Wie ben ik?

Ik zal mij even kort voorstellen. Ik ben Gerard Mulder. Ik ben in het trotse bezit van 5 prachtige Zwitserse Witte Herder teefjes genaamd Laecey, Amy, Vienna, Pippa en Caelyn. Ook ben ik in het bezit van 3 reuen genaamd Lux,Boaz en Dali. Zij zijn goedgekeurde dekreuen. Ook Erlo maakte deel uit van de roedel, maar we hebben hem helaas op 30 maart 2011 moeten laten inslapen op 6-jarige leeftijd.

Ik woon in Hattem nabij Zwolle, op loopafstand van de prachtige Veluwe. Zwem -en wandelgelegenheid in overvloed en dus een paradijs voor de honden. Mijn honden zijn in eerste instantie huishonden. Ik wandel, zwem, fiets en sport met ze en ik bekijk van hond tot hond of ik er eventueel een nestje mee willen fokken. Fokken is voor mij een hobby, maar wel eentje die ik ontzettend serieus neem. Ik ben op alle mogelijke manieren bezig om meer te leren over ons zo geliefde ras en fokken.

Ook houd ik mij heel graag bezig met fotografie. U vindt op mijn site talloze foto's van de honden.

Ik ben van jongs af aan opgegroeid met honden en ik kan mij dan ook geen leven meer voorstellen zonder honden. Ze maken een belangrijk deel uit van mijn leven en dat zal ook altijd zo blijven. Het is in eerste instantie mijn doel om lekker te genieten van de roedel, maar ik vind het eigenlijk nog mooier om te zien hoe de honden genieten van elkaar, van mij en van het leven dat ze leiden. Dat is voor mij de kroon op mijn werk: wederzijds respect en vooral wederzijdse liefde.

Ik fok pas met een hond wanneer ik vind dat zij/hij een echte aanvulling is voor het ras. Voor mij speelt het exterieur daarbij een minder voorname rol dan gezondheid en karakter, want met name aan de twee laatstgenoemde aspecten hechten wij een enorme waarde.

 

 

 

Het mag duidelijk zijn dat ik helemaal verknocht ben geraakt aan de Zwitserse Witte Herder. Ik geniet van elke minuut met mijn honden...dag in, dag uit. Door af en toe een nestje te fokken, hoop ik andere mensen net zo gelukkig te kunnen maken als ik ben. Daar ga ik  voor. Een hond is meer dan een huisdier alleen. Het is een maatje; een trouwere kameraad kun je je niet wensen!

Fokken

We zijn van 2004 tot en met 2011 lid geweest van de ZWHVN. Eind 2011 hebben we besloten ons lidmaatschap te beŽindigen. Voor ons had lid zijn geen meerwaarde meer. Er zijn in Nederland momenteel drie door de Raad van Beheer (FCI) erkende rasverenigingen: de ZWHVN, de RZWH en de NVBBS. We hebben in mei 2013 besloten lid te worden van de jongste vereniging: de RZWH (Rasclub voor Zwitserse Witte Herders). Dat lidmaatschap hebben we inmiddels beŽindigd, daar we van mening blijven dat geen enkele rasvereniging zaligmakend is en dat er ook goede fokkers zijn die geen lid zijn van een rasvereniging. Veel mensen die op zoek zijn naar een pup beginnen hun zoektocht logischerwijs bij de rasvereniging(en). Zo is onze zoektocht destijds ook begonnen. Het is ook niet vreemd dat men denkt altijd goed te zitten bij fokkers die aangesloten zijn bij een rasvereniging. Of dat wel of niet het geval is, is erg subjectief. Wat voor de ene een goede fokker is, zal dat voor een ander misschien niet zijn. We hebben allemaal onze eigen wensen en eisen van waaruit we gaan zoeken. Het is echter ook niet zo dat elke fokker die geen lid is van een rasvereniging dan niet goed bezig is. Wel is het zaak extra voorzichtig te zijn. Wat bedoelen we daarmee? Elke rasvereniging kent een fokreglement waaraan de aangesloten fokkers zich conformeren. Honden die de fok bereiken, voldoen aan bepaalde eisen en daar kun je als pupkoper op vertrouwen. Fokkers die geen lid zijn van een rasvereniging kunnen feitelijk doen en laten wat ze willen. De Raad van Beheer stelt weinig eisen en dat betekent dat er honden de fok zouden kunnen bereiken die op een bepaald vlak wellicht niet voldoen aan een belangrijke eis.

Waar moet u zelf op letten? Het is erg belangrijk dat elke fokker en/of dekreuhouder zijn/haar hond(en) test op tenminste HD en ED. Daarnaast zijn zaken als MDR1 en DM van belang. De meeste rasverenigingen verplichten op dit moment: testen op HD, ED en MDR1 (tenzij beide ouderdieren getest en vrij zijn). U doet er goed aan altijd te vragen naar de officiŽle documenten/certificaten waaruit blijkt dat de honden inderdaad getest zijn. Wij testen onze honden altijd al op HD, ED en MDR1 en daar hebben we begin 2012 ook de DM-test aan toegevoegd. Wij hebben gezondheid heel erg hoog in het vaandel staan. Vandaar dat we onze honden altijd al op ED en MDR1 hebben laten testen, ook toen dat nog niet verplicht was bij de ZWHVN. Het is uiteraard mogelijk alle officiŽle documenten/certificaten bij ons in te zien.

Een volgend discussiepunt is het karakter. Enkele van de rasverenigingen werken met een zogenaamde karaktertest. Een karaktertest is echter niet meer en niet minder dan een momentopname en een hond die een minder goede karaktertest aflegt, heeft niet per definitie ook een minder goed karakter. Dit is erg discutabel en natuurlijk zijn we zeker niet tegen een karaktertest, maar we zijn wel van mening dat je als potentiŽle pupkoper ook zelf heel erg kritisch naar de aanstaande ouders moet kijken indien mogelijk (de moeder is natuurlijk geen probleem, maar de vader woont in de meeste gevallen elders). Dat betekent dat een kennismaking van essentieel belang is en dat u er zeker geen genoegen mee moet nemen als u (om wat voor reden dan ook) de (aanstaande) moeder van de pups niet kunt ontmoeten. Stel vragen, wees kritisch en selectief en laat u niet verleiden door die schattige, kleine bolletjes wol die u met hun lieve kraaloogjes aankijken en doen smelten. Ga bij voorkeur kennismaken vůůrdat de pups geboren zijn, zodat u zo objectief mogelijk kunt kijken.

De Zwitserse Witte Herder is een jong en dus ook vrij nauw verwant ras waar niet lukraak mee gefokt kan worden. Wij willen iets goeds toevoegen aan het bestaan van dit ras en zullen dan ook op zeer nauwkeurige wijze te werk gaan als het gaat om het vinden van een geschikte reu.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de verbetering van het ras en dat kan alleen door doordacht en weloverwogen bezig te zijn. Niet alleen hebben ik een cursus KK1 gevolgd, We hebben ons ook verdiept in de afstamming van onze honden, waarbij we terug zijn gegaan tot 1879. Met fokken doe je tenslotte niet aan vermeerdering, maar aan verbetering! We blijven ons verdiepen in dit fantastische ras en de bloedlijnen om een goed beeld te krijgen van de verwantschap.

Mijn pups worden gechipt en krijgen een stamboom afgegeven door de Raad van Beheer (FCI). Ook werk ik met een koopcontract. Indien u vragen hebt, kunt u uiteraard altijd contact met mij opnemen.

Ons fokdoel

Een belangrijk punt voor mij is dat ik niet alleen op schoonheid willen fokken. Voor mij is het karakter van de hond minstens zo belangrijk, zelfs nog belangrijker. Ik zal  mij dan ook voornamelijk concentreren op het fokken op gezondheid en karakter. Er gaat tenslotte niets boven een sterk en gezond ras.

Dat ik veel nadruk leg op karakter wil zeggen dat ik pups wil fokken met open en vrije karakters, klaar om de wereld te gaan ontdekken. Een witte herder is een hond die heel erg graag voor zijn baas werkt. Dat kan op verschillende vlakken zoals gehoorzaamheid, IPO, reddingshonden training enz. Ik hoop dat de pups uit zullen groeien tot stabiele, evenwichtige, zelfverzekerde, sociale honden met een enorme 'will to please'. Daarnaast hecht ik veel waarde aan belastbaarheid en herstelvermogen. Bij mijn zoektocht naar geschikte partners voor onze dames ligt de nadruk dan ook op deze eigenschappen. Mijn voorkeur gaat verder uit naar bepaalde bloedlijnen, juist vanwege het feit dat deze over de eerder genoemde eigenschappen beschikken. Uiteraard heb ik ook een voorkeur wanneer het om type gaat. Schoonheid en type zijn voor mij wel duidelijk ondergeschikt aan gezondheid en karakter, maar ik neem mijn voorkeur wel degelijk mee in mijn zoektocht naar geschikte reuen..

Ik fok maar af en toe een nestje en selecteer potentiŽle pupkopers erg nauwkeurig.

Wat ook zeker belangrijk is, is dat de pups over een lief, sociaal en open karakter beschikken zodat zij de ideale huishond zullen zijn. Een hond waar je als baasje op kunt vertrouwen, een hond die je overal mee naartoe kan nemen. Door middel van een goede socialisatie zal ik het begin maken om dat te verwezenlijken, maar ik ben er ook van overtuigd dat het selecteren van de juiste karakters voor de fok een zeer belangrijke rol speelt hierin.

Ik zal mijn uiterste best doen dat doel te verwezenlijken en gaan er vanuit dat de nieuwe baasjes van de pups onze inzet voort zullen zetten.

Hoe het ooit begon...

Veel mensen vragen ons hoe we er ooit toe gekomen zijn om te gaan fokken. Toen we op zoek waren naar een pup en bij de fokker van Caely belandden, hadden we een heel ander doel voor ogen. We wilden een leuke, actieve pup om lekker mee te gaan sporten en het leek ons wel leuk om in de toekomst eens mee te doen aan een hondenshow. Fokken wilden we niet, daar waren we het wel over eens. De fokker van Caely vroeg ons ook of we fokplannen hadden, want ze had op dat moment nog een nestje pups en raadde ons aan daar een pup van te nemen als we wilden gaan fokken. Dat had als achterliggende reden dat de vader van Caely op dat moment een veel ingezette dekreu was en het daardoor wellicht minder interessant was om met haar te gaan fokken. Maar wij wilden niet fokken en waren als een blok gevallen voor het karakter van de moeder van Caely en voor het ontzettend leuke, open en vooral actieve karakter van de pupjes van Leslee en Baron. Zo geschiedde dus...Caely deed in maart 2004 haar intrede in ons leven en we hadden nooit verwacht dat we onze mening op het gebied van fokken zů snel alweer bij zouden stellen.

Hoe dat kwam? We namen Caely van begin af aan overal mee naartoe. We gingen een puppycursus met haar doen, waarbij ze de absolute uitblinker van de groep was. We namen haar mee naar de kermis, naar de stad, naar de markt...en overal waar we kwamen, hoorden we van mensen dat ze het zo bijzonder vonden dat Caely zo'n open karakter had 'voor een witte herder'. Reacties als 'dat hoef ik met die van mij niet te doen, want die is zo bang' passeerden meerdere malen de revue en op de hondenschool waar we kwamen om EG1 met Caely te gaan trainen zeiden ze letterlijk: 'we hadden het vertrouwen in het ras compleet verloren, tůtdat Caely kwam'. Ze mocht EG1 en EG2 overslaan en deed in november, toen ze slechts 10 maanden oud was, examen voor EG3.

We realiseerden ons in de zomer van 2004 dat het misschien helemaal niet zo'n gek idee was om met Caely te gaan fokken. Haar vader was dan misschien een veel ingezette dekreu, maar ze gaf ons zoveel andere redenen om het toch te overwegen dat we ons zijn gaan verdiepen in wat er bij fokken komt kijken. We zijn stambomen uit gaan pluizen, om zo meer te weten te komen over de verwantschap binnen het ras...we zijn een cursus Kynologische Kennis gaan volgen. We hebben contact gezocht met enkele ervaren fokkers, wat ook weer tot gevolg had dat we er toen al snel achterkwamen hoeveel haat, nijd en jaloezie er onderling was. Maar we hebben doorgezet. Caely heeft meegedaan aan een paar shows, ze heeft de benodigde gezondheidsonderzoeken ondergaan en met glans doorstaan en we hebben met haar deelgenomen aan maar liefst twee fokgeschiktheidskeuringen. In eerste instantie moest ze natuurlijk goedgekeurd worden door de ZWHVN, waar we op dat moment lid van waren, maar aangezien we ook benieuwd waren of Caely een zwaardere karaktertest zou kunnen doorstaan, hebben we meegedaan aan een ZTP van de RWS in Duitsland. Zij hadden ook in die tijd al een karaktertest en hoewel we intussen weten dat veel honden vooraf volop getraind worden om zo de karaktertest te kunnen doorstaan, waren we ons daar toen niet van bewust. Caely was daar dus helemaal niet op getraind en ook voor ons was alles een grote verrassing. Ze doorstond de karaktertest met glans en daar waren we toch wel trots op.

Haar eerste nest is op 3 januari 2006 geboren. We hadden Thobi van Hiemrod gekozen als vader van de pups. Achteraf niet de allerbeste keuze, zo bleek, maar daar we niet geloven dat slechte genen altijd maar aan ťťn kant zitten, hebben we voor haar tweede nest een reu uit een compleet andere lijn gekozen: Banshee Boy vom Hause Zenz. Uit het eerste nest van Caely hadden we Zeta aangehouden. Met haar hebben we nooit gefokt. Ze had als pup een darminvaginatie gehad en daarom durfden we dat niet aan. Uit het tweede nest van Caely hebben we Laecey gehouden. Een gouden greep, want Laecey is ook een 'one of a kind'-hond met een hart van goud en een uitermate stabiel karakter.

We hadden in 2005 Bliss en Erlo gekocht in Duitsland. Helaas bleek Bliss een P3 (tand) te missen en Erlo bleek zware HD te hebben, waardoor we met allebei niet gefokt hebben. In 2006 kwam Jessie erbij. Gelukkig bleek zij perfect in orde te zijn, op alle mogelijke gebieden, waardoor we met haar wel hebben kunnen fokken. Zij is inmiddels, net als Caely, met pensioen. Met Laecey zouden we nog een nestje kunnen fokken als we dat zouden willen, maar dat hoeft vooralsnog niet voor ons. Ze heeft in 2010 een fantastisch nest gehad met Snoweyriver Luck Dragon 'Lux' uit Zuid-Afrika. We hadden bevroren zaad van hem geÔmporteerd en daar is Laecey mee geÔnsemineerd. Het bleek tot onze grote vreugde een geslaagde inseminatie te zijn en er zijn 7 geweldige pups geboren. We hebben uit dat nest Amy en Lux gehouden. Lux is vernoemd naar zijn legendarische vader, die in Zuid-Afrika fantastische nakomelingen heeft gegeven en inmiddels helaas overleden is.

Onze Lux junior is inmiddels zelf een aantal keren vader geworden. We hebben een zoon van hem in huis. Hij heet Boaz en komt uit TsjechiŽ. Zijn moeder Ginna is een dochter van de fantastische Duitse reu Akhiro vom Altvilstal en van de zeer goed verervende Tsjechische teef Apolena u PanŠka. Ook hebben we besloten uit het laatste nest van Jessie een teefje te houden. Ze heet Vienna en onze eigen topper Lux is de vader van Vienna. Vienna is de derde generatie Caely's White Flower-fok en daar zijn we maar wat trots op.

Honden die niet (meer) voor de fok worden ingezet, blijven gewoon bij ons wonen. We werken ook niet met gastgezinnen, simpelweg omdat we exact willen weten waar we mee fokken en dat naar ons idee alleen kan als je dag in dag uit tijd doorbrengt met je hond(en). Fokken is geen must voor ons. Het is een hobby. Onze honden zijn in de eerste plaats huishonden. Onze maatjes waar we lekker mee op pad gaan, leuke dingen mee ondernemen, mee knuffelen...

We hebben door de jaren heen een solide lijn neergezet en daar zijn we best wel trots op. Geen enkele bloedlijn, geen enkel nest, geen enkele hond is perfect. Je kunt hooguit perfectie nastreven en trachten er zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. Maar iedere fokker loopt tegen problemen aan. Laat u nooit wijsmaken dat dit niet zo is. Er wordt veel onder het tapijt geschoven en er wordt veel met modder gegooid. Er is veel jaloezie en vijandigheid in de fokkerswereld. Wij zeggen altijd: 'veeg eerst voor je eigen deur voordat je besluit dat je dit bij de buren moet gaan doen'...

Hoe kiezen wij een dekreu?

Geregeld krijgen we de vraag hoe wij de dekreuen voor onze teven selecteren. Graag vertellen we u daar ook op onze site meer over. Elke fokker heeft een bepaald doel voor ogen als het goed is. Wij vinden gezondheid en karakter erg belangrijk, maar hechten ook enorm veel waarde aan bloedlijn en type. Wij zijn over het algemeen niet erg geÔnteresseerd in nieuwe, geÔmporteerde lijnen. We zijn ons ervan bewust dat import nodig is om een ras gezond te krijgen/houden, maar dat betekent niet dat import de enige manier is om dat doel te bereiken. Wij zijn over het algemeen alleen geÔnteresseerd in lijnen die door de jaren heen hun kwaliteit bewezen hebben. We grijpen graag terug op wat oudere lijnen die in de meeste stambomen steeds verder weg te vinden zijn. Thobi van Hiemrod, Banshee Boy vom Hause Zenz, Koda di Casa Praderio, Snoweyriver Luck Dragon en Binglee of Edelweiss Blossems...allemaal reuen uit lijnen die door de jaren heen hun kwaliteit bewezen hebben. Met Koda namen we een klein sprongetje in het diepe, daar zijn lijn gedeeltelijk 'nieuw' was, maar de fokker van Koda had al diverse nesten gefokt met deze lijn, waardoor we wel een idee hadden van wat we konden verwachten.

Snoweyriver Luck Dragon was woonachtig in Zuid-Afrika, maar dat weerhield ons er niet van hem tůch te gebruiken. Niet vanwege zijn 'nieuwe' lijn, want zijn lijn is helemaal niet nieuw. Het was het totaalpakketje dat voor ons gewoon klopte. Hij was gezond (op 6-jarige leeftijd nog op ED gerŲntgend en vrij bevonden) en zijn fokker/eigenaar Michele van Vuuren had zelf ook al jarenlang ervaring met deze bloedlijn, die oud-Europees is. De combinatie van deze oude Europese lijnen sprak ons erg aan. Je ziet de voorouders van Lux senior wel in stambomen van witte herders in Europa, maar niet in deze combinatie en toch steeds verder weg in de stamboom. Bovendien had Michele zelf ooit Lord Canto vom Sutumer Grund uit Duitsland gehaald en ze heeft verscheidene nesten van hem gehad. Nesten die op alle vlakken erg goed en solide waren. Wij zwoeren zelf al lange tijd bij de lijn van Lee vom Sutumer Grund, de zus van Canto, en we wilden de mogelijkheid dus zeker niet onbenut laten om op deze lijn terug te fokken. Met Lux senior vonden we precies wat we zochten. Een combinatie van lijnen die ons aansprak, een hond die zelf kerngezond was en ook kerngezonde nakomelingen gaf, een hond die qua type precies aan onze eigen voldeed, een hond die qua karakter erg fijn en stabiel was...kortom: het totaalpakketje.

We hebben dus bevroren zaad van hem naar Nederland gehaald en we zijn tot op de dag van vandaag dankbaar voor het feit dat we succesvol hebben kunnen insemineren, iets wat zeker niet vanzelfsprekend is als het gaat om inseminatie met bevroren zaad.

Het is dus niet zo dat het voor ons alleen een reden is om verder weg te gaan voor een reu als de reu in kwestie een 'nieuwe' lijn heeft. Het is door de jaren heen wel steeds lastiger gebleken om een dekreu te vinden die aan onze eisen voldoet. Dat komt vooral doordat er zo weinig openheid is en fokkers en ook dekreuhouders snel geneigd zijn problemen die opduiken in nesten onder het tapijt te schuiven. Je kunt als fokker alleen verantwoorde keuzes maken als je alle informatie hebt en op dat laatste loopt het dus nogal eens spaak. Dat er zo weinig openheid is en dat er zoveel verzwegen wordt, heeft twee oorzaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De eerste oorzaak is dat er zoveel haat, nijd en jaloezie is en dat fokkers problemen in een nest aangrijpen om een fokker en/of dekreuhouden en zijn/haar hond compleet de grond in te boren. De tweede oorzaak is dat fokken voor veel fokkers toch een vorm van broodwinning is en dan die broodwinning in gevaar komt als er slechte reclame de wereld in geholpen wordt.

Het voortbestaan van het ras heeft hier zwaar onder te lijden. Wij doen alleen nog maar zaken met fokkers en dekreuhouders van wie wij weten dat ze openheid van zaken geven en feitelijk betekent dat, dat we niet zo heel veel kanten op kunnen. Nu is dat voor ons geen onoverkomelijk probleem, daar we maar weinig fokken en we dus alle tijd hebben om op zoek te gaan naar de reu die aan onze eisen voldoet. Voor Laecey zijn we er, na Luck Dragon, niet meer in geslaagd zo'n reu te vinden...en dus komt dat tweede nest van Laecey er voorlopig niet. We hebben onze eigen Lux kunnen gebruiken voor Jessie en dat was ook de enige en dus laatste keer dat we Lux voor ťťn van onze eigen teven hebben kunnen gebruiken. Gelukkig hebben we Bing, de broer van Jessie, voor Amy kunnen gebruiken...maar veel andere opties zijn er voor ons op dit moment niet.

We zetten Lux beperkt als dekreu in. Aanvankelijk gaven we hem wat gemakkelijker vrij voor dekkingen, maar toen een fokker die hem gebruikte de belangrijkste belofte verbrak, hebben we alle dekkingen die gepland stonden geannuleerd. Kennelijk is het praktisch onmogelijk om iemand op zijn/haar woord te geloven. Daar waar we Lux in eerste instantie alleen voor outcross vrij wilden geven aan fokkers die we niet goed genoeg kenden, hebben we besloten helemaal geen dekkingen meer te geven aan fokkers die we niet goed kennen. Lux dekt alleen nog maar bij bevriende fokkers, waarbij ook lijnteelt voor ons absoluut bespreekbaar is. Zelf hebben we met lijnteelt de beste resultaten geboekt en we kennen onze lijn van binnen en van buiten, zodat het ook verantwoord is om dit te doen. We vinden het erg jammer dat we Lux zelf niet meer kunnen gebruiken binnen onze fok, maar we zijn wel blij dat er nog een paar fokkers zijn die hem wel kunnen en mogen gebruiken, zodat hij zijn fantastische eigenschappen toch door kan geven en wat meer mensen dan wij alleen hiervan kunnen genieten.

Voeding

In tegenstelling tot veel andere honden krijgen onze honden voornamelijk vlees. Ze krijgen dat in de complete vorm, ook wel KVV (Kompleet Vers Vlees) genoemd, maar ze krijgen ook NRV (Natuurlijke Rauwe Voeding, ook wel bekend onder de naam BARF). Klik hier voor een artikel over NRV waarin duidelijk beschreven wordt wat NRV is en waarom het zo'n aanrader is uw hond rauw te voeren.

Wij voeren niet alleen onze honden vers, ook de pups worden afgespeend op KVV en NRV.

We krijgen wel eens de vraag waarom we rauw voeren en niet gewoon brokken. Wij voeren rauw vlees omdat honden carnivoren zijn en we ze ook als carnivoren willen voeren. Daarbij is het voor ons erg belangrijk dat we, doordat we zelf het menu samenstellen, precies weten wat onze honden binnenkrijgen. Dat wil dus zeggen dat ze gťťn kunstmatige en chemische toevoegingen binnenkrijgen die in veel brokken wťl zitten.

Onze ervaring met NRV is enkel positief. De honden genieten van hun eten en voor ons is het weer een genot om te zien hoe zij genieten, hoe ze moeten werken voor ze het op kunnen eten. Van hap-slik-weg is totaal geen sprake meer en na het eten zijn ze tevreden en voldaan. Daarnaast hebben we na zeer korte tijd al gezien dat de vachten nog mooier werden en een bijkomend voordeel van rauw vlees en botten is dat van aanslag op de tanden geen sprake meer is. Ze hebben mooie witte tanden, zien er gezonder uit, voelen zich beter en eten gezond. In onze ogen is zelf samenstellen namelijk de gezondste en meest natuurlijke manier om je hond te voeren.

Wij willen voor onze honden enkel en alleen het allerbeste. Ze hebben hun tanden gekregen om te knagen en te scheuren en die mogelijkheid krijgen ze bij ons.

Klik hier voor ons NRV/BARF fotoalbum!

De kennelnaam

Onze kennelnaam Caely's White Flower is inmiddels goedgekeurd. Het is een prefix-kennelnaam, wat inhoudt dat de namen van de pups erachter zullen komen staan.

Het was voor ons erg belangrijk dat de naam van Caely in de kennelnaam voorkomt. Zij heeft ons doen inzien wat voor een fantastisch ras de Zwitserse Witte Herder is. Caely doet ons denken aan een witte bloem. Een prachtige, ingetogen verschijning...

Daarnaast staat de witte roos voor echte liefde en puurheid in de geest...

Mocht u vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Gerard Mulder
Hattem (Gelderland)
Tel: 038-3338320
E-mail