Sport -en speldag en pakwerk-workshop met de White Flowers

Zondag 20 september 2009...

Vandaag vond de sport -en speldag en pakwerk-workshop plaats die we in samenwerking met de club waar we IPO trainen (VHV De IJsselmond in Kampen) hadden georganiseerd. Het doel van deze dag was het promoten van hondensport en op een leuke en sportieve manier met je hond bezig zijn. Er was ontzettend veel animo voor, dus we hebben helaas ook mensen moeten teleurstellen...máár...er komt zeker een volgende keer!

Er hadden zich negen eigenaren van honden uit onze kennel gemeld voor deze dag. Uit het eerste nest (Caely x Thobi) waren Amy en Mila er, uit ons tweede nest (Caely x Sunny) waren behalve onze eigen Laecey ook Indy, Banu en Myla present en uit ons derde nest (Jessie x Koda) waren Twister, Taika, Zara en Caela aanwezig.

We zijn rond kwart over tien begonnen met het parcours dat uit de volgende onderdelen bestond: door een flessengordijn een flessenbak in (gevuld met petflessen), daarna via een strobaal een aanhanger op en op twee strobalen op de aanhanger af gaan liggen, vervolgens zit op een tuinstoel en van daaruit apporteren over de (lager gezette) haag, door naar de (lager gezette) schutting voor wederom een apporteeroefening, vervolgens volgen tussen een paar pionnen met ballonnen eraan door, meteen daarna over vier lage sprongen springen, over de kattenloop en op de kattenloop af, daarna langs een blazer die allemaal slierten in beweging blies om vervolgens een zitoefening in een zandbakschelp gevuld met water te doen en daarna door twee tunnels heen en op en neer door wederom een gordijn van petflessen. Bij het laatste onderdeel moest de hond op een plank gaan liggen/staan/zitten die met touwen aan een grasmaaier bevestigd was en vooruit getrokken werd.

Eerst mocht Laecey (Caely x Sunny) het eventjes voordoen...

     

Vervolgens was Ronald aan de beurt met Twister (Jessie x Koda)...

     

Daarna mocht Myla (Caely x Sunny) laten zien wat ze kon, samen met haar vrouwtje Marga...

  

     

Toen was het de beurt aan Patrick en Caela (Jessie x Koda)...

     

  

     

En ook Minke en Banu (Caely x Sunny) mochten laten zien wat ze in huis hadden...

     

     

     

Daarna was het de beurt aan Mila (Caely x Thobi) en haar vrouwtje Ita...

     

     

  

Leuk detail is dat ook Caely's moeder Leslee of Haely's Future (8,5 jaar oud) van de partij was samen met vrouwtje Greetje...ook van Leslee een paar foto's...

     

Vervolgens waren Gerda en Indy (Caely x Sunny) aan de beurt...

  

     

     

En toen was het de beurt aan Amy (Caely x Thobi) en vrouwtje Henny en de kids...

     

     

  

Daarna mocht Zara (Jessie x Koda) haar kunstjes laten zien, samen met vrouwtje Doménique en zoon Sam...

     

     

  

Tot slot waren Taika (Jessie x Koda) en vrouwtje Sanne aan de beurt...

     

  

Na het afleggen van het parcours was er nog een pakwerk-workshop. Mensen die dat leuk vonden, mochten daaraan deelnemen met hun witje. Eerst lieten Caely en Laecey kort zien wat de bedoeling was (Caely had vooraf wat verkoeling gezocht en was dus nog nat :-)...

  

  

     

  

  

  

En daarna mochten diegenen die dat wilden hun hond ook aan laten plagen...

Banu...

Caela...

  

  

...en Mila (die eerst even lekker een nat pak had gehaald :-) zetten hun beste pootje voor...

  

Het was een ontzettend geslaagde dag en het was helemaal fantastisch om al 'onze' witte bloemen bij elkaar te zien :-) Het weer was super, de sfeer was goed en de honden hebben zich kostelijk geamuseerd, dus al met al een geweldige dag.

Lieve mensen, we vonden het waanzinnig leuk dat jullie er allemaal waren! Een knuffel voor jullie kanjers, ze hebben het echt super gedaan! We hebben ontzettend genoten!

Wendy en Gerard