gaat weer naar Greetje en Gea. Nogmaals bedankt voor alles!

27 Oktober 2007: Vandaag is Jessie met Greetje Dozeman en Gea mee geweest naar de internationale rashondenshow in Hannover (D). Zij werd daar 1 Uitmuntend CAC-CACIB en werd vervolgens als klap op de vuurpijl Beste Teef van het ras! Ze kreeg een prachtig keurrapport mee naar huis. Wat zijn we trots op onze knappe meid! Greetje en Gea, nogmaals hartelijk bedankt!

6 Oktober 2007: Vandaag hebben Banu, Indy en Gaya meegedaan aan de IJsselshow in Zwolle. Caely's White Flower Silken Flame 'Banu' werd Veelbelovend 1 in de babyklasse teven! Haar eerste show en dan meteen zo'n prachtig resultaat. Nogmaals van harte gefeliciteerd Minke en Marrit met deze fantastische uitslag! Banu kreeg een schitterend keurrapport mee naar huis. Op de foto hieronder ziet u haar (ze is ruim 4 maanden oud).

Ook Caely's White Flower Moonlit Skye 'Indy' en Caely's White Flower Indian Summer 'Gaya' waren van de partij. Indy werd derde en Gaya werd vierde. Uiteraard feliciteren we ook DaniŽlle en Andrea met deze mooie uitslagen!

15 September 2007: Caely's White Flower Moonlit Skye 'Indy' (Caeles of Haely's Future x Banshee Boy vom Hause Zenz, eig. D. Langhof) heeft vandaag meegedaan aan de clubmatch van de KC Meppel. Het was voor zowel Indy als DaniŽlle de eerste show ooit en de keurmeester was erg te spreken over de 15 weken oude Indy. De heer Wieldraaijer maakte haar Veel Belovend 1 en Beste Baby en gaf haar een schitterend keurrapport mee naar huis. Nogmaals van harte gefeliciteerd DaniŽlle! Ga vooral zo door met je kanjer!

Wij zijn ze aan gaan moedigen en hebben natuurlijk wat foto's gemaakt.

  

2 September 2007: Caely's White Flower Indian Summer 'Gaya' (Caeles of Haely's Future x Banshee Boy vom Hause Zenz, eig. A. Smit) flikt het weer! Ze heeft vandaag meegedaan aan de clubmatch in Arnhem en ook deze keer werd ze eerste Veel Belovend. In de erering wist ze vervolgens ook nog eens derde Best in Show (BIS 3) te worden van alle baby's van alle rassen. Een ontzettend knappe prestatie voor een 13 weken oude pup. Nogmaals van harte gefeliciteerd Rob en Andrea!

  

19 Augustus 2007: Caely's White Flower Indian Summer 'Gaya' (Caeles of Haely's Future x Banshee Boy vom Hause Zenz, eig. A. Smit) heeft vandaag meegedaan aan de clubmatch in Dieren en werd daar gekeurd door de heer Wieldraaijer die erg over deze kleine meid te spreken was. Hij maakte haar dan ook eerste met Veel Belovend in de Babyklasse teven en ze kreeg een schitterend keurrapport, maar als klap op de vuurpijl werd ze ook nog eens derde in de erering. Ze is dus derde Best in Show (BIS 3) geworden van alle baby's van alle rassen. Een ontzettend knappe prestatie van deze 11 weken oude dame. Rob en Andrea, nogmaals van harte gefeliciteerd! Ook wij zijn natuurlijk ontzettend trots op deze kanjer. Voor meer informatie over Gaya en voor foto's van haar kunt u op de site van kennel Pago van de Hoeve terecht.

     

15 Juli 2007: Onze Jessie (Belovedlee of Edelweiss Blossems) heeft vandaag meegedaan aan de inventarisatie (fokgeschiktheidskeuring) van de ZWHVN en zij is goedgekeurd voor fokdoeleinden. We zijn natuurlijk ontzettend blij met dit fantastische nieuws!

29 Mei 2007: De puppy's van Caely en Sunny zijn vandaag geboren. Het zijn maar liefst 11 teven! Ze wogen bij de geboorte allemaal tussen de 460 en 550 gram en Caely is een fantastische moeder die waanzinnig goed voor haar kindjes zorgt! Alle pups zijn voorzien van een fijn baasje!